Dödens kemi av Simon Beckett


"David Hunter var en gång i tiden en mycket framstående forensisk antropolog men en personlig tragedi gjorde han avbröt sin karriär. Nu lever han ett lugnt och tillbakadraget liv som läkare i en lite by i Norfolk utan en tanke på att återvända till sitt forna yrke.
När de svårt stympade liken av två unga kvinnor hittas vänder sig den lokala polisen till Hunter för att få hjälp. Motvilligt låter han sig övertalas och snart har han dragits in i en fullkomlig mardröm av rädsla, desperation och ond bråd död. För att få stopp på en brutal och hänsynslös mördare måste han uppbringa all sin kunskap. Men han är inte beredd på det höga pris han tvingas betala - eller de fruktansvärda följder som ett enda litet misstag kommer att leda till!"

Simon Beckett är verkligen en ny favoritförfattare, det är spänning på hög nivå! Det var roligt att få följa en läkares synpunkt under mordutredningarna för en gångs skull och det var ett bra uppbrott från de andra deckarböcker jag älskar. Nu fattas bara att få följa mördarna själva. Titeln refererar till Hunters arbete, som en av landets och världens bästa antropologer kan han genom kemin i kroppen se när offret dog osv. Denna bok rekommenderar jag!

Betyg: 5/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback