Mindre bra böcker

Katerina Janouch - Anhörig:
Boken handlar om en kvinna som är ensamstående med ett barn. På en fest möter hon sitt livs kärlek, en man som är 8 år yngre än hon och ganska omogen men hon blir kär och de gifter sig. Mannen dricker väldigt mycket men hon tänker att det snart ska gå över då han bara är 20 och hon tänker att alla ungdomar dricker och dessutom är han ägare av en massa clubbar och det ingår ju i jobbet! När paret har fyra barn tillsammans har mannen fortfarande i mognat till och kvinnan beskriver hur det är att leva tillsammans med en alkoholist.
Ämnet är jätte viktigt att skriva om och jag brukar tycka om att läsa om skildringar av detta slag men denna bok föll mig inte i smaken, den handlade endast om samma sak, det hände aldrig riktigt något. Hon gick hemma med barnen, han var bakfull, vaknade, tog treo och åkte iväg och festade igen, kom hem, de bråkade, han somnade och så började allt på nytt. Betyg: 1/5



Paulo Coelho - Veronika bestämmer sig för att dö:
En ung kvinna, inneboende på ett kloster där hon måste passa en speciell tid varje kväll då ska vara inne vilket hon valt så att hon ska kunna ursäkta sig för killen hon hamnat i säng med just denna kväll. Glad utåt sett med massor av vänner och ett bra jobb. Men någonting saknas i hennes liv. Den 11 november 1997 bestämmer Veronika sig för att ta sitt liv och sväljer massor av sömntabletter. Dock går det inte som hon tänkt sig och hon vaknar efter en vecka i koma på ett mentalsjukhus. Där får hon ändå veta att tabletterna förstört hennes hjärta och att hon inte har lång tid kvar att leva. Nu ska hon försöka fungera normalt i cirka en vecka innan hon smärtsamt dör. På mentalsjukhuset får hon nya vänner och nya insikter om livet, hon inser nämligen att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.
Betyg: 2/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback