Den sista prärievargen av Michael Connelly



"Harry Bosch har verkligen ställt till det för sig den här gången. Han får inte bo kvar i sitt hus som blivit utdömt efter jordbävningen. Hans kvinna har lämnat honom. Han dricker för mycket. Han har blivit avstängd från sitt jobb vid Los Angeles-polisen för att han attackerat en överordnad. Polisen tvingar honom till samtalsterapi hos en psykiater. Och trots att han i det längsta värjer sig måste han till sist konfronteras med sitt livs stora trauma - det ouppklarade mordet på hans mamma, en prostituerad kvinna i Hollywood, som begicks när han bara var tolv år. Han inser att han inte kan gå vidare förrän han fått veta sanningen om det förflutna.

Bosch söker upp människor som fanns i moderns krets. Han märker snart att mordet aldrig blev ordentligt utrett. Någon med stort inflytande inom polisen lyckades lägga locket på. Men alla spår pekar mot samhällets högsta skikt och Bosch har tagit på sig ett livsfarligt uppdrag...".


Helt okej deckare att läsa. Om man följt serien om Harry Bosch vet man att hans mamma mördades när han var liten och eftersom han är utbildad kriminalare har man väll kunnat lista ut att han någon gång skull ta på sig uppdraget att hitta mördaren. Det är en spännande utredning och ingår inte i hans uppgifter, först och främst därför att han är sjukskriven, han gör alltså en otillåten privat utredning. Ibland kan jag tycka att han ställer till det onödigt mycket för sig själv men samtidigt så måste han göra det därför att de högre makterna tar sig för mycket frihet i samhället och följer inte alls lagarna själva.

Betyg: 3/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback