Flyga drake av Khaled Hossein



"De oskiljbara vännerna Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afghanistan. De uppfostras sida vid sida men lever i helt skilda världar - Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare. Hassan gör allt för Amir och försvarar honom i alla lägen, men när Amir från chansen att återgälda Hassans lojalitet sviker han. Och när Sovjetunionen styrkor invaderar landet 1979 flyr Amirs familj till USA.

I Karlifonien skapar sig Amir och hans far ett nytt liv. Det är först när talibanerna många år senare griper makten i Afghanistan som Amir inser att minnena av Hassan och hemlandet aldrig har lämnat honom, och att han nu måste agera.

Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner, om kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står Afghanistans fascinerande och tragiska historia".


Ett måste att läsa om man inte gjort det än! Som historia lärare fascineras jag av berättelser kring kriget och denna är sorglig men en ändå helt underbar historia! Andra boken heter "Tusen strålande solar" och den ska jag försöka få tag i så fort jag kan.

Betyg: 5/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback