EM-slut

Spanien vann EM till slut. Jag var helt säker på att dem inte skulle vinna. Orkade inte se hela matchen igår eftersom jag skulle upp såhär tidigt idag men jag hann se första och ända målet och det var ju snyggt.

Idag jobbar jag som vanligt men imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt. Hade faktiskt tyckt att jag kunde varit ledig idag och fått lång helg men så blev det inte. Ha en bra dag!


huvudvärk

Såg karate kid imorse istället för skräck, det var länge sen. Tyvärr förstör man filmer man tyckte var bra när man var liten genom att se på dem nu, märkte hur extremt dålig den är egentligen och inte alls så cool som jag minns den. Har legat ner hela dagen eftersom jag fått en hemsk huvudvärk. Vilar upp mig, ska iväg och jobba imorrn igen.
Nu blir det skräck!


vattenskador.

Jag sänkte en grad i kylen igår eftersom det hade blivit is där inne, inte tänkte jag på att samma temp. går till frysen. Och inte tänkte jag på att när frysen tinas av så rinner allt vatten ut på golvet??? Vad är det för fuskbygge? Under avloppet finns ett litet rör för frysen och där rinner allt vatten ut om frysen tinas av och så gjorde det igår. Det blir ju för fan vattenskador, återigen ett stort ris till Lulebo.

Nu ska jag se skräckfilm och ta det lugnt. Har återigen nackproblem.


Helt slut.

Är helt slut och nu ska jag börja jobba :P. Slutade kl. 22 igår och åkte hem och tvärslocknade eftersom jag hade en sprängande huvudvärk. Väckarklockan ringde halv sex och jag snozzade till 6. Tvättade murre och fixade iordning buren så det var rent och fint. Vid halv 9 åkte jag in till stan till läkaren och tog bort min leverfläck, det gjorde inte alls ont, det stack bara lite.

Efter läkarebesöket, som mamma följde med till, gick vi och fikade och när mamma var tvungen att åka hem gick jag och åt lunch och gick sen till Maddes jobb där jag fick slava lite med att bära drickor ;). Lessnade på det ganska snabbt och gick hit till jobbet. Börjar på en kvart och jobbar till 22 idag också.


vaknade allt för tidigt

Godmorgon

Vaknade kl. 6 av att jag fick sms och ja jag får väll skylla mig själv att jag hade på mobilen, men jag måste ha det för den ringer inte om jag stänger av den av någon konstig anledning. Fick i alla fall sms av en tjej som ville ge bort sitt marsvin till mig. En annons finns i nsd och kuriren idag med en fin bild på Murre :) och jag har fått några svar men jag blir kräsen, känns helt plötsligt tungt att lämna bort honom. Tjejen som ville ge mig en kanin, hon blev typ sur när jag sa att jag inte ville ha kaninen och började kräva en massa som jag inte har, stamtavla och sådant. Jag ska i alla fall höra med Linnea, min vän som jag fick Murre av, om dem har sådan. Dem är ju uppfödare så kanske dem har det.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra ända till kvart i två. Jag skulle gå förbi djuraffären och köpa en riktigt kloklippare eftersom jag tappat bort den sax som fungerat bra hittills men imorgon har jag himla mycket dötid efter läkaren så jag tror bestämt att jag gör det då. Vill inte jobba sent idag.


Jobb och fotboll

Imorgon och på fredag jobbar jag kväll :( det är inte kul att behöva göra det på en fredag, 13.45 - 22.15. Men imorgon ska det i alla fall bli skönt att få sova lite på morgonen för jag är jätte trött just nu. Har precis tvättat Murre och smörjt med en salva som mamma gav mig. Han blir mindre sur för varje gång, han börjar vänja sig nu.

Ikväll är det semifinal mellan Tyskland - Turkiet som jag ska se. Morgondagens semifinal mellan Ryssland - Spanien missar jag eftersom jag jobbar :( Men jag missar i alla fall inte finalen på söndag.

Ha en trevlig kväll!


En ny dag med nya möjligheter

Nu är jag tillbaka på jobbet, pigg och lite gladare men med en himlans magvärk. Fick tid hos läkaren om en månad!!! Att det ska vara sommarstängt också...
Fick ett erbjudande från en tjej om att byta Murre mot en kanin, aldrig! Jag vill klargöra att jag inte ger bort honom för att kunna skaffa ett nytt djur utan endast för att han ska få en ny vän. Annars verkar han trivs ganska bra själv med mig och Bianca.


Livets gång, en gåta

Tack för alla värmande ord jag fått under dessa dagar, skulle inte klara detta utan någon av er! Ni är underbara mina vänner och familj :).
Idag regnar det, gick inte till jobbet idag. Det hände en sak igår som fick mig att vilja varva ner en dag innan jag kan jobba igen. Samma gamla vanliga trams som händer varje dag på jobbet men när man mår psykiskt dåligt är det inte lika lätt att stå emot. Mamma ska strax komma hit och titta på såret som jag upptäckt på Murre. Säkerligen inget farligt utan det har uppkommit under deras fajter i buren. Jag tvättar det noga men måste vara säker på att jag inte ska till veterinären med honom. Han verkar för övrigt pigg och kry, men det gjorde ju Benne också...

Känns bara som om allting händer på en gång just nu och känner mig därför något otroligt trött och ledsen. Allting började med att Bianca fick ögoninflammation, sen såg jag duvan dö, efter det dog Benne, häromdagen räddade jag en fågel som galet flög omkring i vårat trapphus och nu är (kanske) Murre sjuk. Jag har förstått att när någon dör så räddas ett annat liv och om någon dör så är det meningen på något sätt. Jag kan inte klandra mig själv eftersom jag inte gjort något direkt fel, men ibland hindras inte den tanken från att dyka upp.

Ha en jätte trevlig dag allihop, det kommer inte bli någon mer uppdatering idag. KRAM


Kommer det försvinna?

Sitter på jobbet nu men hela tiden är det nära till gråten när jag pratar med en arg kund. Jag vet att jag inte borde vara på jobbet just nu eftersom vi alltid ska vara så glada i våran kontakt med kunderna, men jag vill inte sitta hemma och jag vill heller inte vara här. Det känns också dumt att gå hem när man ändå kommit hit. Jag vill att sorgen ska försvinna!


Letandet fortsätter efter ett hem åt Murre

Tårarna är slut och jag känner mig rastlös, vet inte vad jag ska göra av tiden. Det känns tomt med en mindre i lägenheten och jag är så ledsen eftersom jag aldrig mer kommer få se honom. Jag kommer aldrig få höra han skrika från buren när jag skalar morötter, men jag förstår att det är så livet är för både djur och människor. Jag försöker roa Murre så gott det går men jag förstår att han behöver en kompis där i buren, jag är inte tålmodig av mig och vill hitta ett hem åt honom fort men det verkar vara omöjligt. Var inne och tittade på blocket och det är skrämmande hur många som vill omplacera sina djur men som inte får några napp. Jag är stolt att jag tog hand om Bianca, att hon slapp vara ett av alla dessa djur.


Sorglig midsommar

Det har varit en jobbig helg med mycket tårar. Allting började i tisdags när Benjamin slutade att äta morötter, jag tänkte att han kanske hade fått avsmak för dem eftersom dem inte varit så fräshca ett tag nu, men han åt pellets och hö så jag blev inte jätte orolig. Detta fortsatte två dagar till vi köte hem fräscha morötter och han åt av dem och då bekräftades tankarna ännu mer på att det varit för att dem var äckliga.

På fredagen åkte vi ut till Brändön, han hade varit pigg på morgonen som vanligt och när vi kom hem var också allt som vanligt. Vi var hemma 1,5 timme innan vi skulle iväg igen och innan vi gick så fick dem gurka och hö som båda åt av. Vi gick över till Jonas föräldrars grannar och åt middag, vi var borta ca. 3 timmar och när vi kom hem satt Bianca på buren. Jag tänkte ge dem morötter men var tvungen att sätta mig en stund först eftersom jag hade så ont i ryggen. Jonas satte sig vid bordet och jag började läsa högt ur aftonbladet. Efter ett tag hör jag honom säga "älskling, jag tror Benne är död". Mitt hjärta stannade nästan. Jag tog upp och höll honom nära mig och bara grät. Benjamin blev 1,5 år. Marsvin sägs kunna leva 3-5 år om dem inte får några komplikationer, dock händer det vädigt ofta att dem får problem med mage och tarmar och då går det fort, på några timmar kan dem bli jätte sjuka och avlida. Benne och Murres mamma dog också ung eftersom hennes framtänder växte för fort.

Murre springer runt i buren, det är svårt att veta om han har förstått eller om han känner sig ensam. Jag vill att han ska komma till ett annat marsvin men det är svårt att få äldre marsvin omplacerade. Det sägs ju att man inte ska ha dem ensamma även om jag vet många som har det ändå. Vet ni någon som skulle kunna ta hand om Murre? Hör av er till mig.


Vila i frid Benjamin

Benjamin
*Född november 2006
+Död 20 juni 2008

Vila i frid





Jag glömmer dig aldrig
Vi glömmer dig aldrig
/Din bror Murre med familj


Midsommarafton

..och idag är det molnigt ute, det ska även bli regn säger väderleksrapporten. Roligt!
Vi ska åka ut till Brändön idag om det inte regnar med Jonas familj, om det regnar blir det nog att stanna hemma så få se hur kul man får ha det :)

Ha en jätte trevlig midsommar allihop!


Skakad efter händelsen igår

Jag är fortfarande skakad över händelsen igår. Jag funderar på tjejen som bara cyklade iväg. Trodde hon kanske att duvan var okej när den flög iväg? Att den flög iväg, säger Jonas och mamma, berodde nog på att det blev en reflex för förmodligen dog den på en gång när magen sprack. Den led förhoppningsvis inte så länge. Jag våndas, kanske är jag för känslig.


Duvan dog

Var med om något otroligt hemskt idag. Satt och väntade på bussen så kom en tjej cyklandes på vägen och en duva som skulle korsa vägen. Tjejen körde såklart över duvan, det var ju en olyckshändelse eftersom hon inte hann se den. Det hemska nummer 1 var att duvans mage sprack och inälvorna for upp, fågeln flög upp men landade efter ca 2 sek och dog. Det hemska nummer två var att tjejen bara tittade på den och åkte därifrån.

Ett djur har känslor och vi människor är otroligt egoistiska och anser att vi är mer viktiga än djuren, sanning 1 är att utan djuren skulle inte vi leva idag. Även om det är en duva så har man faktiskt ansvar att stanna till och ringa någon som kan plocka upp den! Det är både för andra människors skull, dels för att det verkligen såg äckligt ut och dels för att duvan är en smittobärare men också för att duvan ska få rättvisa.

Jag vet att många kan säga att det inte spelar någon roll, "för det var bara en duva" MEN duvan hade säkert också en man/fru hemma i sitt bo, kanske även ungar. Kanske var den ute för att leta mat och vad ska då mannen eller hustrun tänka när den inte kommer hem precis som vi människor tänker om våra nära och kära. Självklart kan vi aldrig gå och säga åt herr duva att frun har dött så det behöver ni inte ens kommentera men det jag menar är att duvan förtjänar att tas därifrån (även om den slängs på tippen) så är det nog en vättigare begravning åtminstonde. Jag vet inte om ni förstår men jag grät när det hade hänt, hade det varit min Bianca hade jag velat att människan tog upp henne eller ringde någon för att hämta henne.


Leverfläckar

Nu har jag äntligen tagit tag och beställt tid hos läkaren för att ta bort min leverfläck som växer. Det är bättre att göra det så att ingenting händer. Läste en artikel i aftonbaldet idag om en tjej som gått till läkaren för att hennes leverfläck hade börjat växa och klia, läkaren hade skrattat åt henne för han tyckte den såg bra ut. Hon envisades senare med att de skulle titta på den närmre och ta bort den och då visade det sig att hon hade fått cancer av den som också hade spridit sig. Fy!!!


lite smått och gott

Bianca mår bättre nu. Att det inte blev bättre först av salvan berodde nog på att hon var där och petade och då satte jag på henne kragen. :)

Idag jobbar jag 10.30-19.00, meningslös tid tycker jag själv eftersom jag äter frukost nu men kommer inte ha lunch fören sent på eftermiddagen. Jag kommer ju vara jätte hungrig. Bussarna har nämligen börjat gå så konstigt att jag måste åka 1 timme före jag börjar :S

Nu ska Lulebo släcka ner det analoga nätet helt. Hur tänker dem då med oss studenter? Hur ska vi ha råd med digi  tv?? För tydligen var det så att att digital tv small då ingick inte 3:an och 5:an och det är dem ända kanalerna i princip jag tittar på när jag väl kollar på tv, och ska jag ha dem då måste jag köpa medium och det kostar liksom 159 kr i månaden. VÄRDELÖST. Hur som kommer kanalerna 1, 3, 24 och 4 vara kvar ett bra tag till så jag behöver inte skaffa nåt nu i sommar eftersom jag bara kollar på fotbollen! :D


utvilad

Hade en liten sovmorgon idag men det dög för det var skönt att sova! Imorgon börjar jag halv 11 så då hinner jag springa på stan innan jobbet och köpa lite småsaker som behövs. :)
Var helt slut igår efter att inte ha sovit så mycket och då är det jobbigt att hänga med, för hade utbildning hela eftermiddagen i konflikthantering och det var tungt men otroligt lärorikt.


Arbetar flitigt med hemmet!

Trodde det skulle bli en slapp söndag men jag har lyckats göra jätte mycket idag :) Jag har städat, diskat, tvättat och tvättat fönstrerna!! Känner mig riktigt nöjd faktiskt.
Nu ska jag lägga mig ner och läsa en bok, "Kirre" av Gunilla O. Wahlström.


Alltid lika tråkigt.

Nu har Jonas åkt igen, känns lika ångestladdat varje gång :P jag antar att jag aldrig kommer vänja mig vid tanken trots att det gått ett år nu! Hade ju hoppats på att han skulle komma hem i sommar men så fick han jobb i skellefteå.
Ikväll var det väldigt sen fotboll av någon anledning, någon som vet? Då orkar jag nog inte kolla eftersom jag jobbar förmiddag imorgon.


goda morgon

Godmorgon. Vadå god? Jag äter ju inte morgonen direkt men, men...
Har bara slappat idag och sett skräckfilmer, brukar bli så på söndagar. Det känns så meningslöst att försöka hitta på något när det ändå inte finns något att göra.
Roar mig med att titta på när Bianca plogar sig fram i sin krage men tycker otroligt synd om henne.


Hårfärgning efter förlust

Blev så ledsen att jag var tvungen att gå till affärn och köpa glass, men det blev ingen glass utan istället blev det hårfärg :P. Jonas fick färga håret på mig så här på kvällskvisten medan vi just nu sitter och ser Ryssland mot Grekland, där ryssland just nu leder men dem får gärna vinna den här matchen eftersom Grekland har fått för sig att spela så fult vid alla matcher.

Imorgon kommer mamma hem! Saknar dig jätte mycket :) Då ska hon komma till mig och kolla på Biancas öga. Har smörjt med salvan ikväll och satte även på kragen eftersom hon är där och petar.


Besvikelse

Stor besvikelse att Sverige förlorade mot Spanien, känns tungt. Och att Zlatan blir utbytt för att han har känning i knät??? Förmodligen kanske han hade kunnat spelat lite till....


Grattis Jonathan!

Grattis Jonathan, min söta systerson, på 1 års dagen! Jag tänker på dig varje dag och saknar dig massor. Hoppas du får en jätte bra första födelsedag och att du får många fina presenter som är användbara :D

PUSS & KRAM


Bara virrigt hela vägen

Räknar ner nu, slutar om 45 min :) Det har gått super bra dag, nu börjar allting sitta och det är skönt. Jag är för övrigt helt dagvild. Jag har sagt till alla att det är tisdag idag :p men det är ju torsdag! Förstår inte varför jag trott att det är tisdag, det känns ju som onsdag också. Nu blev det virrigt.

Virrig Jonna slutar skriva nu, annars lär ni inte fatta någonting.


På väg i tråkigt väder

Bianca tycker inte om att få salva i ögat men som tur är så är jag expert på allt sånt där nu för tiden när det gäller att få henne att vara still ;). Hoppas hon blir bättre nu.

Jag orkade inte se andra matchen igår, var super trött efter att farit runt och ringt runt för att få en tid :P så jag somnade. Orkade knappt gå upp nu på morgonen heller, det är tråkväder ute och det känns trist att åka till jobbet. Hade varit mycket mer mysigt att sitta inne och se tv idag.


En lättnads suck

Tack till mammas kompis som skjutsade mig till djursjukan idag! Guld värt, absolut. Det är förmodligen ögoninflammation *hoppas*. Hon såg inget sår så jag har fått en salva som ska in i ögat två ggr om dagen. Behandlingen är 10 dagar, blir det inte bättre måste dem söva henne för att kolla om hon har ett sår längre in i ögat. Det hoppas jag verkligen inte ska behövas eftersom hon har blåsljud på hjärtat och eftersom det är riskfyllt att söva henne då. Håll tummarna att det här hjälper.

Just nu kollar jag matchen mellan Portugal - Tjeckien
Senare är det Schweiz-Turkiet


Bianca är sjuk :(

Har fått tid halv sex hos veterinären idag. Förmodligen behöver hon medicinering sa hon jag pratade med så det var ju bra, hoppas hon mår bra där hemma! Jag saknar henne :( vill inte sitta här på jobbet och veta att hon mår dåligt.

<3 BIANCA!


:(

Ja som de flesta såg så vann Sverige med 2-0 igår mot Grekland :D

Orkar dock inte vara glad, måste till djursjukan idag, får åka buss helt enkelt....


SPANIEN!!!

4-1 till Spanien!!!

Nu börjar snart matchen mellan Sverige - Grekland, spännande.

Började svara idag på jobbet, kändes jätte tungt, fattade inte hälften av det jag gjorde. Jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon.
Bianca mår bättre, hon kisar inte längre med ögat men det rinner fortfarande var. Pratade med veterinären som sa att om jag tyckte att det blivit bättre skulle jag vänta till imorgon. Imorgon köpa koksaltlösning och skölja ögat, blev det inte bättre efter det var jag tvungen att åka dit med henne. Det är bara inte så lätt att ta sig dit när man inte har bil :S kan inte åka buss eftersom hon är åksjuk...men det ordnar sig nog.


Bianca har ont i ögat

Känns inte alls roligt idag. Bianca var helt normal när jag kom hem igår, hon lekte och skuttade när jag viftade med Musse och sen gick jag och duschade. När jag klär på mig kommer Bianca in i badrummet och hennes öga är uppsvullet??? What? Vad har hänt? Det är rött och det rinner. Jag ringde veterinären som sa att det KAN gå bort lika fort som det kom om jag baddar med koksaltlösning så jag gjorde det två gånger igår och en gång nu på morgonen. Det sjuka är att just när jag baddat blir det helt bra och sen efter ett tag sjunker ögat ihop, det svider säkert för hon blundar med det ögat.

Måste ju jobba hela dagen idag men om det inte är bra när jag kommer hem måste jag åka och kolla på det :/ Hoppas verkligen att det blir bra!


tung dag

Lång dag idag, usch. Först utbildning 8-16.30 (ja jag vet att jag tjatar om den men det finns ju inget annat att skriva om ;) sen när jag kom hem var jag tvungen att gå och handla, sen städa och sen laga mat. Är helt slut. Nu sitter jag här framför datorn och har på matchen i bakgrunden. Känner mig något borta.

Imorgon börjar jag jobba...känns väll sådär.


Trött

Somnade mitt under matchen igår, haha. Var jätte trött, vaknade såklart med tv på nu på morgonen. Men Tyskland vann ju såklart med 2-0. :)

Idag är det sista dagen på utbildningen, LAN och stadsnät.


Fotboll

Just nu Kroatien - Österrike    1-0

Väntar med spänning på att Kroatien ska vinna! :D *hoppas*

Efter det är det kvällens andra match, Tyskland - Polen


deppigt

Känner mig deppig idag, har just insett att sommaren är kommen och så ska jag jobba hela den. På samma gamla tråkiga jobb som inte ger mig någonting. Jag vet att det låter negativt men jag blir jätte deppig, nu ska jag lägga mig och gråta bort resten av söndagen för att sen vara tvungen att gå till jobbet imorrn.


Ben&Jerrys

Godmorgon

Har fått några frågor vad Ben&Jerrys är...det är glass helt enkelt :P Det var två brorsor i Usa som ville ha något spec och så började dem att mixtra med glass så nu finns den. Den finns med smulade kakor, kakdeg!, jordgubbar, chokladbitar och massor med andra smaker. Jag åt såklart cookie dough :D Men den är dyr så det är ingenting man kan köpa varje dag, jag tror det är 1 l för 52 kr här i stan.


EM

Suget efter Ben and Jerrys satt igår också men jag glömde helt bort att åka till stan och köpa det så det blev ingen glass igår heller :P
Idag börjar EM! :D Schweiz-Tjeckien och senare Portugal-Turkiet

Ska snart ner på stan och inhandla lite, bland annat pellets.


Ben and Jerrys

Jag är så sjukt sugen på Ben and Jerrys men de finns inte här på konsum, vadå begär???


nere

Internet har varit nere nu ett tag...suck. Men eftersom jag nu är så duktig på bredbandssupporten så visste jag med en gång att switchen låg nere ;) så jag ringde inte ens utan väntade bara tills dem kom och lagade.

Idag var det tungt, riktigt tungt när vi gick igenom LAN och stadsnät eftersom det inte går att felsöka samt hur det ska kopplas i kopplingsskåpen.

Jonas kommer om en halvtimme :D


Vad ska du göra i sommar?

Imorgon är det sista dagen, sen är det långhelg och sen är det en sista dag på måndag på utbildningen! Skönt. Efter det börjar jag jobba. :) Men jag känner mig rätt säker. Vi hade oförberett prov idag :P satte nästan allt :D

Måste planera lite inför sommaren men jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu när jag jobbar hela tiden, men någonting måste väl finnas att göra som går att göra här eller i närheten?? Eller kanske inte...
Jonas kommer ju bo i skellefte under sommaren eftersom han fick jobb där så tråkigt blir de...:( måste fundera lite...


felstavning beror på trötthet ;)

Godmorgon

Såg nu att igårdagens inlägg var felstavat hela vägen :P så trött var jag. Jag somnade såklart direkt när jag skrivit inlägget och lagt ifrån mig datorn. usch. Idag är det åter en lång dag, men va fan, nån gång måste jag väll lära mig nåt?? Ska tvinga Mira att svara idag ;) Hon som vägrar så mycket...


för mycket just nu

Godkväll

Nu är helgen sköna stunder ute i solen över :( Var till en underbart mysig stuga och bara tog det lungt. Nästa i varje fall, jag skrev även arbeterna som ska in denna vecka.
Nu dag idag på utbildningen och det kändes som om hjärnan skulle sprängas av överhettning både för att det var varmt i salen och för att det var för mycket info!!
Längtar till helgen, lång helg, då det även blir fest!