Kvinnan Valborg

Nu är vi klara med den ena kompletteringen, skönt! Nu tycker jag faktiskt att vi gjorde ett bra arbete och att vi ska bli godkända. Om någon timme kommer resten av gruppen och vi ska göra det andra arbetet klart för den här kursen.

Idag är det Valborg; Visste ni att det fanns en kvinna vid namn Valborg som brändes på bål ca. 1776 på just Valborg och att det är en anledning till varför vi firar?
Dessutom fyller vår kung år idag, 62 år, grattis.


Tentaskrivning = Inflamerad axel

Har sutiit och skrivit tenta i 4 timmar idag om hållbar utveckling. Detta resulterade i en inflamerad axel som vanligt och värken håller i sig trots värktablett. Sist jag skrev tenta hade jag ont i en vecka så vi får se hur det reder sig denna gång.

Tentan gick ok. Trots att ingenting som jag pluggat på kom så tycker jag själv att jag redde ut svaren någolunda med argument och tidigare kunskap så jag hoppas på ett godkänt!! *Håller tummarna* Det var inte bara jag som pluggat på annat utan det hade de flesta. Jag tänkte mest att tentan skulle likna den gamla vi fått eftersom det som fanns där var det mest väsentliga kring hållbar utveckling, men icke.

Förutom det skulle jag nu behöva börja med min intervjustudie som jag ska göra tredje gången gillt ;) men jag har haft så ont idag att jag inte orkat så jag skjuter upp det till imorgon.

Ikväll blir det klass 9A som vanligt på tisdagar


Tenta i hållbar utveckling

Måndag igen, usch. Det är tur att man någon gång får vara ledig på måndagar också för det är den värsta dagen på veckan, även om söndagar också är jobbiga.

Imorgon skriver jag tenta i hållbar utveckling, ska bli spännande och roligt eftersom jag inte har någon anning om vad jag ska plugga på. Boken är på 250 sidor och jag skulle kunna tänka mig att allt ur den kommer på tentan men så har vi fått reda på att endast 5 frågor kommer. Lite ordbajs kanske?


Vår/sommar jacka och skor

Har idag beställt hem en jacka, skit snygg, 299 kr

image37 www.halens.se

Två par skor;

image39 159 kr

och

image40 119 kr
Båda från www.dinsko.se


Voododolls

Godmorgon

Vaknade kl. 6 idag av att Benjamin drack ur vattenflaskan i 20 min och det låter hemskt! Kunde inte somna om efter det. Har hittat fina voodo dockor på nätet som jag vill ha! Kolla in dem på www.voodolls.se
Jag skulle vilja ha dockan som heter Dark drakken.

Som tur är så pågår det en tävling på; http://therezz.blogg.se/index.html om just dessa dockor.


Monstergardiner?

Har ni fått mina gardiner och dem är super snygga! Nästa helg ska det tvättas fönster och gardinerna ska sättas upp (bild kommer då) om vädret håller i sig.

Nu ska det ses film, monster. Bara för att den är så bra och för att jag läser boken, men boken är bättre.


Kassler i ugn

Nu har iaf min blogg varit nere i några timmar, hur har det gått för er?

Har precis lagat en super god middag, kassler i ugn. Och har massor av kassler i frysen eftersom det var extrapris på konsum och det fanns inga mindre förpackningar. Ska nu vila upp mig inför tisdagens tenta men förutom det måste jag på måndag åka och inhandla en vår jacka, har inte hunnit kolla upp någon än (lite seg!)


Alltid svårt på slutet

Usch va slut jag var igår. Jag promenerade till Jonas mammas skola och vi gjorde enkätundersökningarna, dem blev jätte bra. Tur var att dem hade arbetat med det här ämnet precis innan :)
Efter det åkte vi buss till skolan och började att arbeta. Vid tre promenerade jag hem och pluggade hemma och sen somna jag vid 9.

Idag är det litteraturseminarium, jippie.


Ångestmåndag!

Det blev en riktig ångest måndag och jag är helt slut! Fick negativt svar från en gammal vfu lärare angående enkätundersökningen eftersom hon inte skulle vara där på hela veckan samt fortfarande inget svar från två av lärarna så vad gjorde jag? Jo jag ringde Jonas mamma såklart, eller Jonas ringde först eftersom jag är en sån mes, hoho men sen ringde jag. En räddande ängel, TACK! Så vi ska dit imorgon på morgonen och ge enkäterna och efter det ska vi till skolan och börja arbeta.

Förutom det har jag idag skrivit inför litteraturseminariet och vi har även fixat bagrunden till arbetet, yes! På väg framåt...

Fick faktura idag för gardinerna som jag beställde för ett tag sen men har inte fått gardinerna än :P tänker inte betala dem innan jag får dem iaf. Förutom det har jag idag varit på el giganten och köpt en ny kaffebryggare och en el visp :)


Strejk bland sjuksköterskor

Idag går sjuksköterskorna i strejk. Jag är delad i den frågan. Det är skit bra att dem gör de, dem ska ha högre lön, absolut. Det är ett otroligt viktigt jobb dem har och dem är väldigt låglönade. Men jag tycker synd om de människor som kommer drabbas på grund av det här. Läste om en tjej i södra Sverige som var döende, hon fick byta sjukhs till en annan stad på grund av strejken och nu kunde inte hennes familj vara med henne hela tiden. Det drabbar alltså alla.

Istället för att låta dem gå ut i strej ge dem högre lön med en gång!


Övervikt

Ny vecka = Ny ångest. Något sådant

Idag tar jag en promenad till skolan för att skriva inför litteraturseminariet tillsammans med Carro och sen hoppas jag att vi ska fortsätta med arbetet så att vi blir klara snart.

Det är rätt sjukt att man aldrig tänkt på sin övervikt på det sättet som man gör nu. Gör ni? Enligt viktväktarna ska jag väga nånstans mellan 58 kg - 75 kg, då är jag normalviktig för min längd. En kvinna ska inte ha mer än 88 cm runt midjan då ökar riskerna för diabetes. Trots detta har jag aldrig gjort någonting åt problemet. Det är ofta man ser sig i spegeln och tänker att man är tjock och BORDE gå ner i vikt, men hur ofta orkar man ta tag i det, varför?

En annan irriterande faktor är att, och jag vet att vissa av er också gör det, sitter framför tvn och klagar på andra! Speciellt tjocka människor, kan det bero på att jag själv är missnöjd över min kropp eller kanske försöker man hitta någon som är "sämre" än en själv så att man inte ska må lika dåligt.


Bulgur, Kyckling och Brylepudding

Sitter nu hos Jonas föräldrar och har precis ätit. Kyckling med bulgur och brylepudding till efteråt. Brylen var väll sådär, lite väl sliskig för min smak men det funkade. 

Är på lite bättre humör just nu men fortfarande otroligt stressad inför den kommande veckan, det kommer vara så mycket att göra. Hur ska man hinna med allt pluggande och samtidigt försöka ha ett liv? 


Blondinapa

Såg nyss BlondinBella på tv, ska inte klaga, men vad är så speciellt med henne? Nu har jag inte läst hennes blogg så mycket men den handlar endast om hur bra hon är, vad hon ska på för intervjuer, utbildningar etc, och att trycka ner andra människor. Och så tjänar hon pengar på det! :O


Stjärnsöndag?

Godmorgon. Söndag, ångestdag. För imorgon påminns man om allt som borde göras men som man inte orkar ta tag i.

Stjärna, en underbar teaterpjäs. Alla som inte sett den, ni har missat någonting. Det enda negativa var att den var så lång, den var jobbigt att sitta stilla.


Förstörelse

Livet är slut, vill inte leva såhär, du va mitt allt, du va hela min värld.

Mitt hjärta var fullt av hopp, nu är det ihåligt. Tänker på allt som hänt och som kommer hända men du, jag gav till allt men du spotta på mitt hjärta. Vill inte glömma dig men vill inte komma ihåg, den dagen då vi blev två.


Lathet

Nu har blogg.se varit nere igen! Vilka problem...;)
Idag har jag faktiskt läst hela två kapitel i min miljödidaktik bok och jag förstod, delvis i alla fall.

Snart ska vi iväg till mamma och äta och sen blir det ju teater ikväll, ska bli roligt.

Det går dåligt med vårat grupparbete. Vi började med att skriva mail till gymnasieskolans rektor men fick aldrig något svar, sen skrev vi till en samhällslärare men fick svaret att han inte hade klassundervisning och nu har jag mailat min gamla lärare och jag hoppas att han ska vara positiv.
Jag blev faktiskt ganska less på dem inte skrivit bakgrunden till i torsdags eftersom det var det vi hade bestämt. Det börjar närma sig redovisning och det hade varit skönt att bli av med bakgrund, inledning och metod och bara koncenterat sig på resultatet nästa vecka. Vi har ju bara drygt två dagar att ägna åt det nästa vecka eftersom man måste plugga till tentan. Det känns som om vissa inte tar skolan på allvar, man måste kämpa för att lära sig, ni ska faktiskt undervisa detta till era elever. Tänk om läkarstudenterna var lika slöa som ni, hade ni velat bli opererade av dem?


Stjärna

Nu är jag på lite bättre humör, men dem har fortfarande inte kommit. Dem ska fan inte in här på måndag för då är jag inte hemma och det har jag sagt åt dem att dem inte får. Dels på grund av att det känns konstigt när folk är i min lgh när jag inte är hemma och dels för att Bianca kommer springa ut i trappen och då blir dem väll sura över de....osv...

Imorgon ska jag och Jonas på teater, stjärna :) Mamma och hennes kompis skulle också dit, oväntat. Förutom det ska jag försöka plugga imorrn men jag förstår inte riktigt vad det är jag ska lära mig inför tentan, känns nervöst!!


jag älskar lulebo

Dem har inte kommit än!!! Dem som ska mäta bredbandet, hoppas mina klagoord just nu bara ploppar in i bredbandsutaget så att när dem ska mäta får värsta elchocken och dör!!!!!!!!!!!

Jag har varit uppe sen sex så ja jag är på dåligt humör. TACK LULEBO


blöj gubbe

Jävla skit mario. Han är inte alls söt, han bara skriker.


främmande

Idag är jag ledig men jag måste ändå gå upp den här tiden eftersom Lulebo ska komma och mäta upp mitt bredband. Jag ska gömma mig på toan så får Jonas fixa med allt. Jag har ju inte ens städat!


Gubbe

Usch håller på att somna, det är inte långt kvar!!
Jag valde alternativ A i förra inlägget, fast jag har inte riktigt berättat för henne än att jag ska ha alla hennes anteckningar, haha. Självklart kommer hon att ge mig dem också eftersom hon vill vara kompis med mig, eller hur?

Hade en riktigt trevlig dag på skolan, satt i en fotölj utanför bibloteket och sa hej till alla som gick förbi. Det finns en äcklig gubbe på skolan som är kär i Matilda (Lina ;). På måndag då ska jag fixa ihop dem eftersom hon är kär i han också.

Nu blir det spårlöst.


Att bete sig på föreläsning

Ska börja gå till skolan nu och ha två föreläsningar om vadå? Någon som vet kanske...
Jag kommer somna iaf så någon kan ju vara snäll och återge dem sen för mig, jag har inte sovit någonting i natt.

På föreläsningen;
-Somna brevid tjejen som skriver med glöd på pennan (då kommer du definitivt ändå inte att missa nåt eftersom du kan ta hennes anteckningar efteråt.

-Sätt dig brevid killen som somnar för att det alltid är så tråkiga saker de pratar om. Han kommer snart att börja skratta och då häller du vatten på honom och får då uppleva ett skrik mer likt en tjejs samtidigt som alla 500 studenter riktar sin uppmärksamhet åt just ditt håll

-Sätt dig bredvid snyggaste killen i skolan och du kommer absolut inte att ha tråkigt på föreläsningen

-Alternativt sätt dig mitt framför läraren, lyssna, anteckna och du kommer klara dig på tentan. suck.


Underbara torsdag

Godmorgon

Idag är det föreläsning + arbete med enkäterna. Efter de måste jag städa upp här hemma och sen kommer Jonas, för det är ju torsdag!


De vill att jag ska dö?

Det undermedvetna måste verkligen avsky mig. V19 börjar en ny kurs, V20-21 är det praktik i den kursen, V22 ska jag gå bredbandsutbildning på jobbet och V 23 är det både redovisning av ett projketarbete vi ska ha gjort och tenta i teknik och samhälle.
Fy fan.

Dessutom fick jag ett mail från jobbet igår där det stog att går man inte utbildningen V 22 då får man inte sommarjobba där. Jaha?


Fråga Olle

Godmorgon.

Idag ska vi hålla tummarna för att Linas möte går bra med sina chefer!
Dessutom ska vi inte stressa, inte köra bil men vi ska sopsortera och kan åka med lokaltrafiken, helst ska vi dock gå.

Ikväll blir det fråga Olle i Ljusgården och sen måste jag följa med och kolla på märken till deras phösarkläder. Jag tvivlar på att dem kan välja själva så de e lika bra att jag följer med, eller hur? ;)


Lärare av imorgon

Jag är värdelös på basket...nej jag menar jag är super duktig. hrm. men kul är de.

Imorgon är jag ledig och det ska bli så himla skönt att få sova. När jag vaknat ska jag läsa inför litteraturseminariet, lärare av imorgon av Ingrid Carlgren och Ference Marton. Himla bra bok, rekommenderar den varmt till blivande lärare!


falskhet

Jag vill inte ens veta vad för falsk människa du är, jag orkar inte tjata på dig och jag orkar inte umgås med dig längre. Du får mig nervös och jag har inte roligt ihop med dig längre, allt blir bara tjafs.

Läste istället lärare av imorgon en stund till. Imorgon ska jag fortsätta med miljödidaktik efter lektionerna som jag inte har de minsta lust att gå på men vi ska ha redovisning av vårat arbete, syftet, så det är väll lika bra att jag dyker upp.

Nu ska jag se film.


Plugg

Ja då var man hemma igen efter en lång plugg dag. Det går faktiskt framåt för mig den här gången och jag har lyckats ta mig igenom  halva "Lärare av imorgon" boken inför seminariet. :) Annars brukar jag vara så slö att jag bara skummar igenom texterna utan att förstå innebörden i dem, tyvärr.

Ska försöka sätta mig med miljödidaktik boken nu och komma underfund med den.


Elevers kunskap kring klädindustrin

Skoldag, jippie. Ska just nu sätta mig och läsa på om barnarbete inför vårat arbete som ska utföras i den här kursen. Vi ska göra enkätundersökning i gymnasieskolan vad de vet om klädindustrin och i det ingår kunskap om barnarbete som är ett stort inslag i klädindustrin, tyvärr!

Andra delar vi håller på med är transporter av kläder, fabriker, miljöförstöring osv.

Vi har nu skickat mail till gymnasieskolans rektor och hoppas få svar snart så att vi kan börja med det här arbetet, det börjar närma sig inlämning!


Mitt första delmål avklarat

Måndagen började bra. Jag kanske ska avslöja mitt resultat med Viktväktarna? Min syster har varit så duktig och bloggat om det men jag prövade men det gick så segt ;). Det har dock inte gått lika bra som för henne, dels för att hon är bättre motiverad och dels för att jag tog ett uppehåll på tre veckor då jag var otroligt nedstämd.

Jag kommer inte ihåg exakta datum när jag började men jag vet att det var en måndag i början av januari, sedan dess har jag bytt vägdagar lite hit och dit :P men nu är jag fast på måndag sedan några veckor tillbaka igen. Jag har gått ner 7,5 kilo sedan den där måndagen. Och jag har nått mitt första delmål. Mitt andra delmål är nära!


Bert

Idag är det Bert som gäller, ni kommer väll ihåg denna stiliga man?;

image35


Gamling

Söndag, ångestdag! För imorgon är det måndag och då börjar allt om. usch.
Var på stuk igår med Carro och David, de va trevligt tills jag blev less (som vanligt) och åkte hem. Jag börjar bli för gammal för att vara ute sent på kvällarna :P

Idag har jag köpt denna;
image34
10 kronor från 1987, samma år som jag är född.


puh

Just nu känner jag bara för att sova, ta en värktablett och gå och sova. Men de känns jobbigt att sova också eftersom det är mycket som ska göras. Carro och David kommer hit ikväll :)

Mario åkte ut ur So you think you can dance :(


skratt förlänger livet

Godmorgon

Dagen ser väll inte ut riktigt så just nu som jag skrev att den skulle vara. Jag måste bara slänga in min favorit komikér, kanske han får mig att skratta


Stuk och pengar

Imorgon ska jag storstäda + storhandla :) Allting ska vara perfekt imorgon och jag ska må jätte bra här i mitt hem, så SKA det vara imorgon.
Imorgon blir det stuk på kvällen. Lina ska jobba där och jag ska stöööra ;) Hoppas du får jobba i garderoben så jag får prata med dig!

Idag har jag köpt den här;
image33
10 kronor från 1940

Nu har jag 5 kronor, 10 kronor och 100 kronor. Alltså bara 50 kronor kvar men jag måste som sagt vänta till nästa månad eftersom pengarna börjat rulla iväg :)


stress

Va dagarna går fort :S blir nästan nervös, det börjar närma sig inför tentan och jag har fortfarande inte förstått riktigt vad den ska gå ut på. Dessutom är det ett seminarium och ett grupparbete men får försöka beta av allting.

Idag var jag och Jonas på skolan tillsammans med Lina och fick en hel del läst inför seminariet, nu är boken mycket bättre än den var först. Det gäller att komma in i det.

Ikväll blir att det att kolla på talang.


Svara mig!

Dagen var riktigt tung så jag bestämde mig för att reda på vad min andliga vägvisare hette men han eller hon svarade inte så jag hoppas verkligen att vår konversation kan utvecklas med tiden. Annars känner jag mig bara dum.

På tal om att känna sig dum så känns det verkligen som att jag är de, dum i huvudet.


Lidande

Sånna här dagar är jätte tråkiga och jobbiga. När jag vaknar ligger det en sten på bröstet och fast jag reser mig upp ramlar den inte av, den är som fastlimmad där. Jag orkar ingenting, jag måste till och med ta bussen till skolan, annars orkar jag inte ta mig dit. I skolan kommer allt kännas piss och jag kommer att sitta och tycka synd om mig själv för att jag måste vara där.

Vad orskakar denna smärta och vad får den att försvinna?


för långt?

Godmorgon.

Känner mig otroligt nere och vill bara gå och sova igen. Funderar på vad de skulle kunna bli av bloggen nu då. Joel tycker som bekant att jag skriver för långa stycken :P de tycker Carolina också. Och jag ska bli svenska lärare? No shit. När jag skriver då skriver jag bara, kanske ska testa metoden att skriva allt jag kommer att tänka på och sen redigera men då skulle jag förmodligen få sitta hela dagarna med bara de.

Angående pengarna så känns det bara underbart roligt att ha dem. De är de vackraste sedlarna jag sett i hela mitt liv och jag kommer garanterat använda dem i min undervisning, samt mina fyra mynt från Tyskland, andra världskriget.


5 kr + 100 kr sedlar 1948 + 1959

De här pengarna har jag köpt idag;
image31
Fem kronors sedel från 1948 - 34 kr

image32
100 kronors sedel från 1959 - 110 kr


Kommentarer tack!

Hur kan så många som läser min blogg varje dag låta bli att kommentera?? Bra, dålig, tråkig, rolig, intressant, ointressant? Vad tycker ni?
Kom igen svenska folket att kommentera, svårt, jobbigt kanske, vet du inte vad du ska skriva? Give me a reason!!!


Big Comedy - kunde varit bättre?

Nu är jag hemma och alla sätter säkert och uppdaterar min sida varannan sekund för att få veta nåt av mig ;). Det var bra, det kunde varit bättre men helt okej alltså. Det som föll var väll Betnér sida att bli så jävla arg att inte är roligt längre och att Brundin körde samma skämt som hon gjorde i våras när vi såg henne. Bäst var nog André och Härenstam :D den sista killen var också bra, och snygg enligt Lina fast han såg ut som våran förra VFU lärare ;).
Nu är det fotboll men jag orkar inte riktigt se bollen rulla fram och tillbaka med min huvudvärk och därför måste jag blogga och istället lyssna när dem skriker. Det är som att uppleva hur det var förr när man lyssnade på matcherna på radion, va bortskämda vi är, det här går lika bra!!


Big Comedy

Nu ska jag iväg till stan och fika med tjejorna innan Big Comedy;
image30


Gardininköp

Mamma var nyss här och fikade och vi beställde gardiner till mig, en syssla jag inte alltför mycket gillar. Jag älskar fina hem inredningssaker men det är så svårt att hitta. Billiga var dem också, det var draperier, svarta och röda.
image28 och
image29


Klass 9A

Angående klass 9A igår så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka, det känns fortfarande som den klasiska skolan, där de duktigare eleverna får all hjälp. Igår handlade det främst om Lui, från Thailand, det är 5 veckor kvar av skolan innan betygen ska sättas och nu ska de skriva ett åtgärdsprogram???? Samma sak gällde Ala i samma klass. What? Lui hade icke godkänt i samtliga kärnämnen och de väljer att skriva åtgärdsprogram när 5 veckor kvarstår av terminen, på 5 veckor hinner man inte fixa ett godkänt. Det är orealistiskt. Jag känner för honom, att skolan inte brytt sig tidigare. Eftersom han har IG vid den tidpunkten innebär det att han missat det som gjorts under terminen, lektioner, praktiskt arbete samt prov och det behövs mer tid för att ta igen det. Samtidigt förstår jag inte riktigt varför de inte satte in ett åtgärdsprogram redan från början eftersom de visste att han inte klarade svenskan, engelskan och matten så bra. Han hade haft svårt under hela högstadiet och då behövs ett åtgärdsprogram mycket tidigare.

Jag tycker att serien är orealistisk i sig när de ska bli Sveriges tredje bästa skola. För de här eleverna hade ett bra mål kunnat vara en av Sveriges hundra bästa skolor. Jag har även funderat på de övriga 9:orna på skolan, har de sina gamla lärare? Hur går det för dem? Varför just den här klassen??


Big Comedy ikväll!

Godmorgon och fiii fan va ont i huvudet ;). Känns som hela huvudet ska sprängas i tusen bitar, do it.
Idag är det Big Comedy klockan 6, de ska bli SUPER kul som Lina alltid säger ;) Innan dess ska mamma komma hit så jag får klaga lite i vanlig ordning.
Nu ska det spelas super mario, meningslöst.


tema fjortisar

Jag var så trött att jag somna och jag vaknade med en dunkande huvudvärk sedan men tog en värktablett och nu är det ok igen :P
Såg en dokumentär om fjortisar...eller ja...om tjejer i den åldern, men den hette faktiskt "tema fjortisar", helt sjukt hur vissa va i den åldern. Inte jag dock eftersom jag var i töntigaste laget vilket jag fortfarande är. ;)
Nu blir det klass 9a igen, börjar bli ganska less på det eftersom det är så missvisande, that's it.


Aktivitet

Inte mycket sömn blev det inatt, var tvungen att hålla koll så Bianca andades eftersom hon betedde sig konstigt, men två timmar blev det i alla fall men tungt var det i skolan idag. Nu är jag iaf ledig en hel vecka och det ska jag utnyttja med att sova, sova, sova. :) Och plugga lite grann
Förövrigt har jag nu kommit upp i min maxi budget på myntköp när jag nu köpt en 100 kr sedel från 1959 för 100 kr :) Har då köpt mynt för ungefär 300 kr den här månaden, lagom. Imorgon ska inhandlas en pärm där jag ska sätta alla mynt och sedlar.


Sömnproblem

Jag var super trött ikväll och när jag är sådär trött är det jätte svårt att somna eftersom det kryper i hela kroppen. Till slut somnade jag iaf, sov en halvtimme sen hade Bianca mardrömmar igen och ville gosa och nu kan jag inte somna om. Det händer oftare att jag inte kan sova, för nu vet jag att jag är pigg för att gå till skolan. Problemet är jag inte börjat skolan fören om åtta timmar och då kommer jag vara spytrött igen. Problemet är väll också att när man inte kan sova och ligger och tänker på det då kan man somna ännu mindre.

Jag tänker för mycket helt enkelt..det borde finnas en knapp man kan trycka på så stängs hjärnan av så att man kan sova i lugn och ro, sen borde man kunna ställa in den på t.ex. åtta timmar eller hur länge man vill sova så vaknar man när hjärnan sätts på igen. Det är många sånna där saker som de borde forska på, meningslöst?


tröttsamt

Lång dag och jag är super trött. Det är så tröttsamt att behöva göra sig till hela tiden, imorgon ska jag vara den jag är, en elak bitch. Fast om jag skulle fråga någon hur de uppfattar mig så skulle de säga de, fast just nu är det en mildare version av mig själv jag spelar. Jag är trött på det eftersom jag själv är helt slut på kvällarna. Inte får man mycket gjort heller när man befinner sig i skolan, eftersom ingen annan heller gör något....
Sen pratar vi bara om att göra en massa roliga saker men det blir aldrig av, nej jag drar från den här stan. Bums.


Verkligheten kallar

Skolan kallar även idag, det ska bli spännande att höra vad Carro, Lina och David har att berätta om phösar träffen :) Själv har jag mycket att berätta om allt som hänt med mig sedan bara i fredags! Inga lektioner idag, det är härligt utan bara skolarbete.
Mina nya favorit låt; Leonard Cohen - I'm your man

Take care.


Den sanna världen

Just nu är det mycket prat både i tv och i tidningar om personer som försvinner, spårlöst eller att de hittas döda. Jag vill be alla att ägna en tanke varje dag åt dessa människor. Världen vi lever i är alltför grym, jag hoppas dessa människor det bästa i en annan värld.
Att tänka på; Jonatan och Skorpan kommer till Nangijala efter att ha dött i den "vanliga världen". I Nangijala är det hemskt, inte paradis som vi tror vi ska komma till. Där finns bland annat Katla som dödar....hur man nu kan dö igen? Detta väcker frågor om liv och död som jag älskar att diskutera om. Jonatan blir bränd av Katlas eld som är dödande och han ber Skorpan att ta livet av sig för att följa honom till Nangilima. När jag såg den första gången som vuxen kunde jag inte förstå hur det kunde vara en barnfilm och jag började tänka på Astrid Lindgrens andra böcker och filmer, vad handlar de om? Om schizofreni, mobbning och själviskhet. Hon skildrar världen på ett verkligt sätt i sina historier, annat är det med krambjörnarna där alla är elaka och sen blir snälla när de möter dessa björnar. Det händer bara inte.

 Hemskhet, elakhet, kärlek, självmord?

 Lillebrors låtsaskompis? Schizofreni? Ensamhet, elakhet, mobbning?

 Underbart, kärlek, hjälpsamhet, snällhet osv?

Vilken värld är den sanna? Vad är det bästa att lära våra barn om våran värld som vi skapat?


Tillbaka efter ledighet

Då var jag tillbaka från semestern från bloggandet ;) Som i vanliga fall gjorde mig galen men som ledigheten fixat. Har haft helt galet mycket att göra med annat, har börjat en ny kurs om hållbar utveckling. En helt underbar kurs, helt klart den bästa jag läst hittills där jag nu fått ha mina storföreläsningar som jag saknar så mycket :D.
Den 29/4 skriver vi salstenta på det komplexa ämnet hållbar utveckling vilket jag på nåt sätt ser fram emot eftersom jag har mycket att säga och tycka, däremot är boken rätt tråkig att ta sig igenom. Miljödidaktik!

Det är en ny vecka med nya möjligheter och våren är på väg. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så levande. Det finns så mycket man kan göra som man inte tänkt tanken på ens. Vad vill ni göra som ni aldrig gjort? Gör det! Egentligen finns det inga begränsningar för vad vi kan göra, gäller det pengar? Försök spara, det kan ta lång tid om man har en ansträngd ekonomi men till slut har man pengarna. Det pirrar i magen på våren av allt man kan göra.