Till skogs av Tana French


"Rob Ryan och Cassie Maddox är unga, begåvade och slängda i käften och de tillhör eliten inom den irländska polisen: de som genom skicklighet, tur eller ren och skär ambition lyckats få en tjänst på mordroteln i Dublin. Trots polisyrkets sjaskiga och sorgliga sidor, trots det förflutnas mörka skuggor, går det inte att komma ifrån: kring Rob och Cassie finns ett skimmer som alla kan se. Man kan nog säga att de flyter ovanpå. Man kan till och med beskriva dem som en liten smula arroganta.


Ända tills man hittar den döda flickan i Knockaknaree - i samma skogsparti där Robs två bästa vänner försvann en sommardag när han var tolv år.


Nu och då flyter samman i en dubbelexponering Rob får leva med eftersom allt fler spår pekar bakåt i tiden. Han fattar ett ödesdigert beslut: att förtiga sin inblandning i det gamla mordfallet för att få arbeta vidare med det nya.


Nu är det inte längre Rob och Cassie som bestämmer takten. Nu är det frågan om vem som manipulerar vem under den uppslitande utredningen. Nu är det inte lika lätt att se skimret kring dem".


En bra som inte är lätt att lägga ifrån sig, man man måste bara fortsätta läsa för att kunna lösa mordet på den lilla flickan och få veta varför Robs vänner försvann för 20 år sedan. Mellan Rob och Cassie finns en obrytbar vänskap, tror dem i alla fall men den sätts på prov ju längre utredningen fortskrider. Var beredd på att bli manipulerad av bokens personer och det slutar inte som man tror det kommer sluta.


Betyg: 4/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback