Alex Schulman och bloggandet

Sitter och läser Alex blogg och förstår inte vad alla vill läsa i den. Ni kanske undrar varför jag gick in på den men det var för att den var först av alla bloggar på aftonbladet, värdelöst. Alex verkar ha ett otroligt nära förhållande med Adam Alsing, i varje blogg finns en bild på honom. Visst handlar det mycket om Burma och boken just nu men nåt visst finns det där, förvånande. Och hur kommer det sig att han och hans familj verkar helt besatta av det här med bloggandet? Alla har en blogg som de uppdaterar 5800000 miljoner gånger per dygn och som de sedan skriver skit om varandra i.

Har bloggandet tagit över vårt sociala liv?

När famijen och vännerna läst skiten så skriver de motangrepp i sina egna bloggar. Jaja, på det viset slipper vi höra motangreppen i verkligheten i alla fall men kan vi lösa dem då? eller kommer dem alltid ligga i luften när vi möts? eller kommer vi aldrig mer att prata med varandra på grund av bloggandet?

Vem uppfann bloggen?
Kommer vi någonsin bli normala efter det här? Kommer våra liv för alltid ägnas åt att sitta och uppdatera vår blogg? Eller kommer även det här bli passé som allt annat nu för tiden?

Bloggen är ungefär som en dagbok, vi har börjat blotta våra liv på nätet, OFFENTLIGT! Annat var det när jag var liten, en dagbok med lås skulle man ha och straff blev det för den som tittade i den. Men nu spelar det ingen roll längre. Alla ska få veta allt om oss, vi kanske till och med är stolta över att dem vet, vi blir speciella och människor kommer titta på oss och dem kommer veta! Det är väll en tjusning i det, istället för att gå runt med hemligheter (som var en tjusning med dagboken med lås inlåst i en låda).
Idag ska alla skryta om hur mycket de festar ojoj, "Fan va full jag va i helgen, spydde och däckade i soffan hos nån jag inte känner"...och sen hade jag sex med den och den..."
Och det är coolt att alla vet, åtminstonde för killar, inga fördomar men vi vet ju alla vad tjejer kallas om dem har sex med för många. Men om nu tjejer inte kan skriva om sånt i sin blogg, vad skriver dem?
Alla verkar för övrigt ha ett tema på sina bloggar, det ska vara om kläder, skor, resor osv. Så bloggande kanske i slutändan inte handlar om att blotta sin tankar och dagsnöjen, inte för alla åtminstonde.

Slutkläm: Imorgon skriver jag tenta i Historia A, världshistoria före 1500 talet.
Boktips; Niccoló Machiavelli - Fursten (skriven 1513). Om ni vill veta hur man ska bli ledare för ett land. Finns att låna på de flesta bibliotek eller köpas i bokhandeln.