Problem hela tiden

Shit alltså vilka problem det ska vara hela tiden, att man måste fixa allt själv. men de e väll som vanligt då??

Fick sluta tidigare idag och tur var väll de för min hjärna höll på att lägga av på utbildningen. Inte för att det var för mycket utan för att dagen ägnades åt att gå igenom allt det jag redan kan :P förmiddagen spenderades alltså åt att kolla mailen och msn och eftermiddagen till att lyssna hur tråkigt det än är.

Jag försov mig imorse men kom inte försent iaf. Vet att jag stände av klockan men innan jag hann fatta vad jag gjort hade jag somnat om, var super trött.


Ta det lungt!

Ännu en dag avslutad. Nu är det bara 11 dagar kvar på utbildningen :D men hur ska man klara av att börja jobba med det sen??? Det är hur svårt som helst!
Sitter och kopplar av och lyssnar på Jason Mraz, skön låt! Funderar på om man ska ta på sig extra jobb, har fått ett erbjudande att jobba extra med att fotografera Luleå :P får se om man orkar.

Ha de bra.


sommarlov...

Godmorgon, uppe tidigt idag. Längtar till helgen och att få sova :P
Nu har jag "sommarlov" :D!! Bara lite arbeten att skriva och skicka in, men det ska nog gå bra.

I helgen blir de bortresande till hemlig ort ;).
Ta vara på er!


Bredbandsutbildning

Usch va trött jag är! Går just nu utbildning i bredband och det är inte lätt ska jag säga. Det snurrar just nu i huvudet men det ska väll lösa sig, hoppas jag?? Jag är lite dålig på att uppdatera nu när jag har 8-timmars arbetsdag men jag ska försöka bli lite bättre :D
Idag fick jag min första biobiljett jag samlat ihop poäng till :D och lätt var det så snart blir det bio, läs mer i inlägget under hur ni ska gå tillväga om ni också vill ha det!

Ha det gott!


samla poäng

Jag skrev tidigare att ni kunde gå in på gratisbio, gör det! Gör ni det genom den här länken GratisBio.se så får ni 50 poäng när ni registrerar er + 25 poäng för att ni blir värvade av mig ;). Det är roligt att få poäng genom att klicka sig in på sidor, delta i undersökningar och för det man handlar. När ni kommer upp i 400 poäng får ni eran första biocheck, helt GRATIS! Alternativt kan ni fortsätta spara poäng och lösa ut det i presentkort på olika affärer. Sätt igång!


telefonutbildning

Är hemma efter en hel dag på praktiken, egentligen den sista men jag ska tillbaka om en vecka och göra om dagen jag missade.
Om 50 min har jag telefonutbildning i en timme med mitt jobb, intressant. Vad gör ni ikväll?


dött

Veckan fortsätter lika dåligt som den började. Jag gillar skolan men jag ogillar det faktum att jag inte har en aning om vad jag ska göra där, som tur är det bara två dagar kvar. En imorgon och en om ca. en vecka, ska ta igen den dagen jag var sjuk.  Jag är sjukt trött just nu.


Muntras upp

Mitt internet var nere hela dagen igår eftersom Lulebo bytte ut skolans nät mot sitt eget. Jag har inte haft en bra dag idag men försöker muntra upp mig, det kan ni också göra genom att gå in på GratisBio och samla poäng och få presentkort!


Söndag

Usch va lat jag har varit den här helgen, jag har inte gått ut en enda gång, men varför ska man när man inte behöver? ;)
Nu har jag fixat lite inför mina lektioner nästa vecka men jag funderar på om det räcker och vad man ska göra ifall det är tid över? Vad ska man prata om?

Nu ska jag klippa Jonas hår, vi har dragit ut på det för länge.


Problem i vardagen

Har varit vaken länge nu men suttit och pluggat inför litteraturseminariet, läser en engelsk bok vid namn connections skriven av James Burke.
Syrran ringde idag och blev så sugen att åka ner innan jag ska börja jobba, det är så himla synd att man inte vet någonting om de kommande veckorna. Det enda jag vet är jag vecka 22 ska gå en utbildning i bredband och att medlyssningen kommer ske den veckan. Saken är den att de som gick utbildningen i december förra året var tvungna att ha extra medlyssningspass eftersom det är så många program att ta in och när och om vi ska ha det, det vet ingen just nu!

Ett annat problem som uppstår i och med detta är djuren, hur göra med dem? Mamma åker ner 5 juni och ingen jag känner kan ta dem just då. Sen är det ju pengarna. Jag jhar 5000 att leva på till i augusti ;) mer eller mindre. Får se hur detta utvecklar sig.


PIZZA

Den här veckan med viktnedgången har ju varit värdelös med tanke på sjukdomen som infann sig. Inte för att man ska skylla på någonting men eftersom jag är svensk så skyller jag på den att jag smält i mig en godispåse denna vecka och nu ska äta pizza. :D Men, jag har ju ingen tidsbegränsning när det gäller detta lilla projekt, till jul har jag sagt? senast... Efter det kommer man ju ändå att få fortsätta hålla koll eftersom vikten ökar drastiskt om man inte tänker sig för.


Danssaga i Pontus

Igår på praktiken var vi och såg en danssaga. Jag tror närmare bestämt att det var Luleås balettklubb (?) som arrangerat och övat in den, tydligen gör de sådant varje år. Självklart var det jätte bra, vackert och underbart att se på. Bara otroligt jobbigt att sitta i en timme med förkylningen och egentligen längta efter att få sova, sry!
På eftermiddagen hade barnen roliga timmen, de valde disco! Och disco blev det med popcorn, dricka och dans, sött.

Jag var helt slut när jag kom hem så Jonas och jag lagade gröt och såg tv hela kvällen. Jag sover jätte djupt på nätterna, beror det på att jag är sjuk eller kommer det bli en vana? :D


Mamma Lina

Det gick ganska bra idag, men snoret rann. Inte så trevligt. Jag har lekt en massa med barnen idag, det var jobbigt på grund av förkylningen men också roligt :). Det roligaste måste ha varit den lilla pojken på dagis som kalla Lina för mamma. När hon sa till han att hon inte var hans mamma då börja han gråta, stackars kille. Förskolelärarna berättade att hon var otroligt lik hans mamma. där se man, jag skrattar fortfarande.

Ikväll är det sanningens ögonblick, något ni ska se?


sjuk men ska ändå iväg

Idag ska jag iväg till praktiken. Får se hur det går, jag har ingen feber idag men är jätte förkyld. Min handledare är inte där idag så jag kan inte prata med henne utan det måste vänta till på måndag. Jag hoppas inte det blir några fysiska aktiviteter så jag slipper anstränga mig.

Ikväll kommer Jonas hem, skönt!


Sjuk :(

Godmorgon
Jag är sjuk, sjuk, sjuk, sjuk. Jag kan inte gå till praktiken idag. Jag förbannar mig själv. Okej, det är en dag! Den ska jag väll någon gång kunna ta igen?? Jag har feber, ont i halsen och är snuvig som bara den. Jag vill inte smitta någon.

Dagens praktik ska alltså ägnas åt att sova. Godnatt


Andra dagen på praktiken och sjuk

Jag är sjuk, jätte sjuk! Vet inte riktigt hur jag ska klara av praktiken, stackars barnen men också stackars mig som måste göra om praktiken om jag är borta från den. Vad är bäst?

Dagens praktik;

Samling
Arbete, hjälpte en av eleverna med svenska, att skriva bokstäver på raderna

Talpedagog, tillsammans med henne och en av eleverna spelade vi spel som ska hjälpa denne att få fram rätt talförmåga. Idag var det L-ljudet vi tränade på

RAST, jag gick inte ut. Hade för ont i halsen

Efter rasten planterade vi om elevernas växter som de själva planterat i en större kruka

LUNCH

Eleverna läste bok, jag hade rast. Efter det hade eleverna rast och jag gick ut med dem. Det var bättre väder så jag ställde mig i solen men frös ändå.
Till sist gick vi in och gjorde "hänga gubbe". Genom det får de träna bokstäverna.

Efter praktiken gick jag hem till mamma och åt. Jag fick också värktabletter eftersom mina är slut och te!! Hoppas verkligen jag är frisk till imorgon.


Gårdagens praktik

Jag var så trött när jag kom hem igår att jag inte orkade blogga. Dagen gick bra igår, men jag är rätt missnöjd över placeringen. De är jätte söta de små barnen och det är roligt att leka och hjälpa dem i skolan men det är ju att undervisa för de äldre ungdomarna jag brinner för.

Dagen igår;
Samling (20 min)
Elevråd (30 min)

RAST, var ute och lekte med barnen i 1 timme

Matematik (20 min)

LUNCH

RAST, var ute och lekte med barnen i ca 40 min

Återsamling inför dagens slut

Efter det var stormöte med personalen som vi deltog på. JAg lyckades dessutom, eftersom det blåste jätte mycket igår, att få jätte ont i halsen idag. Jag vill INTE bli sjuk nu!


Tidig morgon

Usch va jobbigt att vakna såhär tidigt :P. Nu måste jag göra det i två veckor också, jag är för van att få sova på morgonen :)
Idag är det första dagen på praktiken. Jag är inte negativ, jag ska dit och vara där och sen ska jag bestämma mig för vad jag tycker :). Idag slutar vi inte fören halv 5 på grund av ett möte, men resten av dagarna slutar vi kvart över 3 :D

Ha en trevlig dag!


Praktiken dagas

Sitter här i min ensamhet och lyssnar på hammerfall. Det är ju uppiggande om inte annat. Jonas åkte precis hem, känns alltid så tråkigt.

Imorgon är det första dagen på praktiken, jag inte ser fram emot av någon anledning. Jag vill vara sommarledig nu innan sommarjobbet! Det skulle vi varit också om de inte ändrat kursen i sista stund :S fast å andra sidan hade vi haft salstenta istället :P. Praktik eller tenta?


Kaffeälskare

Kaffe är det bästa som finns på morgonen :). Har precis vaknat och vad är inte bäst då än att dricka sitt kaffe i lugn och ro och se på tv/se en film?

Idag mår jag bättre, dock fortfarande förkyld!


Sjuk

Det blev ingen tripp till mamma. Jonas är sjuk och jag håller på att bli känns det som och smitta vill vi inte göra så vi har legat hemma hela dagen och spelat super mario. Orkar absolut inte ta mig ut idag, ska bara vara hemma och titta på talang och äta godis! :D

Imorgon är det fest? Får se om jag är frisk eller om jag ska stanna hemma i alla fall...
Skulle behöva börja läsa inför seminariet men hjärnan vill inte ta in den engelsk text just nu på grund av förkylning.


trötter

Det blev lite sömn till slut, vaknade nyss. Men är helt slut ändå, brukar vara så. Ska snart iväg till mamma och äta, får se om jag hinner ner på stan en sväng också. Annars får jag göra det imorgon.

Håller jag på att bli sjuk?


ingen sömn

Kan inte sova, vilket inte är helt ovanligt nu för tiden. Har sovit en timme i natt, kommer vara helt slut imorgon.

Imorgon ska vi hem till mamma och käka där och jag ska ta hem min cykel så jag kan cykla nästa vecka. Imorgon ska vi också hem till Jonas brorsa och fixa hans dator. Jag vill sova!


GODKÄNT

Nu ska jag snart iväg och hämta tentan på skolan, fick ett mail igår att jag hade klarat den :D
Ikväll tror jag att jag ska överaska Jonas med tacos när han kommer, det var länge sen vi åt det!

Vad ska ni göra idag?


intryck

Fastän det var en så kort stund vi träffade barnen idag blev det ett stort intryck. Jag är delad, sjävklart ska det bli jätte roligt men samtidigt är jag nervös eftersom jag inte har en aning om hur jag ska bete mig kring dessa barn. Det blir en helt ny erfarenhet.

Nu har jag tagit ledigt resten av veckan. Imorrn tänker jag bara vara hemma och läsa hela dagen, försöka komma någon vart till seminariet och samma på fredag. Ska dessutom hämta min cykel då för nu börjar det bli dags för sånt också.


Teknik och samhälle

Godmorgon.

Har denna vecka börjat en ny kurs, teknik och samhälle. Det finns nästan ingenting att göra i den. Jag ska skriva en uppsats utan referenser om personlig teknik jämfört med förr. Det sjuka är att jag sett 7:or ha liknande uppgifter. Självklart är det ett litteraturseminarium på en engelsk bok, men det är det enda "jobbiga". Lektionerna behöver jag inte gå på eftersom det bara är repetion från den första historia kursen vi tog.

Idag ska jag och Lina och träffa våran handledare för de kommande två veckorna. Det ska bli intressant. Min praktik blir på en särskola och det var det jag ville från början.


söndagskväll

sommaren närmar sig och det pirrar verkligen i magen så underbart det är.
Imorgon sätter en ny kurs och den sista igång, teknik och samhälle. Jag hoppas verkligen att jag klarat allting hittills så jag bara kan koncentrera mig på det sista.

Efter skolan imorgon ska jag också iväg och fika med en kär vän jag inte sett på hur länge som helst. Vem klarar sig utan att skvallra emellanåt? ;)


söndagsfix

Godmorgon

Snart kommer mamma och jag ska börja laga mat, det blir en köttgryta med ris. Det blev ingen fönstertvätt igår eftersom tvättstugan inte var ledig så förhoppningsvis blir det idag :)

Ha en underbar dag i det soliga vädret!


Lyckad lördag

Hemma igen efter grillningen, som blev lyckad och jätte gott var det. Efter det spelade killarna guitar hero, jag tittade på vilket inte var så roligt. Försökte få ut Lina och Carro men Carro var så inne i matchen så då slog jag över till den jag också. Men inte var det så intressant som hon fick de att låta.

Imorgon kommer mamsen förbi och ska käka lunch :) Ser jag fram emot och därför blir det tidig kväll så jag orkar upp och laga mat.

Krams


Soligt

Underbar dag här i Luleå. Åkte ner på stan med älskling idag och fikade med hans mamma och brorsa i det soliga vädret. Det var så varmt och jag drack ingenting så fick lite ont i huvudet efter ett tag.

Nu ska vi snart hem till hans brorsa och grilla! SOMMAR!


Bra bloggar att läsa

På Julias begäran ska jag rekmmendera bloggar och det beror ju på vad man gillar men dessa är mina egna favroriter;

Shopaholicmamman

Therez garderob

samt den roligaste att läsa just nu

Joels underbara blogg

Annars är det bara att kolla aktiva listan ;)


Sköna dag

Godmorgon

Idag känns allt bättre efter att jag fått sova.
Idag ska jag;
Ta det lugnt!
Tvätta fönstrerna och sätta upp nya gardiner
Städa

De två sista räknas inte som ansträngande :P


orkeslös

Vad har hänt med mig? Det känns som om jag har blivit den största bitchen helt plötsligt. Jag blir less på allt och på allt alla säger och antingen så blir jag sur, skriker eller säger någonting otroligt elakt. Det har varit så nu de senaste två veckorna. Antagligen är det för att jag är så himla trött men det är synd att det ska gå ut över andra. Skärpning.

Har varit på skolan idag och gjort klart intervjurapporten men dagen var i allmänhet piss eftersom jag då fick ett stort utbrott på en i min basgrupp, men ibland blir man så jäklans irriterad på alla dessa kommentarer!


mansvin

Det blev sanningens ögonblick. Killen som deltog idag, var det något fel på honom eller? Alla frågor handlade i princip om elaka saker om hans flickvän och han svarade elakt på samtliga av dem.

- Tycker du att din flickvän ska ha silikonbröst? Ja
- Har du någon gång snott pengar av din flickvän för att spela? Ja
- Tycker du att någon av dina kompisars flickvän är snyggare än din? Ja

I nästa avsnitt;
- Har du någon gång varit otrogen mot din flickvän? Ja

Gör slut med honom nu!


Valmöjligheter på tv

Idag ska det skrivas en intervjuanalys och arbetet ska göras imorgon. Röd dag, ledig? Aldrig för en student.


Jag har fastnat för sanningens ögonblick och spårlöst men de går samma tid ikväll, vad ska jag välja?


Utekväll med elaka människor

Godmorgon.
Igår var det fest hos Lina med allihopa, det var trevligt. Efter det gick vi på stuk, där visade de fotboll och hade live musik. Alla betedde sig otroligt korkat igår och jag blir less. Alla var elaka mot varandra, och vi ska vara kompisar?
Jag fick veta att jag kommer bli ful och gammal om jag röker, no way??? Det har jag faktiskt aldrig vetat förut, tack för att du är så snäll och berättar det för mig. Och tack för att du fick mig att gråta inför alla.
Till min familj ;); Nej jag rökte inte igår :P Jag pratade bara om cigaretter.

Kvällens töntar;
Kille 1; Du...tror du dem där tjejerna skulle tycka att vi va töntar om vi gick och dansade? (pekar på två tjejer på dansgolvet)
Kille 2 säger (deppigt): aa
Kille 1: Ja men då struntar vi i det.