Mannen med oxhjärtat av Inger Frimansson



Boken är i sig ett mysterium eftersom den varken finns på biblioteket eller att köpa någonstans. Jag hittade den på kvinnobiblioteket på björkskatan men det är också det enda biblioteket i stan som har den. Nåja, om ni är intresserade av den kanske ni hittar den någonstans.

Det handlar om en grupp brandmän som drabbas oförklarliga dödsfall, en av brandmannen avlider efter att ha fått masken avdragen när han gått in i ett brinnande hus. Till en början tror alla att han fått panik där inne och tagit av sig den men läsaren får redan från början veta att någon drar av honom den. En brandmästare blir kvävd i sin lägenhet, ett rått mord och en av brandmännens dotter blir kidnappad. Samtidigt finns det en kille, Franki som är barndomskompis med några av brandmännen som hänger där jämt och ständigt, genom handlingen får man veta att han blev nekad att själv  bli brandman men han är helt manisk när det gäller eld. Vem är Franki och har han något med morden att göra?

Som sagt så tycker jag det är mystiskt att den inte finns någonstans och bara det är nog för boken är rätt seg emellanåt så jag antar att den inte blev någon jätte succe. Titeln på boken har inte någonting med handlingen att göra, visserligen tar den här Franki anabola och det sägs ju att hjärtat växer när man gör det men annars så nämns det inte mer. Kanske hade hon tänkt något med titeln, att hans hjärta växte sig större även för brandmannayrket, att det låg honom nära om hjärtat. Nej jag vet inte, det framkom inte så i alla fall.

Betyg: 2/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback