Se min älskade av T.N Murari


 





"Över Indiens röda jord skimrar Taj Mahal som en hägring. Det är ett monument över en kärlek och en kärlekssaga som ännu efter 300 år är lika levande.

Det är berättelsen om människor som vandrar på knivseggen mellan makten och den ständigt väntande graven. Om en ung kvinna som står alldeles försvarslös inför den stora lidelsen. Om en kärlek som skapar under - om en kärlek som förtar allting annat."


Om du tycker om historiska berättelser så är detta en bok för dig. Den handlar om Arjumand som förälskar sig i prins Shah Jahan och deras kärlek är oövervinnerlig. Shah Jahan tvingas först gifta sig med en prinsessa men han vägrar göra henne med barn och äktenskapet upphävs därför efter några år för att han ska få möjlighet att föda en arvvinge, därefter får han gifta sig med sin Arjumand.

Livet är inte enkelt för dessa två eftersom kejsaren Jahangir gifter sig med Arjumands maktgalna Faster Mehrunissa som gör allt för att Shah Jahan inte ska få makten efter sin far utan skulle hellre vilja att makten går till Shahriya som är Jahangirs son med en slavinna som nu är gift med Mehrunissas dotter Ladilli. Samtidigt utespelar sig boken efter att Shah Jahan fått makten och sedan hans älskade Arjumand avlidit. Han bygger Taj Mahal till henne, ett arbete som tar mångas liv och pågår i ett tjugotal år. Samtidigt hyser han stor kärlek till sin förstfödde son Dara som ska bli kejsare efter honom och detta gör hans andra son Aurangzeb mycket svartsjuk. Aurangzeb gör allt för att få sin fars kärlek men ingenting duger för Shah Jahan och Aurangzeb börjat istället rikta hatet mot sin bror Dara.

Betyg: 4/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback