Blunddockan av Jeffery Deaver



"Daniel Pell är ett monster, en mördare med psykopatens förmåga att dupera sina offer och få dem dit han vill eller helt enkelt mörda dem. Bara en har hittills lyckats knäcka honom i ett polisförhör: Kathryn Dance, förhörsledare tillika experten på vad kroppsspråket avslöjar.

Pell är på väg att dömas för sina brott men lyckas rymma från häktet på ett våldsamt och välplanerat sätt. Han ger sig ut på jakt igen, på den som förrådde honom och bröt ned hans försvar: Kathryn Dance. Pells hat och hämndbegär är gränslöst".


De personer som skriver baksidan på boken, vad boken handlar om, har dem ens läst boken? Det ovanför i citattecken är det som står på baksidan på denna bok och det är HELT fel. Nåja, jag ska försöka berätta med egna ord också för ni MÅSTE läsa den här boken. Kathryn Dance är förhörsledare och expert på kroppsspråk, ett intressant område eftersom hon vet exakt när någon ljuger eller försöker dölja någonting genom att se på hur personen rör sig. Daniel Pell är sektledare och har suttit inne i fängelset de senaste 8 åren för mord på en familj vid namn Croyton, en i familjen överlevde tack vare att hon var sjuk och sov, hon kallas för blunddockan. Daniel Pell har nu erkänt ett till mord efter åtta år och förflyttats till häktet för att förhöras av Dance men väl där lyckas han rymma. Rymningen består i att skapa en ny "familj", dsv en sektfamilj men först ska han hämnas dem från det förflutna...

Det är en äckligt bra bok som inte går att sluta läsa. Det är inte bara handlingen som gör den bra utan även det kinestetiska och olika förhörstekniker. Dance har ett bra talesätt och jag ska försöka återge det; Det var en storstadssnobb som rest ut på landet. På vägen gick han förbi ett hus där en farbror och en hund satt.
-Bits er hund? frågade mannen. Farbrorn sa att det gjorde den inte varav mannen böjde sig ner för att klappa hunden och blev biten.
-Ni sa ju att den inte bits! Sa mannen.
-Ni frågade om min hund bits. Det där är inte min hund svarade farbrorn.
Det är intressant eftersom det inte handlar om vilka frågor man ställer utan hur man ställerna frågorna för att få rätt svar.
 
Betyg: 5/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback