Malva av Caroline Lagercrantz



"Det är svårt att tro att Malva är trasig, hon ser nämligen väldigt hel ut. En ung kvinna som gärna dansar natten lång och prydligt sorterar sina kryddor i bokstavsordning. En framgångsrik jurist, omtänksam dotter och lojal vän.

Men kommer man nära kan man upptäcka att de gröna ögonen är tomma och leendet stelt. Skrattet är tillgjort och skämten stulna. Inte ens brösten är äkta. Och förutom den höga lönen och de många högskolepoängen har Malva en sjukdom som heter bulimi. Bulimin håller henne sällskap, som en trogen hund vandrar den ständigt vid hennes sida.

En dag träffar hon Ludde, en rufsig elektriker med verktygsbälte och träskor. Han har allt: ett stort hjärta, varma händer - och en familj. Men det sista saknar betydelse. I alla fall för stunden".


Otroligt bra bok när man kommer in i den och inte alls så sorglig som liknande böcker kan vara utan väldigt humoristisk! Den går snabbt att läsa eftersom man inte kan lägga den ifrån sig och det är roligt att följa med Malvas tankegång när det gäller mat och förhållanden, även ett stort + för hennes bästa vän Hjalle som roar!


Betyg 4/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback