undervisad av en drogpåverkad person?

Om en person tar droger och tänker bli lärare varför kan skolan inte stänga av den då? Vad är det för svensk lagstiftning vi har? Ska vi tillåta att en konstant drogpåverkad person undervisar 13-15 åringar som är i så känslig ålder? det är ju ett helt sjuk system. Jag vägrar inse detta och tänker kämpa vidare med detta problem. Själv klarar jag verkligen inte av denna person och kommer efter dessa kurser aldrig mer att ha någon sorts kontakt med den. Anledningen till att jag kallar honom den och det är för att jag inte tycker att han är värdig någonting så som han behandlar folk.

Adjö


Ont i magen

Sitter och väntar på att mamma ska komma, ska nog prata med henne om honom. Måste se han idag och jag vill inte det, jag har jätte ont i magen nu för att jag oroar mig så mycket att vi ska jobba i grupp idag vilket vi säkert ska. Vi behöver inte ens jobba i grupp för att han ska komma på nåt att säga till mig.

Igår jobbade jag, det gick ovanligt fort, helt plötsligt var klockan åtta och jag slutade :D imorrn är jag ledig och då ska Jonas hjälpa mig med analysen och sen ska jag till Olof på eftermiddagen.


De ångestfyllda stunderna emellan

Jag orkade nog inte gå upp imorse, hörde inte ens klockan ringa, så det kan gå. Jag fick alltså sovmorgon idag och missade Carro och Lina :( Vi skulle ha gjort analys grejsen från seminariet men då är det bara att bita ihop och göra den själv. Jag har börjat så fint men så insåg jag att jag inte alls visste vad jag skulle skriva så då började jag gör utvecklingsdokumentet istället, den verkar kul. Då ska man berätta om hur man själv utvecklas till lärare, vem man är idag och vem man vill bli och hur man ska handskas med vissa situationer i skolan. Självklart ska man referera till all fin litteratur också men det får jag göra sen :) Anledningen till att jag började med den uppgiften är för att jag insåg att det är otroligt mycket som måste göras på dem 3-4 veckor som är kvar av kursen och då kan man lika bra få det bortgjort för sen måste jag börja läsa inför nästa seminarium eftersom frågeställningarna, citaten och egna reflektioner ska vara inlämnat den 5/2 annars får man inte delta i seminariet.

Det första seminariet gick bra fast jag känner mig lite sur på min grupp, inte Carro och Lina såklart :) men jag känner mig så underlägsen. Han bara babblar och babblar, det finns ingen chans i världen att jag ska få en syl i världen. Helt plötsligt kan han komma på att jag eller någon annan inte har sagt något och då borrar han in blicken i ens ögon, det är lite obehagligt faktiskt. Funderar på en anmälan kanske? Jag står inte ut med honom. Jag läste i mobbad? Det har vi inte märkt! Av Eva Larsson att det mest hemska för den mobbade är inte när just mobbningen sker utan under de ångestfyllda stunderna efteråt. Det här som jag upplever med honom är absolut inte mobbning men jag reflekterar till de ångestfyllda stunderna innan jag ska till skolan och träffa honom. Det vore att ljuga om jag inte säger att jag är rädd för honom, jag är rädd för att han ska bli arg och på hur jag ska reagera på det. Jag är rädd för att säga nåt dumt och att han ska använda det emot mig. Jag mådde verkligen jätte dåligt i skolan igår och det känns inte alls kul att gå dit imorgon....


TRÖTT! Fatta!

Jag känner mig urless. Är trött, arg, less, deprimerad, sur, eländig, trött igen. Ni fattar va? Jag är TRÖTT. Låt mig sova, fast det kan jag ju inte. Sitter uppe halva nätterna, eller sitter och sitter, ligger i min säng och glor i taket men kan inte somna så jag är trött.
Imorgon är det seminarium på fyra böcker, jag har läst tre iaf, har började på den fjärde, men det står exakt samma i alla fyra så det kanske inte spelar någon roll om jag inte riktigt hinner klar men ska försöka mitt bästa. Hade velat träna idag men jag missförstod Lina så jag tog inte med mig träningskläder, får bli en annan dag, jag fick åtminstonde min dagliga promenad. :)
Ikväll blir det outsiders klockan 8!


Jag är ett missfoster idag

Jag vill inte till skolan idag, jag ser ut som ett missfoster och det går inte att göra någonting åt det, alla kommer skratta åt mig!


Redan söndag????

Nu var helgen snart slut, meningslöst! Idag ska jag jobba också, vilket känns mindre kul, det är alltid så osäkert att jobba på söndagar då ingen ledare är där och man inte har någon aning vart man ska sitta + att det är 50 andra som ska jobba och tar dem platserna vi har. :) Vi borde få helt egna platser, det har dem väll råd med? Nääe kanske inte, bärbara datorer kanske dem skulle satsa på? eller varför inte få jobba hemifrån?

Idag åker Jonas hem också :( det är alltid lika tråkigt men han kommer ju på torsdag igen :D det är bra att han nu ska vara ledig varje fredag den här kursen, skönt!
Imorgon är det skola, eller inga lektioner men jag ska träffa Lina och Carro och gå igenom för seminariet på tisdag och sen ska vi träffas i basgruppen och börja arbeta med den första examinationsuppgiften. Vi har ju lyckats skämma ut oss inför varandra redan ;) Inge bra att festa med basgruppen samma vecka och innan man har börjat arbeta med arbetena, haha!


en mullvad i sängen

Jag har en mullvad i sängen, de är de inte många som har! :D Hon är söt också, kryper under sängkläderna och låter som en katt emellan åt! Jag tror jag har världens knäppaste husdjur ibland.

Idag är det skola, känner inte alls för det, är jätte trött just nu.


hemkommen från jobbet

Kom precis hem från jobbet och då sätter man sig såklart och bloggar :D Var på jobbet, det gick ganska bra ändå fast det var nästan två veckor sen jag jobbade. hade ganska många mail att gå igenom men det var lagom mycket att göra och det var skönt.
Nu har Jonas kommit också :D och vi ser på efterlyst, men de är ju inga roliga saker som sägs där :( Jag väntar bara på att vi ska spela...

Imorgon är det skola, på förmidagen ska vi å handla också. På kvällen är det fest i fällan, får se om man orkar ta sig dit.


Klumpedunsvecka

Verkligen en otursvecka, tappar bort saker, spiller kaffe på viktiga böcker och nu har jag sönder mina saker också. Såhär klumpig har jag inte varit på länge men jag gillar det inte! Grejen är ju att jag inte kan rå för det heller. Jag råkade stöta till kaffe koppen, visst jag kanske var oförsiktig som inte såg mig för men samtidigt fick jag bråttom och den stog i vägen. Samtidigt så tänkte jag idag på att inte stöta ner kaffe koppen igen och var då oaktsam på lampan som stod brevid så den åkte i golvet istället. Efter det händer blir jag på otroligt dåligt humör...vilket jag är på nu.


nyheter och kaffe på morgonen

Va skönt att bara få sova en dag men det går ju bara inte. Ska man upp och plugga är det ju lika bra att gå upp när man brukar, vid 6-7. Idag blev det sju, det är härligt att äta frukost och dricka kaffe och se nyheterna på morgonen. Tydligen hade någon/några rånat konsums post på två paket på björx, va mesigt. Jaja, undras vad dem skulle med dem till? Tänk om det typ var något jätte ovärdefullt, nödvändigt!

Just nu sitter jag och läser "olikas lika värde". Ganska intressant faktiskt, ska om ett tag dammasuga lite och fixa iordning här hemma. Klockan 4 ska jag och jobba och ikväll kommer Jonas :)


Tv apparater på varenda träningsmaskin

Idag var vi på skolan och pluggade men det gick väll sådär måste jag erkänna. Efter det gick vi å träna på stil :) Känner mig riktigt nöjd. Nu fick jag förklaringen till varför dem höjt månadspriset med 100 kr!! Dem har installerat tv apparater på varenda träningsmaskin i konditionsrummet. Nöje var det i alla fall att se våra bästa år och oprah medan jag tränade. :)

Ikväll blir det, unga mödrar, fetman tog hennes liv och van helsing.

Imorgon blir det skola och sen jobba kl. 4-8


"Mobbad? Det har vi inte märkt!" - Av Eva Larsson

Idag ska jag till skolan vid 10 och plugga med Carro och Lina, efter det ska vi faktiskt och träna. Carro hade fått frikort så jag ska få en och följa med :)
Är lite trött idag, satt uppe till 11 och pluggade igår. Läste en bok, mobbad? Det har vi inte märkt! Av Eva Larsson. Jätte bra är den, den beskriver vad mobbning är och när det börjar, sedan handlar den om en pojke som heter Johan som blir mobbad hela grundskolan. Som jag uppfattade det så är också hans mamma lärare och efter många år av mobbning, där Johan blir blek, ringar under ögonen, får äta antidepressiv medicin efter viss agression och fylledrickande så träffar hon en lärare till Johan på mellanstadiet. Läraren är omedveten om att det är Johans mamma hon pratar med och när mamman berättar att Johan varit mobbad säger läraren, "Mobbad? Det har vi inte märkt! Vem säger det, Johan eller föräldrarna?" Den skolan gjorde inte mycket åt mobbningen, det är väl känt att många lärare blundar för det som händer framför deras ögon. Jag måste fundera mer på detta.


Lärarens ledarskap 2 - första dagen

Ojojoj...näe skylla på andra ska man verkligen inte göra. Företagskortet låg bakom soffan längst in så det var nog Bianca som släpat dit det eftersom den har ett roligt snöre och nyckeln låg i tvättmaskinen, förmodligen har den legat i en av tröjorna jag tvättade imorse. :) Men hemma nyckeln hittar jag inte men den ligger väll också här nånstans!

Första dagen i skolan, kändes usch och blä sådan otur vi kan ha. Vi har skämtat på skoj att han skulle byta till vår grupp och så har han gjort det och sen har vi skämtat om att vi måste jobba med han och tänka sig det får vi! Jag ska sluta skämta från och med nu. Kursen verkar ändå helt okej trots att jag hört att den ska vara dålig. Mycket att göra dock, fem examinationsuppgifter. För er som inte vet ska jag nu läsa lärarens ledarskap 2. Denna kurs kommer att handla om mobbning och kränkningar, utvecklingssamtal och intervju.

Nästa tisdag har vi seminarium på fyra böcker om mobbning där vi ska ställa frågor utifrån boken med sammanhängande citat som är grunden för den diskussion vi sen ska föra i klassen. Efter seminariet ska vi sammanfatta uppgiften till en uppsats med egna tankar och funderingar angående mobbning i skolan.

En av grupp uppgifterna är att intervjua verksamma pedagoger och en annan är att genom rollspel utföra ett pedagogiskt utvecklingssamtal. Den fjärde examinationen ska examineras i samband med läraren och handlar om ett utvecklingsdokument och den sista uppgiften är ett till litteraturseminarium.


Företagskort och nycklar borta.

Idag börjar skolan vilket känns sådär. Dessutom har min nyckel och mitt företagskort försvunnit, undras vad man får  betala för det? Och nyckeln, undrar om dem kan öppna skåpet på annat sätt, vad skämigt att säga till och vem ska jag prata med då? Jag frågar tanten i receptionen, hon verkar snäll :)

Detta innebär att jag vaknade på helt fel sida, ringde och skällde ut mamma och Jonas, men jag la dem på dvdn för att jag skulle veta var dem va när jag kom hem och nu ligger dem inte där? Det är alltid jag som är glömsk enligt alla men den här gången är jag helt säker på att jag gjorde det så vem har tagit dem då? Det känns ju konstigt att beskylla folk men med företagskortet kommer man ju in utan lösenord på dagtid...:S så jag vet inte om det är så jätte bra om jag tappat bort det, ÅNGEST!


Ångestdag

Ångest idag. Känner mig inte alls pigg för någonting, ingen träning blir det heller. Kan ni fatta att dem höjt månadspriset med 100 kr? Bara för att dem ville bygga om, det var bra som det var innan också. Det är bara att bita ihop och vänta till nästa månad, jag tog i alla fall en rask promenad och kände mig lite bättre till mods.

Idag har jag varit duktig, jag har tvättat och fixat och varit och handlat. Skulle dock behöva storhandla men det får bli på fredag när Jonas kommer, jag är inte lat! ;) men det är lättare att bära alla kassar när man är två och inte äger en bil.

Ikväll blir det unga mödrar och outsider!


Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma! Puh, kunde inte sova igår natt, sov högst en timme då Hanna-Li hade sånna hemska mardrömmar + att jag var rädd att klockan på min nya mobil inte skulle ringa :P men jag vaknade tio i 5 och då klev jag upp drack kaffe och sedan gick jag till bussen. Kunde heller inte sova på bussen eller planet. Anledningen är att jag fått för mig att vara flygrädd. Bättre blev det heller när flygvärdinnan stod brevid mig och planet började svaja och guppa, då kläcker hon ur sig "Jaha då har vi flygit in i stormen". Öhh, det lät ju kul!

Igår såg vi två filmer, american pie - beta house och hemma bäst, båda var okej. Imorse när Jonas skulle åka var jag så trött så jag orkade inte gå upp, märkte knappt att han åkte utan jag sov vidare istället och vaknade vid nio. Jag var ju ledig idag så då måste man ju få sova. Imorgon börjar skolan igen vilket inte känns särskilt roligt, men de är ju bara fyra lektioner den här veckan så jag får väll stå ut. Senare ska vi i alla fall och träna, om dem bara kan vakna nån gång!


Isabell och Hanna-Li

Ojoj, blev väckt hundra gånger inatt. Först vid två fick jag sms av jobbet som ville att alla skulle och jobba imorrn och på måndag. Nödvändigt att skicka de på natten även om det är en storm på G. Efter det låg jag vaken länge oh funderade och sen blev jag skit skraj att den här stormen skulle komma hit så jag inte kunde åka hem imorrn, men det verkar ganska OK nu...alltså att den inte ska komma hit.

Igår träffade jag Isabell för första gången, det är ju såklart med blandade känslor eftersom Johanna och jag är osams. Johanna och Karwan lyckades i alla fall kläcka ur sig ett hej åt mig, det var nog mer jag som kände mig ohövlig men som sagt det är 1,5 år sedan jag såg henne och det går bara inte att glömma sådär. Isabell är i alla fall en verkligt söt unge, glad och sprallig. Hon verkar tycka om mig, vilket är positivt. :) såklart man undrar hur den framtida kontakten med henne kommer att se ut, saker kunde ju ha varit annorlunda.

Igår spenderade jag dagen med Hanna-Li när Kikki jobbade, vi hade jätte kul men det kanske jag skrev i förra inlägget också? haha, inget minne alls. Imorgon är jag hemma igen.


Arboga och V-ås

Veckan i Arboga var jätte kul :) Jag har länge sett fram emot att få träffa Jonathan och det var verkligen super roligt att få göra det. Tänk vad dem små växer på så kort tid! Jag var där i oktober och så mycket som hänt i hans utveckling sen dess. Förutom att umgås med honom så har vi gått promenader och så har jag ju skrivit min hemtenta i religion som nu är inlämnad och klar.

Just nu är jag i V-ås, idag är Hanna-Li hemma från dagis med mig. Vi har städat, ritat och sett på film. Här är det också jätte bra men nu börjar jag ju såklart längta hem..:) Borta bra men hemma bäst. Två dagar kvar och sedan är jag hemma.

Nästa helg är det ju fest fast jag har bestämt mig för att inte följa med, sry girls and boys. Jag har tagit tag i mitt liv och det jag mår dåligt av.

Hörs hemma!


Arboga

Just nu sitter jag i Arboga. Det var en jätte jobbig resa, jag är så otroligt flygrädd, jag avskyr att flyga själv, får liksom panik men resten gick bra men man blir så slut i hela kroppen. Jag är trött punkt


Jobb, jobb, jobb

men snäll nån...nu sitter jag på jobbet, jag var en halvtimme för tidig, vad är det med mig??? Ja de kan man ju undra...Undrar om det händer nåt kul på jobbet idag, nån kanske bjuder mig på tårta? :D
Jag har ångest! Fråga mig inte varför.....blehhhhhh.

Ha de bra så länge.


Två dagar kvar!

Sen flyttar jag till England ;)
Neee...nu ljög jag igen, fy! Men nästan, jag åker till Arboga :) De är ju närmare i alla fall.
Idag ska mamma komma hit och sen ska jag jobba kväll och sen ska Jonas komma och sen ska jag börja packa smått. Imorgon har jag redovisning och jag har inte ens börjat kolla vad jag ska säga. Eller rättare sagt jag vet vad jag ska säga men det är typ en mening och Carro ville inte hjälpa mig, nej nej, så elaka vi är idag då! :(

Nu har jag gjort slut med engelsmannen, han var ingenting att ha. Han var inte rik, inte rolig och snuskig! Usch, sånt gillar vi inte så då blockar vi han på msn och fortsätter leva våra liv, men en dag då bor jag i England och inte i denna ruttna stad!

Adjö med er.


Englandflytt?

Sitter här i natten och kan inte sova alls, känner mig inte på humör för någonting om jag ska vara ärlig. Vi skulle ha värsta festen den 25:e så förstör han allt, fast han har ju rättat till allt igen iofs men man tappar ändå lusten. Jaa...den där Frank :) Nu får han stå med i min blogg också, det tycker han säkert om. Jag tappa liksom lusten för hela grejen, men de är ju länge kvar så vi får ju se.
Just nu pratar jag med MIN Martin :) Han är så snäll. Han bor i Crawley i England, är 20 år och jobbar som säkerhetsvakt på Gatwick airport. Han säger att Crawley inte är så långt ifrån London men när jag kolla på en karta såg de ganska långt ut så jag vet inte faktiskt. Hans syrra är iaf designer, jätte fina kläder :S kolla in deras hemsida, www.hemyca.com , jag får kläderna för halva priset om jag vill ha någonting :)

Nej, nu ska jag sova, ska ju jobba imorgon!
Kram


Festigt!

Var ju ut i fredags, de va väldigt roligt men jätte lite folk på cleo, nästan helt tomt :S väldigt ovanligt men jag hade kul ändå. Jonas var ju på heroes men han åkte hem tidigt, hade tydligen träffat en kvinna i 50-års åldern som ville att han skulle åka hem med henne, uuuh, tydligen hade Jonas gått i samma klass som hennes son också, ännu mer konstigare! Men vissa är ju konstiga. I alla fall så stannade jag på cleo med tjejerna och där träffade vi tre killar som var trevliga, ingen aning vad dem hette dock, det vet ingen. Vi åkte i alla fall hem till en av dem på efterfest. Jag tror ingen vet vad en efterfest är, är det inte meningen att man ska ta det lugnt? Hos han var iaf musiken på högsta volym och vi hade allsång till roxette, sen gömde vi oss i hans garderob. Jag vill också hänga in hans skjorta i kylskået men det ville inte Carro (tråkig!) så då låste jag in alla i garderoben, undra om dem är kvar där kanske? :s

Igår åt vi hos Jonas föräldrar och idag skulle vi åkt till mamma men hon är fortfarande sjuk :( Men jag har bjudit över henne på middag på tisdag så det blir bra! Då får jag träffa henne. Och sen på fredag åker jag till Arboga, ska bli super kul.

Krams.


Tenacious D - Beelzeboss


Fredag

Idag kommer Carro hem! :) ser jag fram emot och ikväll ska vi på cleo, ser jag mindre fram emot, haha ;) tror verkligen jag håller på att bli sjuk eller något kanske. Men frisk ska jag bli till jag åker men det är inte fören om en vecka så till dess hinner jag kurera mig.
Jag blir så less på Jonas ibland. Här försöker jag vara snäll och göra någonting roligt, läsa en bok högt för honom, så somnar han! Varenda gång jag läser och jag upptäcker ju inte det fören efter jag läst ett kapitel eller så. Sen skyller han på att det är kväll och att han är trött, men då ska jag berätta en sak att han brukar somna när jag läser på dagen också. Då sa jag till han att han skulle säga till när han började bli trött så jag kunde sluta läsa, men det gör han inte för enligt honom så somnar han utan att han vet om det, skitsnack, vem fan gör det?? SÅ nu ska jag sluta läsa högt och njuta av min Harry Potter bok alldeles själv.

Adjö


Grönsaksgryta med quinoa och fetaost

1 port. 6 points hos viktväktarna

1/2 dl quinoa
1 bit rödlök
1 tsk flytande margarin
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1 morot
2 dl grönsaksbuljong
2 soltorkade tomater, blötlagda
1 dl gröna ärter
1 dl ruccola
30 g fetaost (max 16%)

Tärna paprikan, skär moroten i slantar och dela tomaterna i mindre bitar. Skölj quinoan och låt den rinna av. Strimla lök och fräs i margarin i en gryta. Tillsätt quinoan och låt den fräsa med en minut. Tillsätt buljong och morot, låt det småkoka ca 15 min. När några minuter återstår tillsätt paprika, tomater och ärter. Krydda med salt och peppar. Vänd ner ruccola och tärnad fetaost. Ha gärna en sallad till detta.


Nyårsdagen

blä vilken kväll de va igår :P Först åkte vi hem till en kompis på bergviken och spelade guitar hero :) sen åkte vi till bergnäset och spelade guitar hero. Efter det åkte vi in till stan och tittade på raketerna. Efter det gick vi till heroes och satt där, men vaaaa...stället har invaderats av fjortisar och musiken har ändrats efter deras smak. Nej nej det var då jag fick ont i huvudet så vi vandrade till matstället för att Jonas skulle köpa mat och som ni vet så är det omöjligt att få tag på taxi på nyårsafton så vid stog en timme och väntade på den men den kom inte, men då tog vi bussen istället som gick precis och där inne var det ju ännu värre. Vi fick vara med om en äkta ricki lake show!! Det är de inte många som har varit med om :).

Kille 1 (vi kallar honom Bertil) går fram till en tjej (vi kallar henne Inge-gärd) och börjar diskutera viskandes om någonting efter det återvänder han till sin plats där kille 2 (vi kallar honom Hans) sitter.

Bertil säger till Hans; Du, alltså det går inte att lita på Inge-gärd, emn det vet du ju. Hon ljuger hela tiden, jag är ledsen men jag måste säga de till dig, jag vill bara vara ärlig.

Hans; mm..jo jag förstår (han börjar nästan gråta)

Bertil kramar Hans och försöker trösta

Inge-gärd sitter och flörtar med en annan kille
Bertil går tillbaka till Inge-Gärd och försöker prata med henne men dem pratar lågt men dem verkar arga på varandra. Han återvänder.

Bertil säger till Hans; Men faan gå och prata med henne. Ni kanske kan lösa det.
Hans; Nej men de är slut (ser ännu ledsnare ut) Hon bryr sig inte om mig...
Bertil kramar och försöker trösta men har ett hånfullt leende på läpparna.

Resten får ni gissa er till.
Krams