Tisdag

Usch, jag har ont i halsen och ret hosta! Det var så varmt inatt att jag hade på fläkten hela natten och det är därför jag nu blivit något förkyld. Men vad ska jag göra då när det är så varmt här inne?? Nåja idag blir det att stanna inne och tá det lungt i alla fall och dricka te, jag orkar inte blir sjuk igen.


Svept i rosa papper av Inger Frimansson



"De hade varit bästa kompisar så längre Sibban kunde minnas. Kärnan var deras grej, deras talisman. Och de la den i en ask och de sa att den som behövde persikokärnan bäst skulle ha den hos sig.

Men det var då. Innan allting rasade.

Du som läser det här vet säkert vad det handlar om. När bästisen inte längre hejar i plugget. När hon låtsas att hon inte är hemma när du står och ringer på dörren. När du inte längre duger som kompis. Det händer hela tiden. Överallt. Det är orättvist, men så är det.

Det här är Sibbans berättelse".


Jag har planerat att läsa Inger Frimanssons deckarserie men så såg jag att hon skrivit några ungdomsböcker också vilka jag då måste läsa. Jag tycker det är så svårt att veta om ungdomsböckerna är bra eller dåliga för det är alltid den typiska berättelsen, som i den här, en tjej förlorar sin bästa kompis och blir mobbad. Sen är dem 12 år i boken och Sibban älskar att rida och jag är nog för gammal (om man kan säga så vid 21 år??) för att tycka om att läsa en sådan bok, den blir ju såklart långtråkig. Men jag tror att ungdomarna gillar dem här typerna av böcker och därför skulle jag ändå rekommendera den till mina elever. Men här i bloggen sätter jag ju mina egna betyg på böckerna.

Betyg: 1/5


Måndag

Idag ska jag ner på stan och till biblioteket och fylla på min bokhylla lite grann, något jag gör ungefär en gång i veckan, ibland oftare. Måste också ner för att jag upptäckte att Jonas glömt sin mat hemma och jag vill ju inte att han ska behöva gå hungrig så jag går dit med hans mat. Innan jag åker iväg måste jag i alla fall tvätta, önskar att tvättkorgen inte fylldes så snabbt men det gör den och det värsta jag vet är när den är sådär överfull och att andra ska tänka att jag inte tvättar så ofta, haha.

Jonas föräldrar har åkt till Sthlm nu och det betyder att vi ska ta hand om deras hem, vattna blommor och så. Vi ska dit senare ikväll om det inte börjar regna idag eftersom det var så varmt igår så behöver blommorna ute på altanen vatten i så fall. Men det blir efter Jonas slutar jobba.


Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen



"När treåriga Hanna vaknar är hon alldeles ensam i en låst lägenhet. Att pappa är i Japan vet hon - men var är mamma? Kan det vara så att hon har flyttat och lämnat Hanna kvar?
  Nästa morgon hittar Petra Westman vid Hammarbypolisen ett svårt medtaget spädbarn i ett buskage, och lyckas snart finna barnets mamma. Det konstiga är att ingen verkar sakna dem.
  Innan utredningen ens hunnit ta fart tvingas Hammarbypolisen ta itu med ytterligare ett fall. En tonårsflicka har hittats mördad på en av Viking Lines färjor, och vid ett hembesök hos familjen står det snart klart att hennes yngre syster löper stor risk att råka illa ut även hon.
  De båda fallen blir en svår utmaning för kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor, inte minst som gruppen själv drabbas av interna bekymmer och personliga tragedier".

Detta är andra delen i serien och som ni kanske minns var jag otroligt besviken på den första delen "Pepparkakshuset" eftersom det var den första deckaren jag läste efter att ha plöjt igenom Peter Robinsons alla böcker. Det är helt tvärtom med den här boken, den är både spännande och den berör otroligt mycket. Många gånger var jag nära gråten och jag kunde inte sluta läsa den för att jag ville att allt skulle ordna upp sig och bli bra. Det är en riktigt bra bok! Det är roligt när man, efter att ha haft jätte höga förväntningar och verkligen velat läsa boken en längre tid, upptäcker att den är just så bra som man föreställde sig.

Betyg: 5/5


Söndag

Nu har jag legat och solat i flera timmar, härligt med så fint väder och egentligen kom jag bara in för att äta lite lunch nu. Funderar på att ta en promenad senare och kanske ta årets första dopp? Jag har inte gjort det än för egentligen tycker jag inte om att bada utomhus eller på badhus, har inte gjort det på flera år faktiskt men vi får se om det kanske blir...om inte idag så någon annan dag i sommar.

Ska det verkligen kännas som en bastu i en lägenhet? Borde inte fläkten fungera så att det blir något sånär svalt för det här är verkligen olidligt, måste kanske ta och ringa lulebo imorgon och höra.


Shopping och fika

Idag åkte vi först ut till dollar store. Det är rätt kul att vara där, speciellt om man är fattig som jag. Då kan man handla mycket men ändå inte spendera så mycket pengar. Det blev sköljmedel, tandborstar, hårborttagare, fryspåsar, folie, deo och lite annat. Efter det åkte vi in till stan och satte oss på Åhlens café och tittade på människor. Det stod en "gubbe" precis utanför åhlens, ätandes på en glass med benen brett isär. Det läskiga med det hela var att han hade cykelbyxor på sig och man såg hela paketet!!! Alla som gick förbi honom glodde jätte mycket och tittade sen snabbt ner i marken när han såg det, som att de skämdes ni vet. Men han verkade inte fatta vad alla glodde på för han stod kvar den en lång stund. USCH!

Nu på kvällen har vi varit en sväng till Jonas bror, jag kom lite senare för jag skulle göra mig iordning och såg slutet av filmen änglar och demoner, kan jag säga att jag har sett den nu? Vi åt massor av popcorn så jag är helt full i magen. Dessutom är det en bastu här inne, jag tror Luleå slog värmerekord idag, termometern visade i alla fall på 32 grader.


Lördag

Godmorgon,

Igår spenderade vi kvällen med sällskapspel, monopol såklart! Jag vann överlägset den här gången vilket jag känner mig riktigt nöjd med. Idag blir det först att åka in till stan och shoppa lite men sen vet jag inte riktigt om det händer så mycket mer, vi får se vad dagen vill bjuda på. Det kurrar i min mage och jag måste få frukost!!


Hinsehäxan av Lillemor Östlin



"Lillemor Östlin är inte vem som helst. Över 20 år av sitt liv har hon tillbringat i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I nästan 40 år har hon använt amfetamin. Här berättar hon om sitt liv: sin uppväxt, sin prostitution, sitt narkotikamissbruk, oskyldiga och mindre oskyldiga brott, livet i den undre världen, de många domarna och om hur det är att sitta i fängelse.

Hinsehäxan är inte en bok om någon råbarkad kriminell person utan en gripande berättelse om en stark, självständig och begåvad kvinna som förlorar omsorgen om sina barn och som trots livets alla motgångar fortsätter att kämpa vidare. Vi får ett perspektiv inifrån på hur den svenska kriminalvården fungerar och vilka låga beviskrav som ställs i narkotikamål.

För första gången berättar Lillemor Östlin även om sitt förhållande till före detta justitieministern Lennart Geijer. De träffades för första gången när han var chef på TCO och inledde ett förhållande som nästan blev som vilket som helst - förutom att han betalade för det. Här ger hon sin version av Geijeraffären och bordellhärvan".

Till en början tänkte jag "jaha ännu en bok om en missbrukare som ska försvara sitt missbruk och anklaga samhället". Tänk så fel man kan ha! Boken berörde verkligen mig, inte för att jag tycker synd om någon som väljer att knarka utan för det liv de lever, hur de blir utsatta för de svenska lagarna som uppenbart inte fungerar och hur samhället i stort reagerar på dessa människor - vissa tar emot dem med öppna armar för att försöka hjälpa medan andra gör allt för att förstöra så mycket som möjligt för dem. Jag tror vi måste börja tänka om - även de är människor som hamnat fel och för dens skull ska de inte behöva bli satta i fängelser när de inte gjort något, eller som Lillemor själv säger i boken: " Jag blev oskyldigt dömd för narkotikabrott eller blev jag det egentligen?" Visst hade hon många gånger sålt amfetamin utan att åka fast men ska vi börja döma folk för att vi tror att dem gjort någonting så måste lagarna skrivas om!!  Läs denna bok. Andra boken som Lillemor Östlin skrivit heter "Dagbok från kvinnofängelset".

Betyg: 4/5


Fredag

Idag blir det att åka och handla mat, storhandling såklart. Vi ska göra det innan Jonas börjar jobba för det blir annars för tungt för mig att bära ensam och därför är jag igång tidigt, men å andra sidan är jag ju det ändå alltid. Annars blir det mest att vänta på att Jonas ska komma hem vid 10 ikväll så att vi kan ha helg tillsammans. Det är så himla tråkigt på veckorna när han jobbar och speciellt varannan vecka när han jobbar kvällar. Nåja han måste ju jobba så att hushållet får in sin inkomst.


Bokrea i juni!

Det blev ingen funderardag. Istället åkte jag ner på stan och gissa vad?? Det var konkursutförsäljning på Bokia!! Jag kom dock vid 3 och då var ju såklart det mesta borta men jag hade ju ingen aning att dem gått i konkurs så det var en glad överaskning (såklart inte för att dem gått i konkurs utan för att det var bokrea!). Jag fick i alla fall med mig en bok som jag velat läsa länge; Carin Gerhardsen - Mamma, pappa, barn. Men det var ju något och dessutom ett bra köp. På stan delade ett företag också ut gratis kattmat så jag fick med mig hem 3 1 liters påsar!


Torsdag

Idag är en dag för eftertanke och långtråkighet. Solen skiner men min kropp känner bara för att sova så det får bli så. Jag lyssnar till min kropp och ej till min hjärna som gärna hade velat få lite B-vitamin till sig eller vad det nu är i solens strålar. Jag har fått hem min digitalbox nu också så det blir att koppla in den så att jag kan börja se tv igen, har levt med 1, 2 och 4:an i över ett år nu men det har fungerat bra men nu tröttnade jag lite och bestämde mig för att uppdatera.


två sidor av Björx

Tidigare har jag ju berättat för er att det är rätt livat här utanför fönstret eftersom de håller på att bygga om centrum. Från klockan 7 på morgonen till 16 alla vardagar håller de på att borra, gräva, bygga och skrika (skriket kommer av att de är så högljutt att de måste skrika för att höra varann). Idag tog jag en bild av eländet när jag var på väg till stan.


Ser ut som ett slum-område

Det ser dock inte ut såhär överallt på Björx utan det kan också vara riktigt vackert här där jag bort och överhuvudtaget så är väll norrland vackrast på sommaren?


Bara en bit bort från bygget en sommarkväll


Nya kategorier

Jag har ändrat lite när det gäller mina bokrecensioner. Jag har skapat nya kategorier för de serier jag läser så att både ni och jag själv kan gå direkt in på t.ex "Böcker - Michael Connelly" för att läsa en recension om hans böcker osv. Det finns också en kategori "Böcker - övrigt" och här hamnar alla de böcker jag läser men som inte ingår i en serie. Ibland blir det ett himla pill med bloggen men det är ju också roligt att ha lite struktur, däremot håller jag på att koka upp här hemma. Det blir otroligt varmt inne i min etta så att man halvt kvävs ihjäl!


Beställt filmer

Fick precis höra att "Flyga drake" finns på film och jag som nyss läste den och tyckte att den var superbra så det blir att hyra filmen till helgen. Under kategorin böcker kan ni läsa bokrecensionen för flyga drake som jag gav en femma. Idag har jag gjort beställning på tre filmer; Stephen Kings "DET", "The mangler" och "Knackarna". Alla tre filmer för 65 kr.


Onsdag

Godmorgon,

Hela kvällen igår och nu på morgonen har jag och Jonas suttit och spelat monopol, mitt spel som hamnat hemma hos mamma och som jag nu tagit med mig hem. Det är ju jätte roligt, jag spelade det för mycket när jag var liten att jag minns att jag tröttnade på det men nu har det ju gått några år sen dess som tur är.

Idag ska jag till biblioteket och låna nya böcker. Jag läser just nu "DET" av Stephen King men dem är så tjocka böcker att jag måste läsa annat emellan också för annars blir jag så less på böckerna. Efter det ska jag till Jonas jobb och hålla honom sällskap.


Hemresan

Mitt huvud värker, ungefär som när man är bakis och ville helst inte stiga upp imorse men var så illa tvungen. På planet hem igår satt jag bredvid en man som var stupfull, kanske var det ångorna från honom som gjort att jag känner som jag gör i huvudet. Hela resan babblade han på till killen som satt bredvid honom om hans flygrädsla och att det var därför han var tvungen att dricka, han pratade om när han var på affärsresa på Island och chefen köpte en massa sprit till honom på planet tills han var stupfull. När de klivit av skulle alla bada i en varm källa men han ville inte bada så chefen bad honom ta några kort med hans kamera men då halkade killen och kameran föll i vattnet, men som jag fattade det så fick han inte sparken i alla fall eftersom det var chefen som hällt i han spriten. Därefter började han prata om 11 september dåden i USA och att det var därför han var så himla flygrädd osv osv i 1,5 timme. Jag pustade lättad ut när jag klev av planet där Jonas och hans föräldrar väntade på mig.

Bianca kunde inte visa mer hur glad hon var att jag var hemma än vad hon gjorde. Hon la sig i mitt knä och började göra mig ren (en tecken på att visa att man tillhör flocken) och sen när jag la mig för att sova så ställde hon sig på mig och slickade mig i nacken och ville att jag skulle kliva upp (jag kan ju inte gå och sova när jag just kommit hem!!). Hemma väntade ett brev från vårdcentralen att jag skulle på provtagning nu på morgonen och det var därför jag var tvungen att stiga upp så tidigt fast jag sovit väldigt dåligt så där har ni förklaringen. Just nu tvättar jag och städar och ska fortsätta med det.


Hem till Luleå idag

Idag är sista dagen i Arboga. Ikväll går planet hem till Luleå. Det känns jätte tråkigt, hade kunnat stanna ett tag till för jag kommer ju att sakna Jonathan och Samuel men också mamma och syrran. Undra vad jag ska hem och göra nu?? Jaja..Idag ville min syster att vi skulle åka och bada men jag tror inte att jag orkar det, det gör fortfarande hemskt ont i magen men det är riktigt fint väder så ute vill jag ju passa på att vara.

Flygplan för Jonathan är "mammeang", jag tror det i alla fall för han pekade på flygplanet i luften igår och sa så. Fast om jag inte missminner mig så är mycket mammemang :P. Ha det bra så hörs vi imorgon när jag är hemma i Luleå igen!


Ute och leka i lekparken

Nu har jag varit ute i några timmar med Jonathan, Samuel, syrran och mamma. Först var vi till lekparken en bit bort men vi upptäckte att vi glömt mjölken till kaffet vi hade med oss och vaniljsåsen till rabarberpajen så vi gick tillbaka hit och var i lekparken här bredvid istället.

Jag har så ONT!!! I natt vaknade jag av att mina tarmar vred sig inne i min kropp, om dem nu kan göra det. Jag har aldrig varit med om något liknande, jag höll på att skrika rakt ut men masserade magen tills det gick över men jag har varit öm just vid sidan av magen hela dagen. Undras vad som pågår i min kropp fast jag anar ju att det kan vara att jag ätit massor av gluten och laktos n'är jag var här. Min mage har ju helt använjt sig med det det senaste halvåret.


Drömtydning

Nu var det länge sen jag funderade på att göra ett inköp av en drömtydningsbok men jag har inte hittat någon bra än så det är helt enkelt därför. Funderar dock på en nu, "Drömmar och drömtydning" av Ole Vedfelt men jag ska kolla vidare. Anledningen till att jag kom att tänka på det idag igen var att jag hade världens dröm inatt där jag köpte hus, därför undrar jag vad det kan betyda. Dessutom var huset fuktskadat!!


Teknisk support

Jag upptäckte att mamma betalade för telia smart men inte använde thompson modemet så jag har roat mig med att koppla in allt till den. Allting fungerade såklart jätte bra utom telefonen, men det brukar alltid vara så att det är någonting som inte fungerar så att man ska bli lite arg. Jag tog en tupplur och sen när jag vakna så visste jag vad jag kopplat fel, bra va? Jag ska alltid börja göra så, nu kanske man inte behöver sova men jag sov så dåligt inatt så jag var väldigt trött utan man kan istället göra någonting annat en stund och inte stressa upp sig för att man inte vet man ska göra. Hur som helst, nu fungerar allt. Mamma måste bara köpa en grej så hon får trådlöst i datorn för annars kan man inte aktivera trådlösa uppkopplingen.

Nu ska jag roa mig med att skriva av en massa recept åt mamma så att hon kan börja äta lite bättre. Det är riktigt illa här i huset...


Midsommardagen

Vet ni? Det regnar...Ovanligt va? Detta betyder att det blir en innedag. Jag ska passa på att hjälpa mamma att gå igång hennes trådlösa nätverk för det har jag lovat sen jag kom hit men jag har helt glömt bort det, kom på det i natt när jag inte kunde sova men orkade inte gå upp då och börja stöka.

Det är så lugnt här i mammas hus, inga Spanjorer som skriker utanför fönstret klockan 3 på natten, inga tv apparater som flyger ner på backen, inga stolar som krossas eller glasflaskor. Inga fransmän som står och spyr utför balkongen på morgonsidan när jag går upp och dem precis ska gå och lägga sig. Jag trivs här, men samtidigt skulle jag nog inte stå ut att bo här, jag som inte tycker att det händer någonting hemma men här är det ännu döare, men det är en bra semesterstad!


Jonathan: - "Pappa Nanne"


Midsommarafton

Hann inte skriva något imorse för jag somnade om efter att jag hade gått upp klockan sex och sen skulle jag göra mig iordning och vi skulle ta en promenad hem till min syster. Det är verkligen riktigt svenskt midsommarväder här i södra Sverige. Vi hade tur när vi promenaderade men just när vi satt oss vid matbordet började det regna!! Efter god mat, färskpotatis, sill, janssons och gräddfil skulle vi ha gått till folkets park för att se när de reste midsommarstången. Jag och Jonathan gick ner på vägen och då började det hagla och stora var dem. Vi ställde oss i garaget och då sa Jonathan "Det regnar snöbollar"!! HAHA.

Vi gick inte till folkets park utan vi stannade hemma och sen kom Ture och Therese dit istället men det gick lika bra, det är inte roligt att stå ute och bli blöt. Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, måste lägga mig ner och vila för idag har jag inte alls brytt mig om min gluten- och laktosintolerans och nu har jag väldigt ont i magen :(.


Svart is av Michael Connelly



"Narkotikaspanaren Cal Moore var ute för att kartlägga den senaste innedrogen Svart is. Istället mötte han döden på ett simpelt motellrum med huvudet sönderskjutet och ett självmordsbrev i fickan...

Det var åratal sedan Harry Bosch lärde sig en bra polismans första regel: stirra dig inte blind på de enskilda delarna utan se på limmet som fogar dem samman. Nu har han funnit några märkliga kopplingar som börjar med en död polis och leder till en lång rad blodiga mord. De spänner från Hollywood Boulevards drogmarknad till en smutsig bakgata söder om gränsen mot Mexico och slutar mitt i ett sammansatt och dödligt spel - där han själv riskerar att bli nästa offer".


Detta är andra delen i Michael Connellys serie om Harry Bosch, boken är skriven 1993 och det känns också som att den är det stundtals. Visserligen var det en intressant handling, mord och droger, men boken var något seg att läsa och blev först bra mot slutet men ska man läsa en serie får man inte missa en del. Jag tycker det är rätt intressant att läsa om poliser som inte gör som cheferna säger åt dem utan riskerar sitt arbete för att lösa ett fall, det slutar ju alltid med att de får behålla jobbet för att de löste fallet såklart. Går det till så i verkligheten?

Betyg: 3/5


Torsdag

Godmorgon,

Idag är det dåligt väder igen och vad passar inte bättre då än att bara lata sig?? Fast jag ska inte riktigt göra bara det för på eftermiddagen ska jag ta en promenad med mamma, kolla in en klädaffär som hon pratade om och sen gå till vanliga affären och handla. Men det ska vi göra först på eftermiddagen. Jag kunde inte sova inatt igen, när jag är här nere har det bara hänt två gånger och det har varit jätte skönt fast idag räknas knappt för jag somnade om vid 6 och sov till halv 9 så jag kanske kommer fungera som människa idag i alla fall.

Just nu sitter jag och tittar i Arboga tidningen, den är helt värdelös och så kostar den 15 kr. Tidningen består av 28 sidor varav 3 helsidor är reklam för Bingolotto, huvudrubrikerna är "Hård debatt igår om besparingarna" och "Arboga Södra näst bäst i KAK efter derbyseger". Den första rubriken lät ju intressant så då bläddrar jag till sidan 4 som det står. Då är det inte ens halvsida som handlar om det, varför har dem det då som huvudrubrik?? Jo för att resten av tidningen är helt OINTRESSANT. Exempel: "Telia stänger butiken i Köping", "Många vill plugga i Mälardalen", "Kul på sommarkollo", "Äntligen dags för midsommar", "Skolavslutning i skinnskatteberg" osv.


När någon sviker

Fungerar människan så att om det blir för obehagligt så sviker hon? Eller vad beror det på? Tänk er att någon i er familj mår dåligt, är deprimerad eller lider av någon annan psykisk sjukdom. Ni kan ju tänka er att det är väldigt påfrestande att leva ihop med den människan eller att ens behöva träffa den då och då men det är ju ändå en familjemedlem och man gör allt man kan, right? Tänk er att ni själva mår dåligt, ni kanske har det svårt i livet eller något sådant och ni måste först och främst ta hand om er själva men ger ni ändå upp hoppet om familjemedlemen?

Det är väl samma sak kompisar emellan, man kanske inte står ut med att försöka ta hand om den andre när man själv mår dåligt fast den andre inte ens kräver det. Man kanske känner att man vill ta hand om men inte har krafter nog att göra det och då är det lättare att säga upp kontakten. Men kommer man ångra sig senare i livet? Jag lever ju mitt liv uppe i Luleå och har inte värst mycket kontakt med min familj (tyvärr) annat än när jag hälsar på. Jag har inte krävt något av någon på flera år, det kanske kan kännas som det när man möter mig en gång om året och jag råkar få ett utbrott men dessa beror ju på att jag gått runt och samlar på mig en massa under flera veckor och sen måste få utlopp för dem. Jag försöker att ta ut det på de som inte har något med det att göra men ibland är det oundvikligt om de befinner sig i närheten, jag kan inte kontrollera mina utbrott.

Det är synd att någon ska välja att ta avstånd men jag har accepterat nuet som det är utan en enda tår. Kanske beror det också på mina mediciner, jag är inte förmögen att känna vissa känslor vilket i och för sig kan vara jobbigt ibland men som vid sånna tillfällen passar mig alldeles utmärkt. Grejen är den att om hon sviker mig nu, väljer att leva ett liv utan mig så kommer inte jag att heller kontakta henne senare i livet, i så fall får det vara så för resten av livet. Är det också ett mänskligt beslut?


Eskilstuna zoo

Nu är jag hemma hos mamma igen och jag är helt slut! Andra dagen jag tar ett tre timmars pass att springa efter Jonathan, men det är så roligt. Fast om man frågar Jonathan och Ture vad de såg på Eskilstuna zoo kommer de nog svara myror och traktorer, haha! Vi åkte först en sväng och handlade och sen till djurparken, det fanns apor, leoparder, jeoparder, pumor, tigrar, lejon, gaseller, flodhästar, marsvin, flamingos, kängurus och många många fler djur. Mitt favorit djur är vita tigrar så jag visar en bild på den längre ner.

Här kommer lite bilder från dagen;


Samuel och Jonathan


Jonathan i ett litet hus, han ville inte gå därifrån


Mitt favorit djur


Onsdag

Godmorgon,

Det blev nästan ingen shopping igår förutom lite vitaminer från apoteket men mamma köpte däremot en spikmatta :). Det finns ju inte så värst många affärer här i Arboga och inget HM, Åhlens eller Lindex.

Idag bär det av till Eskilstuna zoo med syrran och barnen. Solen skiner ute och det är perfekt väder för utflykt. Mammas kamera följer också med så det kanske till och med blir några bilder att visa i bloggen. Det är jätte varmt, jag var precis ut och plockade lite blommor åt mamma som hon ska ha på köksbordet och det räckte med att gå i linne, är sommaren här nu för att stanna?


Tisdag

Åh vad roligt vi hade igår!! Jag och Jonathan sprang runt i tunnlar, klättrade över hinder och åkte rutschkana i över två timmar. När Katja sa till honom "Nu ska vi åka hem" tittade han på henne och sa "NEJ!". När vi kommit tillbaka till Arboga skulle Katja och Janne iväg på ett möte på den förskola som Jonathan kanske ska börja på i augusti så då var jag med han ytterligare en timme. Vi lagade pannkakor och åt med grädde och sylt och sen "klippte vid gräs" med hans nya gräsklippare, jag fick med lite av hans hår också ;).

Idag ska jag och mamma ner på stan och jag ska klippa håret, jag tänkte tunna ut det såhär på sommaren eftersom det är så otroligt tjockt. Efter det ska vi shoppa lite grann...Inte för att det finns så många affärer här :O


Måndag

Godmorgon,

Det regnar fortfarande här i Arboga! Igår regnade det hela dagen, jag var inte ute ens utan satt bara inne och läste och såg på tv. Jag har ju planerat att ta vädret med mig hit till Arboga eftersom det var så fint väder uppe i Luleå men nu var det tydligen dåligt väder där också så jag hade inget väder att ta med mig.

Idag ska jag, min syster och barnen åka till busborgen i Västerås så att Jonathan får leka av sig lite. Det ska bli jätte roligt, har jag tur får jag kanske också leka lite men det brukar ju stå skyltar "För barn mellan 5-12 år" men de kanske inte märker att jag är äldre? Vem vet!


En shopaholic i new york av Sophie Kinsella



"Rebecca Bloomwoods liv är perfekt. Hon har ett bra jobb som ekonomirådgivare på morgonteve, hennes bankkamrer är snäll mot henne och nu kanske hon till och med kan få fortsätta sin karriär i New York! När hon åker dit tänker hon verkligen besöka alla viktiga platser såsom Frihetsgudinnan och Guggenheimmuseet. Men först måste hon så klart till Saks och sen Bloomingdales...
Kommer Rebecca verkligen att kunna leva upp till sitt nya motto: Köp bara det du verkligen behöver?"

Del två i serien om Shopaholicen Rebecca Bloomwood. Det var väldigt många år sen jag läste första delen och jag minns att jag älskade den, denna var dock något seg att läsa. Den var mycket sämre än Sophie Kinsellas fristående böcker men samtidigt var den rolig och det är kul att följa ekonomirådgivarens egna inköp av kläder och annat. En ekonomirådgivare som sitter i teverutan och ger råd åt tittarna hur de ska hantera sin ekonomi men som inte alls följer den själv. Man får i alla fall skratta!

Betyg: 3/5


Söndag

Godmorgon,

Kalaset var jätte roligt igår! Innan alla kom var jag och Jonathan ute i lekparken, när vi skulle börja gå tillbaka frågade jag honom vi skulle det, då ställde han sig, tittade på mig och sa "Nää" och sen sprang han åt andra hållet. Han älskar verkligen att vara ute och skulle kunna vara i lekparken hela dagen om han fick.

Idag ska jag bara ta det lugnt och läsa. Längtar lite hem till Jonas och Bianca men jag försöker hålla humöret uppe :). Det är ju en känsla som brukar gå över. Jag ska också passa på att laga en god middag till mamma ikväll.


Jonathan 2 år

Grattis Jonathan 2 år!


Godmorgon,

Ja idag fyller Jonathan 2 år, stor kille har han blivit! Jag ska gå dit efter lunch och hjälpa till :). Igår lekte vi hela eftermiddagen och han är så go. Inget gnäll på den ungen, bara en massa kärlek! :D


Fredag

Godmorgon,

Nu har jag vaknat till en regning dag och det tar lite emot men jag ska göra mig iordning och promenera hem till min syster. Det går INGA bussar i Arboga, första gången jag hörde det gapade jag bara men sen förstod jag varför. Ingen åker buss i Arboga, alla går eller åker bil. Oftast inte inne i stan utan man åker ju såklart till Västerås eller Örebro.

Jo så idag ska jag och leka en stund med Jonathan så att Katja får baka lite inför imorgon för då fyller Jonathan 2 år :). Efter det ska jag laga mat åt mamma, hon har inte smakat min mat så ofta med de gånger hon gjort har hon tyckt att det är jätte gott. Jag tycker om att laga min egen mat för då vet jag vad som är i den.


I det här lyxiga köket ska jag laga mat


Flyga drake av Khaled Hossein



"De oskiljbara vännerna Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afghanistan. De uppfostras sida vid sida men lever i helt skilda världar - Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare. Hassan gör allt för Amir och försvarar honom i alla lägen, men när Amir från chansen att återgälda Hassans lojalitet sviker han. Och när Sovjetunionen styrkor invaderar landet 1979 flyr Amirs familj till USA.

I Karlifonien skapar sig Amir och hans far ett nytt liv. Det är först när talibanerna många år senare griper makten i Afghanistan som Amir inser att minnena av Hassan och hemlandet aldrig har lämnat honom, och att han nu måste agera.

Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner, om kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står Afghanistans fascinerande och tragiska historia".


Ett måste att läsa om man inte gjort det än! Som historia lärare fascineras jag av berättelser kring kriget och denna är sorglig men en ändå helt underbar historia! Andra boken heter "Tusen strålande solar" och den ska jag försöka få tag i så fort jag kan.

Betyg: 5/5


Framme i Arboga

Nu är jag framme, eller jag har varit det ett bra tag men ändå :). Jonathan kom och mötte mig på tågstationen och mamma fråga honom: "var är Jonna?" och då pekade han på mig och sa "Där är hon ju". Han är så söt! Han har blivit riktigt stor måste jag säga. Imorgon ska jag ta en sväng till dem och leka med honom. Jag har gosat med Samuel också, han är så liten! Han skrattade åt mig...

Ikväll ska jag äntligen se cold case! Jag har ju inte den kanalen hemma och jag har saknat det ända sen i julas. Det är ett av de bästa programmen jag vet! Hoppas ni också har det bra!


På kallax

Nu sitter jag på kallax och väntar på att mitt plan ska gå. Det är alltid tråkigt att vänta men som tur är så har jag med mig böcker som jag kan läsa på resan. Jag har inte varit i Arboga sen i julas och nu finns det ju en liten till där nere och det ska bli jätte spännande att träffa honom, lilla Samuel.

Nu ska jag kolla min mail och sen ska jag börja gå till gaten. Vi hörs till kvällen! Ha en jätte bra dag!


Till Arboga idag

Godmorgon,

Idag är jag vaken före tuppen för idag åker jag till Arboga. Kl. 10.00 går mitt plan till arlanda, därifrån ska jag ta mig till Bålsta (vart ligger det??) och sen ta tåg till arboga. Det har jag aldrig gjort förut. Jag brukar ta bussen utanför terminal 4 till Västerås men nu igår sa min familj där hemma att det gick snabbare om jag gjorde så istället. Vi får väll se, hoppas jag kommer fram idag i alla fall.

Håll tummarna att jag hittar till Arboga :P


Stressigt!

Usch vilken dag! Jag orkar inte ens förklara vad jag har ägnat mig åt hela eftermiddagen. Men jag är riktigt besviken på ett företag som jag litat på och jag tänker aldrig mer ha med dem att göra. De ljuger och försöker skylla ifrån sig. Helt vansiningt det de håller på med!

Nu har jag packat allt, tror jag? Det känns alltid som jag ska glömma något men förhoppningsvis gör jag det inte. Imorgon åker jag till Arboga och det ska bli jätte roligt att få komma bort ett tag! Nu måste jag springa till affären och köpa nåt att äta, har inte hunnit äta på hela dagen!


Onsdag

Godmorgon,

Idag ska jag träffa min psykiater för sista gången innan han går på semester, det betyder att jag är helt utan behandling hela sommaren eftersom vuxenpsykiatrin också har stängt. Det känns lite si sådär, som tur är så svarar han på mail alla dagar i veckan ändå om det skulle bli kris. Efter det ska jag på biblioteket och gå på stan med Jonas som skulle kolla på jackor. Sen blir det att fortsätta packa inför imorgondagen!


Karriär & Köksbesvär av Sophie Kinsella



"Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att blir den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag. Men istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat London. Utan att veta hur det egentligen har gått till har Samantha tackat ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet, långt från alla hon känner och med arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur hon ska klara.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de anställt en Cambridgeutbildad advokat - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen, än mindre hur man fäller upp strykbrädan...".


Äntligen fick jag tag på en av Sophie Kinsellas böcker och jag älskar den! Den är rolig, sorglig, romantisk, den har allt! Detta är en av de fristående böckerna så den kan man läsa även om man inte läst någon av de andra. Till de fristående finns "Mina hemligheter", "Karriär och köksbevär" och "Mitt nya jag". Ni måste läsa böckerna, det går inte att lägga den ifrån sig.

Betyg: 5/5


Tisdag

Godmorgon,

Idag ska jag ta en promenad in till stan för förmiddagen och Jonas ska skriva in sig för att börja ge blod, bra va? Jag är ju blodgivare men så länge jag äter mediciner får jag inte ge blod, inte med de mediciner jag äter nu eftersom det finns stor risk att jag svimmar efteråt. Har jag dessutom fel på köldkörtel kommer jag aldrig mer att få ge blod eftersom jag då kommer få äta mediciner resten av mitt liv. Vi får hoppas på att det inte är det som är felet! Jag är glad att Jonas vill göra det här, det kompletterar lite grann mitt dåliga samvete för att inte kunna göra det.

Vi hörs senare!


Mindre bra böcker

Katerina Janouch - Anhörig:
Boken handlar om en kvinna som är ensamstående med ett barn. På en fest möter hon sitt livs kärlek, en man som är 8 år yngre än hon och ganska omogen men hon blir kär och de gifter sig. Mannen dricker väldigt mycket men hon tänker att det snart ska gå över då han bara är 20 och hon tänker att alla ungdomar dricker och dessutom är han ägare av en massa clubbar och det ingår ju i jobbet! När paret har fyra barn tillsammans har mannen fortfarande i mognat till och kvinnan beskriver hur det är att leva tillsammans med en alkoholist.
Ämnet är jätte viktigt att skriva om och jag brukar tycka om att läsa om skildringar av detta slag men denna bok föll mig inte i smaken, den handlade endast om samma sak, det hände aldrig riktigt något. Hon gick hemma med barnen, han var bakfull, vaknade, tog treo och åkte iväg och festade igen, kom hem, de bråkade, han somnade och så började allt på nytt. Betyg: 1/5



Paulo Coelho - Veronika bestämmer sig för att dö:
En ung kvinna, inneboende på ett kloster där hon måste passa en speciell tid varje kväll då ska vara inne vilket hon valt så att hon ska kunna ursäkta sig för killen hon hamnat i säng med just denna kväll. Glad utåt sett med massor av vänner och ett bra jobb. Men någonting saknas i hennes liv. Den 11 november 1997 bestämmer Veronika sig för att ta sitt liv och sväljer massor av sömntabletter. Dock går det inte som hon tänkt sig och hon vaknar efter en vecka i koma på ett mentalsjukhus. Där får hon ändå veta att tabletterna förstört hennes hjärta och att hon inte har lång tid kvar att leva. Nu ska hon försöka fungera normalt i cirka en vecka innan hon smärtsamt dör. På mentalsjukhuset får hon nya vänner och nya insikter om livet, hon inser nämligen att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.
Betyg: 2/5


Blodprov

Nu har jag varit och tagit blodprovet så nu är det bara att vänta och se om det är något som är fel. Jag somnade idag också, kl. 3 och jag ställde klockan på en timme så att jag inte skulle sova för länge men kl. 5 vaknade jag först, jag har inte ens hört klockan och det är som vanligt. Jag blir så trött och ledsen av att ha det såhär. Vill verkligen inte behöva må såhär och vara trött hela tiden men det ordnar sig säkert.

Innan jag somnade var jag en sväng till biblioteket och lånade nya böcker. Jag läser ju ganska mycket men jag resencerar inte allt och det beror på att jag vill tipsa om de bästa böckerna, mycket av det man läser är inte alltid värt att tipsa om även om ni kanske är av en annan åsikt. Vi gör såhär att jag bara skriver en snabb notis om de böcker jag inte tyckte var lika bra, vad de heter och vad de handlar om. :D Så får det bli.


Vinterstaden av Arnaldur Indriðason



"En kall januarikväll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik där ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioårig pojke ligger framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Han har stuckits i magen och övergivits i den kalla vinternatten.

När kriminalpolisen Erlendur och hans kollegor kommer till platsen är pojkens äldre halvbror Niran försvunnen, och man tror att han har med mordet att göra. Det framkommer också att en lärare i pojkarnas skola är känd för att vara aggressiv rasist, vilket får misstankarna att riktas mot honom. Men andra spår låter istället ana att det finns kopplingar till narkotikahandel, och man jagar rätt på en knarklangare som tidigare gripits för misshandel. Vet han sanningen om vad som egentligen hände den där kvällen? Varför barnet lämnades att dö?

Ut ur mörkret och snöyran stiger så smånningom en bild av händelser som är dystrare än en vinternatt vid polcirkeln".


Den bästa boken hittills i Arnaldur Indriðasons serie om kriminalpolisen Erlendur Sveinsson. Den berörde verkligen mig, att en liten tioårig asiatisk pojke blivit mördad och alla rasistiska åsikter som människor har, för det händer ju verkligen på riktigt också! Serien blir som sagt bara bättre och bättre och ni missar verkligen något om ni inte läser den.
Efter den andra boken tror jag att jag skrev att "ingenting är som det verkar" och nu gäller det mer än någonsin men det roliga är att dem faktiskt nämner det i boken. Det var bland det första som Erlendurs förra chef Marion lärde honom när han började jobba på roteln.

Betyg: 4/5


Valet

Det gick inte så bra för vänstern, tyvärr måste jag säga. De fick 5,6% av rösterna och det är minus 7,1 sen förra valet. De fick i alla fall ett mandat till europaparlamentet. Ändå känner jag mig nöjd då miljöpartiet gick upp 5% och att Sverigedemokraterna INTE fick några mandat. Ni kom väll ihåg att rösta också?

Nästa år är det val till riksdagen och jag tycker inte att moderaterna ska fortsätta ha makten. Jag vet inte om jag kan sätta fingret på de eftersom de skyller finanskrisen och arbetskrisen på hur socialdemokraterna skött Sverige tidigare. Jag anser att moderaterna vill att de rika ska bli rikare och skiter i hur medelklassen klarar sig. De enda de är ute efter är att bygga lyxlägenheter och se till så att företagen har det bra och tjänar pengar. Jag skulle aldrig rösta på dem, man tjänar bara på att ge sin röst åt dem om man är rik.


Måndag

Godmorgon kära läsare!

Nu är det måndag och förberedelserna sätter igång. Jag åker ju till Arboga på torsdag och det är massor jag måste fixa innan dess. Jag längtar verkligen att få träffa min familj och krama dem efter allt som hänt de senaste veckorna! Och att få träffa min söta systerson Jonathan och hans nyfödda lillebror Samuel, det ska bli jätte roligt.

Idag ska jag på provtagning, kolla järnvärdet som åker upp och ner och prov på ämnesomsättningen eftersom jag alltid är så trött. Min mamma har fel på köldkörteln och därför ska jag nu kolla om jag också har det. Hoppas inte men det skulle ändå vara skönt att få veta varför jag alltid är så trött eftersom mitt järnvärde var normalt sist jag gjorde testet men jag fortfarande var lika trött.


färgat hår och röstat

Vädret höll ju inte i sig så jag stannade inne idag och läste och lyssnade på musik. Synd!
Imorse var jag i alla fall iväg och röstade. Ni har väl också gjort det? Man ska ta chansen när man får den att säga till om någonting. Om man inte håller på något parti ska man rösta blankt, då yttrar man sin åsikt ändå!

Nu har jag nyfärgat hår också, Jonas är min frisör eller Bengt som han kallar sig när färgar mitt hår. Fint fint.


Söndag

Pratade med en gammal klasskompis från gymnasiet igår. Vi pratade en massa minnen men efter ett tag blev det obehagligt att minnas hur jag var på den tiden, usch vill bara glömma! Det var absolut ingen roligt tid. Jag kom dock på mig själv att säga emot mig själv för han frågade om jag visste vad det blivit av alla och nej det vet jag ju inte. Då skrev han "men jag är inte bitter, om jag är bitter så är det på mig själv för att jag inte valde en annan linje". Då svarade jag "Nej varför ska man vara bitter? Man får göra det bästa av livet nu istället!". Det gör jag ju inte så då kan jag inte predika för andra att göra det.

Det är roligt att andra kunnat gå vidare från de hemska åren i skolan, har utbildning, jobb och mår bra. Fast vad vet jag, innerst inne verkade han ju fortfarande må dåligt men han har i alla fall gjort sig en början att kunna se fram emot livet som kommer. Det är mer än vad jag tagit mig för även om jag sakta börjat i och med att jag fått behandlingsplats till hösten.

Vädret ser lovande ut idag och förhoppningsvis kan jag lägga mig några timmar på eftermiddagen och sola! Jag ska först tvätta för snart åker jag iväg och då måste jag ha kläder att ta med mig! Jag tänkte färga håret idag också så är det gjort. Ha en trevlig söndag!


Jag vill bara se en film!

Såg precis en film, "berätta inte för någon", baserad efter en av Harlan Cobens böcker. Jag har läst boken och den är väldigt mycket bättre men filmen var inte helt kass. Det handlar om ett par som varit tillsammans sen de var små. En dag åker de ut till sin stuga för att fira men då råkar tjejen ut för ett brott och blir mördad. Det är i alla fall vad alla tror. 8 år senare får mannen ett mail som tyder på att hon fortfarande lever. Se den!

Blev skit arg under filmen! Jonas fick ett videosms, gissa från vem? "Hej, mitt namn är Jimmy. Glöm inte att rösta på Sverigedemokraterna på söndag"! Fy fan vad lågt! I vår familj står vi inte för något vad sverigedemokraterna säger och vi vill inte ha något med dem att göra. Jag vet som fått reklam från dem också under veckan. Sluta ge folk det de inte vill ha! DVS något från er!!! Usch...


Shopping

Nu är jag hemkommen från stan. Jag inhandlade två bikinis, en svart och en mönstrad, ett par solglasögon, hårfärg och en vanlig t-shirt bh. Nu är jag helt slut. När vi kommit ner på stan började det hagla! I juni!!! Förstår inte hur vädret tänker ibland men imorgon får det gärna bli soligt så jag kan inviga min bikini, sola och läsa ute. Imorgon är det val också, kom ihåg att rösta!

Nu måste jag äta någonting.


Barnprogram när jag var liten

Jag och Jonas diskuterar barnprogram som gick när vi var små, varför visar dem inte dem längre? Nu är det ju bara dåligt på tv för barnen!! Det här var mina favoritprogram när jag var liten;


Teenage mutant ninja turtles 



Smurfarna



Power rangers


Lördag

Godmorgon,

Idag ska jag åka ner på stan och försöka hitta en bikini, jag äger nämligen ingen eftersom jag fått för mig att jag ändå inte tycker om att bada men nästa vecka åker jag till Arboga och då vill jag kunna ligga på baksidan och sola! Just nu har jag linnerand efter att ha solat :D Inte vidare snyggt. Vi ska också träffa Jonas mamma på stan och fika så jag blir borta några timmar. Hoppas ni får en skön lördag! Sitt inte inne utan gå ut i solen!


Läsning och popcorn!

Det blev inget filmtittande ikväll utan jag har spenderat kvällen med popcorn och läsning. Recensionen kan ni läsa nedanför detta inlägg! Arnaldur Indriðason skriver väldigt bra och spännande böcker! Men nu är jag än mer sugen på att läsa Sophie Kinsellas böcker men jag har fortfarande inte kommit mig för att göra det, tror jag ska beställa dem så att jag har dem hemma.

Nu ska ut och ta en promenad med Bianca, få lite frisk luft!


Mannen i sjön av Arnaldur Indriðason



"Vattnet sjunker undan i sjön Kleifarvatn på Island. Och på sjöbotten, fastbundet vid en rysk spionutrustning, hittar man ett skelett. Det står genast klart att skelettet är gammalt och allt pekar på att brottet begåtts under tiden för kalla kriget. Samtidigt som Erlendur och hans kollegor jobbar sig bakåt i tiden med hjälp av olika indicier berättas en annan historia. Den handlar om en ung isländsk student i Östtyskland på femtiotalet och slutar så småningom i vår tid.

Liksom i tidigare böcker är det försvunna personer som står i fokus. Händelser från två tidsplan vävs samman i en spännande berättelse om hur en grupp isländska ungdomar, uppfyllda av drömmar och hopp, ger sig av för att studera i det kommunistiska himmelriket Östtyskland - där de dock möts av moraliskt förtryck och ett allestädes närvarande angiverisystem".


Fjärde boken i serien om Erlendur Sveinsson. Denna bok var sämre skriven än de tidigare, det kändes som om författaren efter halva boken började få ont om tid och snabbade på förloppet något. Det var lite tråkigt för man hängde inte riktigt med en del av boken. Själva handlingen var jätte intressant för det var ju säkert så under kalla kriget! Socialismen styrde runt om i världen men i Östtyskland förvandlades socialismen till kommunsim som inte alls stod för demokrati och rättigheter till folket utan för makt åt staten. Människorna blev tvingade att rösta på det enda parti som fanns för att visa sitt stöd och de fick betalt för att ange sina nära och kära om de bedrog staten. I Östtyskland kunde man inte lita på någon.

Betyg: 3/5


Niklas mat

Brukar ni se på Niklas mat? Det är ett av mina favorit tv program för som ni kanske märkt lite så älskar jag att laga mat! Jag ångrar stark att jag inte blev kock, men det är lite sent påtänkt nu. Jag har försökt kolla runt lite om det skulle finnas någon matlagningskurs att gå men det verkar rätt dött på den fronten i Luleå, vet ni något om det så hojta till. Niklas lagar jätte goda rätter och varje program försöker han att ha ett tema, t.ex "ekologisk mat", "Lyxmat" osv. Tidigare har jag inte testat att laga efter hans recept men idag tänkte jag göra det, det blir en tomat- och currysoppa, den ser i alla fall riktigt god ut. 

Vill ni se Niklas mat? Klicka här för att komma till svts webbtv.


Fredag

Godmorgon,

Sommarlovets första dag och det känns jätte skönt. Idag ska jag mest ta det lugnt och läsa men jag måste också städa och åka och handla. Ikväll blir det nog att hyra en film kanske och bara njuta av ledigheten!

Bianca väckte mig inatt igen! Hon slickade mig i ansiktet och då drog jag täcket över huvudet så hon inte skulle komma åt. Då börja hon krafsa på täcket! Knäppis katt. På morgonen när jag vaknade hoppade hon upp i sängen och la sig mellan mig och Jonas och ville bli klappad. Knäppis fast världens sötaste! :)


@ Jonas work

Nu sitter jag på Jonas jobb och slöar, har jätte ont i huvudet och inte blev det bättre av en bortskämd unge satt och skrek på bussen in till stan, han fick inte som han ville! Jag lånade de två sista böckerna i Arnaldur Indridasons isländska serie, eller de två senaste, det kanske kommer fler. Efter det var jag och inhandlade en ny väska som jag kan ha i sommar, den jag brukar ha har jag spillt smink i någon gång ute på krogen så den är helt förstörd. Jag fyllde också på busskortet så nu känner jag mig duktig.

Har ni sett vilken liten och söt dator Jonas har, jag är riktigt avundsjuk på den, vill också ha, det skulle vara en perfekt bloggdator!


Jonas skrivbord på jobbet!


sommarlov!

Nu har jag sommarlov! Det känns jätte skönt. sista tentan för terminen skrevs idag och det var i svensk grammatik. Jag kan inte riktigt säga hur det gick, antingen gick det jätte dåligt eller jätte bra, jag kan ju ha missuppfattat eller blandat ihop allt eftersom jag är så osäker på grammatik men jag förbereder mig i alla fall för en omtenta i augusti så blir jag inte besviken.

Jag är just hemkommen och åt av den goda kycklingwoken som det fanns kvar av och som jag la ut receptet på häromdagen. I eftermiddag ska jag åka till biblioteket och låna böcker och sen ska jag till Jonas jobb och sitta där större delen av kvällen som sällskap men självklart kan jag blogga därifrån också eftersom han ändå ska jobba!


Blev erbjuden sommarjobb

Idag blev jag uppringd av Luleå kommun som ville att jag skulle jobba på boendet för psykiskt sjuka i sommar, kruxet var att dem ville att jag skulle börja den 15:e juni. Det är egentligen ingens fel men dem kunde sagt att jag var reserv om det skulle bli så att någon skulle hoppa av för då skulle jag inte planerat min sommar. Jag är bortrest till den 22:a och det kan jag inte ändra på och jag har även privata anledningar till att jag åker iväg som har med min familj att göra. Synd, för annars hade jag kunnat jobba resten av sommaren. Men det är inte så mycket att göra åt, jag ser i alla fall fram emot att få åka ner och träffa mamma, min syster och dem små barnen.

Nu ska jag ha kväll, ska snart gå och duscha, en låååång dusch och sen ska jag se på rent hus kl. 20.00 på fyran. Imorgon ska jag alltså skriva tenta i grammatiken kl. 9-12 vilket gör att jag nog inte kommer blogga på morgonen utan vi får höras när jag kommer hem sen.


Jag vill bli musikalartist!

Ni kanske inte har missat att Blondinbella ska medverka i en film nu också, Orion, jag kanske till och med har nämnt det. Jag vill också! Fast jag vill spela in en tecknad musikalfilm, det är en stor dröm jag har. Det bästa jag vet är att sjunga disneylåtar och jag gör det väldigt ofta här hemma och låtsas att min röst är med i filmen. HAHA Löjligt, jag vet. När jag var yngre ville jag bli skådespelerska, det var det nog många som ville eller artist men jag är nog inte en speciellt bra skådespelerska och därför tänkte jag att det hade varit jätte roligt att vara röst åt någon i en tecknad film. Häftigt! Ja jag sitter och dagdrömmer fast jag borde plugga.


Tänk att få sjunga den här vackra låten från skönheten och odjuret


Eller den här från den lilla sjöjungfrun  


Val till Europaparlamentet

På söndag 7:e juni är det val till Europa parlamentet. Jag har inte skrivit min åsikt om detta fören nu därför att jag har tvekat vilket parti jag ska rösta på. Många gånger känns det som om allt som sägs är falsk för det infrias aldrig. Vissa gör kanske ett försök men befolkningen märker aldrig någon förändring. Samtidigt tar saker tid att reda ut men jag tycker det går alldeles för sakta framåt i vissa frågor.

I förra riksdagsvalet röstade jag på miljöpartiet, det skäms jag inte för att säga. Miljöfrågorna är otroligt viktiga i vår tid då växthuseffekten blir allt värre. Det vi köper på H&M produceras i Taiwan och transporteras hit, för att vi ska ha snygga billiga kläder på oss! För det första, H&M hävdar att det inte är så längre men ni kanske minns att det framkom för ett x antal år sedan att det pågick barnarbete i samband med de kläder som transporterades bland annat till Sverige. Barnarbete är kanske inte en miljöfråga men en fråga om mänskliga rättigheter och hållbar utveckling, något som miljöpartiet står för. För det andra produceras inte kläderna och maten i Asien på ett bra sätt då det ska bli så billigt som möjligt i slutändan för oss köpare, det är billigare att släppa ut massor än att producera på ett miljövänligt sätt, det kanske ni har märkt om ni ska köpa ekologiska kläder. Dem är dyrare! Och för det tredje ska kläderna och maten transporteras till bland annat Europa och Sverige. Det är inte bara denna transport som sker utan ofta transporteras material från andra länder till själva produktionen, så det blir transporter fram och tillbaka mellan länderna för att till exempel tillverka en tröja som du ska ha på dig!

Nu tog jag bara H&M som exempel, många andra klädesmärken, mat och andra produkter tillverkas på samma sätt. Nå, detta är en viktig fråga för mig men nu 2009 när det finns så mycket andra problem också, till exempel mänskliga rättigheter, djurrätt, finanskris, arbetsmarknadsrätt osv så räcker det inte att rösta på ett parti som kämpar för en hållbar utveckling, jag hade önskat att de utvidgat sina frågor till att gälla för 2009 men jag gissar på att deras partinamn många gånger gör att de blir inskränkta.

Vänsterpartiet kämpar med alla dessa frågor som också finns i mitt huvud. De försöker skapa ett solidariskt samhälle med de mänskliga rättigheterna i fokus, de kämpar för jämställdhet mellan kvinnor och män, de försöker bekämpa rasism, de vill minska miljöförstöring, de kämpar för djurens rätt osv. Vänsterpartiet är emot ett överstatligt styre vilket jag tycker är bra. Det minskar bara ännu mer på de mänskliga rättigheterna och varför ska egentligen EU lägga sig i hur Sverige hanterar flyktingpolitiken egentligen? Mitt val av ledamot är inte bestämt, det står mellan Eva-Britt Svensson och Mikael Gustavsson. De har båda bra frågor som de vill hantera om de blir invalda men jag dras mer åt det ena hållet. Jag berättar när jag gjort mitt val. Ska ni rösta? Självklart måste man ge en röst för att uttrycka sin egen åsikt, annars det aldrig att bli ett rättvist samhälle med lika möjligheter.


Onsdag

Godmorgon,

Det andra paketet var inte lika intressant, trodde det skulle vara min spikmatta men nej, det var en bok. Sjöjungfrun av Camilla Läckberg, jag som inte ens gillar hennes böcker men jag kanske ger dem en till chans framöver. Det var en gratisbok så denna gång hade jag inte glömt att skicka in att jag inte ville ha månadens bok!

Idag ska jag plugga en del, är ju tenta imorgon men den får gå som den går. Jag har inte sovit mycket i natt. Bianca har varit på mig hela natten, jag vet inte varför och därför har jag vaknat stup i ett. Annars är det här mest en ta det lugnt dag, imorgon är sista dagen i skolan, sen är det sommarlov!! Fatta vad skönt.


Paket

Jag satt inte så länge kvar på skolan efteråt för jag vart så trött och gick därför hem. Jag måste verkligen boka en tid för köldkörtelprov så att det inte är den som spökar. Just nu har jag normala järnvärden men jag är fortfarande lika trött som när jag hade blodbrist. Hur som, det får bli till veckan.
När jag kom hem hade jag fått ett paket! Eller två rättare sagt men en har jag inte hämtat ut utan jag ska göra det lite senare ikväll. I första paketet låg i alla fall detta:



Duschgelé med kaffebönor    Solskyddsfaktor       Handtvål (inget vatten behövs)
från Afrika


Kinesisk kycklingwok

Nu har jag precis ätit, kinesisk kycklingwok och jag måste bara säga att jag är så himla bra på att laga mat. Varför blev jag inte kock? Nåja, jag kan i alla fall dela med mig av receptet.



4 personer:
2 gula lökar
1 purjolök
1 rotselleri (ca. 150g)
2 röda paprikor
1 bruk bambuskott
150 g färska eller konserverade champinjoner
450 g kycklingfilé
1 tsk olja
1/2 dl soja
2 tsk maizena
3 dl vatten

Gör så här:
Skär kyckling i mindre bitar. Hacka lök, purjolök, rotselleri, paprikor och champinjoner. Bryn Kycklingen i olja och ta upp på ett fat. Stek alla grönsaker tills dem är lagom mjuka och sätt i kycklingen igen. Häll på soja utblandat med maizena och vatten. Låt koka 5-10 min. Servera med ris eller bulgur.


Tisdag

Godmorgon,

Underbart väder ute, det är nästan så att man börjar vänja sig! Synd att det ska bli sämre väder nu till veckan men vi får väl se vad det blir, jag litar inte alltid på prognosen eftersom dem ofta har fel.
Idag ska jag till skolan då vi har en extra lektion inför tentan på torsdag. En lektion då man kan fråga om allt man inte fattar, jag antar att jag bara kommer bli hispig över att det är så mycket jag inte kan men samtidigt vill jag gå då jag kanske lär mig något också. Efter det ska jag sitta på skolan en stund och plugga med Carro innan hon ska forsätta med sitt flyttande, som hon för övrigt har valt en väldigt dålig timing till ;). Vi hörs på eftermiddagen!


Färdighetsträning

Nu är det klart! Jag ska få gå på färdighetsträning i höst som är en del av dbt:n. Det känns skönt och jag blev jätte glad när hon sa det. Äntligen får jag behandling, riktig behandling för min sjukdom. Terapin börjar någon gång i september och jag kommer såklart att skriva mer om den sen, vad den går ut på men först är det sommaren jag måste ta mig igenom utan någonting eftersom min psykiater går på semester och jag inte får gå dit fören i augusti igen.


Måndag

Godmorgon,

Just nu sitter jag på skolan med Carro och tänkte plugga till tentan som jag har på torsdag men det verkar som ett trögstartat projekt. Jag ska i alla fall göra mitt bästa och gå till biblioteket snart. Efter det ska jag ju till vuxenpsykiatrin, får se hur det går och idag får jag nog också veta om jag får behandling till hösten.

Detta händer till veckan:
Tisdag 2 juni: Föreställning av och med elever och lärare från Kulturskolan i Luleå. Kl. 17.30 och 19.00 i Lilla salen i kulturenshus