Svart is av Michael Connelly



"Narkotikaspanaren Cal Moore var ute för att kartlägga den senaste innedrogen Svart is. Istället mötte han döden på ett simpelt motellrum med huvudet sönderskjutet och ett självmordsbrev i fickan...

Det var åratal sedan Harry Bosch lärde sig en bra polismans första regel: stirra dig inte blind på de enskilda delarna utan se på limmet som fogar dem samman. Nu har han funnit några märkliga kopplingar som börjar med en död polis och leder till en lång rad blodiga mord. De spänner från Hollywood Boulevards drogmarknad till en smutsig bakgata söder om gränsen mot Mexico och slutar mitt i ett sammansatt och dödligt spel - där han själv riskerar att bli nästa offer".


Detta är andra delen i Michael Connellys serie om Harry Bosch, boken är skriven 1993 och det känns också som att den är det stundtals. Visserligen var det en intressant handling, mord och droger, men boken var något seg att läsa och blev först bra mot slutet men ska man läsa en serie får man inte missa en del. Jag tycker det är rätt intressant att läsa om poliser som inte gör som cheferna säger åt dem utan riskerar sitt arbete för att lösa ett fall, det slutar ju alltid med att de får behålla jobbet för att de löste fallet såklart. Går det till så i verkligheten?

Betyg: 3/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback