Rosa bandet galan ikväll!

Idag var det en alltför tidig morgon, behöver sova. Man blir bortskämd när man är ledig så mycket.
Mamma var på besök idag och förhörde mig på tentan, efter det har jag pluggat lite men nu blev jag akut trött igen så jag ska snart lägga mig ner och läsa en bättre bok istället, Vänaste land - Åke Edwardson. Jätte bra bok.

Ikväll är det rosa bandetgalan, glöm inte att titta!


Dead silence

"Beware the stare of Mary Shaw.
She had no children, only dolls.
And if you see her, do not scream.
Or she'll rip your tongue out at the seam."    - Dead silence


ställa om klockan idag

Tack alla för en trevlig kväll i fredags! De va super.

Vaknade nyss och tänkte men åh, kl. 9, jaja jag sov ju en liten stund iaf, sätter på datorn och upptäcker att idag skulle man ställa om klockan så den är bara åtta :P, allt är som vanligt då, att man vaknar tidigt.
Nu är det plugg vecka som gäller fram till tentan.

Måste bara säga också att igår såg jag spider man 3, okej jag var lite sen men jag har bara inte orkat hittills, men den var ju så cool! Bara jag som tyckte att han skulle behållt den svarta dräkten ändå?? :P


Connie

Jag grät när jag hörde henne sjunga;


sk8ter boy


Mitt liv är en bergOdalbana

Fredag igen, veckorna går för fort, snart är jag gammal men ser fram emot det lite grann. Mitt liv är så himla tråkigt just nu.

Såhär ser jag ut när jag går hem från jobbet en fredag eftermiddag
och såhär ser jag ut när jag måste till jobbet på måndag morgon igen;


Spider pig


Varför ha VG på UT?

Nu överdrev jag igår igen, bara för mitt eget dåliga mående, såklart jag inte ska sluta blogga. Men vissa dagar kan man bara känna att man inte vill göra någonting, ni vet säker hur det är.

Jag klarade tentan! :D Jag blev jätte glad och inte alls långt från Vg så jag är nöjd. Anledningen till att jag mådde piss igår, det var för att vissa personer inte förstår att G är lika bra som VG. På gymnasiet var det såklart hysteri om högsta betyg men på UT har jag lärt mig att G är bra, även om man kan få Vg på tentorna och kurserna (förut har man ju inte kunnat det!) men sedan dem införde det så är det hysteri även på UT, omoget. Alla ska jämföra, helt absurt. Jag bryr mig inte vad andra fick, såklart jag ville veta vad Kristina fick t.ex men det är ju för att vi pluggade ihop men så finns det en person jag stör mig extra på. Jag tycker jätte mycket om honom annars, han är trevlig och är en allmänt vettig person men han skulle såklart förstöra resterande av gårddagen genom att skryta för mig på msn och hur duktig han och hans studiegrupp är. Därför var jag deppig igår.

Som alltid när jag är deppig ringde jag Jonas för att diskutera för det är så mycket saker jag undrar över. Den stora frågan är, varför har dem ingört Vg på UT??? Om jag bara har G på mina kurser och någon annan har VG, kommer dem lättare att få jobb? Då hoppar jag av nu i så fall för då är det ingen idé att jag går kvar.

Adjökens.


deppigt

Deppigt idag, deppigt igår, deppigt för alltid. jag tror jag slutar blogga nu innan det är för sent.


hypokondriker, eller?

Jag tror jag är sjuk, på riktigt :S Något är det i alla fall med min kropp, den beter sig konstigt. Jag är trött, blöder näsblod, har ont i alla muskler, speciellt ryggen, jag svettas som en gris osv. Men när jag tagit alla prover som finns och dem inte säger nåt, men nåt är det ju, eller inbillar jag mig? Jag kanske är hypokondriker.

Jag har försovit mig, patetiskt. Jag ska inte ens någonstans fören kl. 12 och jag säger att jag har försovit mig, jag är besatt av att gå upp kl. 6 på morgonen, annars tycker jag dagen är förstörd.


goodbye

Sitter på jobbet nu, blev akut trött just nu, tur man har rast och kan skriva lite. Vi har fortfarande inte fått tillbaka tentorna, jag vill ju veta och sista dagen var ju i fredags! Jaja, dem kommer väll idag eller så väljer han att ge oss dem på onsdag, vi får se.
Annars är ju allt bra, några timmar kvar, sen stan, sen hem, äta, plugga och städa, sen så är det ju säsongsstart ikväll! PRISON BREAK, så jag har längtat! :D

Nu ska jag skicka ett mail till min chef. Önska mig lycka till!
------------------------------------------------------------------------------

klockan är inte mer än kvart över 5 och jag sitter här :p, Jonas åkte precis hem. Stackarn, att jag tvinga han åka nu på morgonen istället för igår ;), det är enklare när han börjar 10.

Idag ska jag jobba, känner mig inte alls pepp, jag är jäkligt sur och förbannad på mina arbetsgivare. Jag har ju bytt tfn nummer och jag ringde dem och berättade det eftersom vill alltid får sms när dem lagt upp pass. Tjejen jag prata med lät helt ointresserad och sa bara jaja, jag skriver upp det hej då. Det har hon alltså inte gjort för då kan ju hon ge mig en jäkligt bra förklaring till varför det fanns pass i helgen och jag inte fått nåt sms om det fast alla andra verkar ha fått det?????

Efter jobbet ska jag på stan med mamma, köpa en vinterjacka, hon måste vara smakråd.
Jag skriver från jobbet.


Ordbajs i mängder

Jag är verkligen besatt av Bonde söker fru, skrämmande. Jag läser allt att finnas om programet och bönderna :) hihi, men lite kul är det ju. Har inte ringt Fredrik i alla fall och tänker inte göra det heller, då går det lite för långt. Få se nu, gjorde ett test vilken av bönderna jag passade bäst ihop med och det blev Anders :) han är ju klart snyggast av dem. Alla tycker ju om Karl Petter, men jag tycker han verkar så barnslig på nå sätt, men det är ju bra då får jag ju Anders för mig själv :P haha.

Idag gick vi ner på stan, det regnade, men skönt var det ändå. Väl på stan hyrde vi film (såklart!), Day of the dead och så tog vi en kaffe. Vi träffade Carro på smedjan, hon är verkligen en snäll tjej :D jag blir alltid så glad av att prata med henne. Och nu sitter vi hemma och gör inte speciellt mycket, ska snart ta en tur till Jonas föräldrar och äta middag.

Har börjat fundera mycket på om jag kanske borde uppdatera min blogg oftare, men det känns som om jag bara vill skriva en gång om dagen men alla andra verkar skriva flera gånger om dagen :S hur hinner dem och kan det inte bli så att det bara är ordbajs då? Fast det beror ju helt på vad man skriver, det måste ju vara intressant och jag är inte speciellt intressant :P jag bara skriver det jag kommer mig för att skriva :P.

Jaja, nu slipper ni mig för studen. Tjoo
Ps Fick inte tillbaka tentan igår som utlovat.


Får sparken och tentadag

Hej alla. Jag sitter på jobbet, känner mig lite trött idag, fredag förmiddag och allt :) som vanligt alltså. Fick just precis veta att vi alla kanske får sparken, dem gör en undersökning om dem verkligen behöver oss här på jobbet men sånt är livet. Vi har ju ändå bara en provanställning så dem får ju egentligen göra vad dem känner med oss. Känns lite piss ändå, hur ska man göra i sommar? Fast man kanske kan söka sommarjobbs tjänsten? Får se hur allt ter sig, annars är det bara att sätta igång att söka jobb igen.

Seminariet gick underbart igår, jag kände mig påläst och jag pratade mycket! :) Gick super bra verkligen. Idag ska vi få tillbaka tentorna men jag antar att han inte är klar med rättningen än eftersom det inte kommit upp på portalen, jag väntar med spänning och håller tummarna för mig själv. Dessutom fick vi instuderingsfrågorna till nästa tenta igår, som är om två veckor ganska precis så dem ska jag börja med. Dessutom ligger jag och Kristina riktigt bra till eftersom vi redan gjort ganska många av dem då vi redan från början började plugga på dem gamla tentorna.

Notis: Jag har Fredrik Karlssons, i bonde söker fru, telefonnummer :D

tjoo.,


mediehora utnyttjar bönder

Jag tycker synd om Fredrik i bonde söker fru som ska behöva höra eller läsa sådant som Evelina skrivit i sin blogg. Jag hoppas verkligen att hon skäms. Men samtidigt när jag läser hennes blogg så, jag tycker absolut inte synd om henne, men folk har en tendens att när de blir arga göra exakt samma sak mot personen i fråga och kan man då egentligen klandra henne för att ha uttalat sig om Fredriks utseende? När de flesta som kommenterat hennes inlägg skriver att hon är ful. Fast det blir väll ett sorts motangrepp när man tar åt sig, när man börjat gilla någon. Min första tanke när jag läst att hon skrivit så var att leta upp hennes blogg, nu har hon ju tagit bort inlägget men det fanns andra inlägg som anspelade på samma sak.

För er som inte vet eller följer bonde söker fru så var Evelina en av deltagarna, hon deltog i att hitta kärleken hos bonden Fredrik fast hon hemma hade en väntande sambo. I en intervju ska hon ha sagt att hon gjorde det för att få vara med i Tv. Och så är hon en bloggare och ska ha uttalat sig i den att Fredrik bland annat är efterbliven.

Det ovanför jag skrev, är som sagt bara frågor jag ställer mig själv. Det är Fredrik det är synd om i detta sammanhang, han verkar vara en jätte snäll och go kille. All lyckoönskning till honom,


äckligt svårt!

Va töntig jag är :D sitter här och gråter för mig själv när jag tänker på min älskade systerson. Saknar han så det gör ont i hjärtat. Han är som ett solsken, man kan bara le när man ser honom. Det känns så jobbigt att jag ska behöva bo här och dem där, önskar det var annorlunda men en dag kanske det blir det. :)

Idag har jag pluggat hela dagen och ändå är jag inte klar inför seminariet imorgon, känns piss just nu. Boken var bra, läs den, Den nazistiska utmaningen, aspekter på andra världskriget av Alf W. Johansson. Men frågorna till den, jag förstår dem bara inte, jag känner mig trött i huvudet. Två seminarium och 3 veckor att plugga till en tenta, orimligt. Nu är det visserligen snart bara två veckor kvar och det känns inte som jag är på, jag går bara och väntar på förra tentan, den ska väll komma nu i slutet på veckan sa han igår. Fortsätt plugga då för fan!


Övervikt.

Inlägget idag kommer främst att handla om övervikt som då har blivit otroligt omtalat de senaste veckorna. Aftonbladet har ju nu en serie där unga människor får berätta om sin övervikt och mobbningen som kommer med den. Jag blir lite konfunderad när jag läser dem, en person hade fått råd att gå till en dietist men han tackade nej för då skulle det vara bekräftat att han var fet. Om någon hade rått mig att göra det eller skrivit remiss när jag var yngre då hade jag gjort det med en gång för som ni kanske förstår så är jag en av dem som har och har alltid haft ett otroligt problem med vikten.

Utan att skämmas så har egentligen hela min familj alltid tjatat om vikt, vikt, vikt men jag har aldrig sett det som negativt utan det är samhällets framgång inom ämnet. Vi påverkas av media och detta smalhetsideal. Utifrån mina egna erfarenheter eftersom jag inte kan svara för andra; Jag var oooootroligt stor när jag föddes, egentligen blev jag mobbad redan då. Jag höll på att dö när jag föddes, jag kvävdes och fick ligga i kuvös (där egentligen de för tidigt födda barnen ska ligga), så visst kan förstå att det såg roligt ut när jätte bäbis på 150 kilo låg där men ska läkare och sköterskor skratta åt en stor bebis som håller på att dö?
Vikten fortsatte att öka och trean började mobbningen, jag var fet, ful, äcklig...ja alla som varit med om det vet vilka ord som kommer så jag bytte skola igen, min gamla skola. Det var inte fullt lika illa där men de äldre barnen hade alltid någonting att kommentera om mitt utseende, dessutom var jag lång för min ålder så det såg väll konstigt ut, jag var ett  missfoster.
När jag sedan valde att flytta till Luleå hade jag kommit upp i tonåren och det blev mer uppenbart för mig att kilona måste bort så jag började svälta mig själv. I skolan drack jag ett glas vatten till lunch och hemma sa jag att jag var mätt, hade ätit så mycket i skolan. Jag rasade i vikt och skolan reagerade och kallade till ett extra utvecklingssamtal med min mamma. Då fick jag börja äta igen och jag gick upp trippelt så mycket. Jag kan verkligen inte klara av det, jag har försökt på så många sätt, jag kan äta bra och nyttigt, jag kan träna men jag går inte ner i vikt. Och när det inte ger resultat då börjar jag ju äta igen och går upp ännu mer, jag behöver hjälp.

Idag var jag på väg hem från en föreläsning när jag såg två killar stå och prata med en tredje. Den tredje killen var mycket mindre än de andra två, kanske i 9-10 års åldern och dem andra i 12 års åldern. Jag hörde först inte vad dem sa eftersom jag kämpade med blåsten och fingrarna som frös men jag uppfattade ett hot från de två äldre killarna och så hörde jag den lilla killen säga "Sluta innan mamma kommer" (Mamman kom nedför kullarna), då sa en av de andra killarna efter att ha tittat på mamman "vilken boll", sen skratta dem och cykla därifrån. Fan va trög jag är på att fatta saker, jag insåg vad dem sagt först efter dem åkt. Stackars kille, jag tänker på honom ikväll och för alltid och på alla andra som blir mobbade av olika anledningar. Hjälp oss!


Förslag om att ammning ska förbjudas på offenliga platser - barnmissandel!

Nu är jag så otroligt förbannad så jag spricker. Vadå förbjud ammning på offentliga platser? Ska vi förbjuda barnen att äta då ska ingen få äta! Det är helt absurt snacket som går just nu. Nej, jag kan hålla med om att man kanske inte ska sitta med barnet på möten och dyl. och amma, då kan man faktiskt pumpa flaskan men herregud. Mammor med små barn är ju offentliga platser i princip varje dag, inte sitter dem hemma i 6-9 månader och ammar sitt barn. Ammningen är rekommenderad eftersom barnet blir mycket tryggare i sig själv än att dricka flaska när dem är små.

Såhär skrev ett Pucko på ett forum idag;

Ett inlägg i diskussionen Är det okej att amma offentligt?

"självklart så ska man inte amma offentligt för det första finn det inget äckligare än när nån mitt inne i en resturang får för sej o amma det tillhör god ton o vett o etticket att man inte gör så lika mycket som man inte runkar offentligt heller även om det är naturligt el för den delen rapar o fiser o är otrevlig ofentligt kan man inte dessa enkla regler är man nog inte mogen o visa sej blanb folk med ungen o ni hysteriska kärringar som tror att vi ej vill se er amma för ni tror att vi inte kan slita blicken från era bröst lägg ner det handlar bara om vanligt sunt förnuft om hur man är mot medmänniskor att man får barn innebär ingen frisedel att göra vad man vill utan att tänka på medmänniskorna runt om"


Jag ska inte ens nämna vad jag svarade på det inlägget. Inget illa om killar, de flesta förstår faktiskt att mammor i vissa situationer offentligt måste amma men hur kan han ens jämföra ammning med att runka? Och så kallar han mammorna omogna. Vad kan han vara? 14?
Jag är för arg för att skriva just nu. Men jag vill att alla som läser mina inlägg ska ta sig en funderare om dem ens tänker tanken att de vill förbjuda ammning offentligt.
Förbjuds ammning offentligt så innebär det att kvinnorna var andra, tredje timme ska gå in på en offenligt toalett (som alltför ofta är ganska ofräscha) medan barnet ska äta sin mat i den lukten och otrevnaden. Så nästa gång ni går på restaurang och mamman brevid bestämmer sig för att amma sitt barn, ta då med er eran mat och sätt er på toaletten. Kan inte ni äta där inne, då ska inte heller ett barn behöva det!


kackelackor i kloakerna

Söndag förmiddag. Jag sitter och spelar, Jonas sover. Igår var vi över till Jonas föräldrar, mycket trevligt och sen såg vi Linas kvällsbok som jag skrev och sen såg vi "Them". Egentligen hade jag inte behövt vara rädd som jag var i början om jag hade lyssnat på Jonas :P för han sa nämligen att det var en sann historia och då kan det ju inte vara annat än människor som mördar, om det inte hade varit en sägen men det var det inte, så halva filmen låg jag under täcket till han sa det igen då kröp jag fram och då var jag ju inte rädd längre :P.

Den handlar alltså om ett par som flyttar till Rumänien från Frankrike och bosätter sig ute i skogen, en kväll hörs konstiga ljud, ungefär som en kackelacka och dem börjar kolla efter vad det är. Dem blir då jagade genom hela filmen, av vad vi inte får se, siluetter. Dem springer ut i skogen och tjejen blir tillfångatagen och dras av dem till kloakerna, mannen kommer såklart efter trots att han är skadad. Där hittar henne och massor av barn som försöker mörda henne. Båda dör i slutet. Fem dagar efteråt hade poliserna hittat deras kroppar i kloakerna och kort därefter greps ett visst antal barn mellan 10 - 15 år, när polisen frågat om motivet ska den yngsta ha sagt "de ville inte leka med oss".

Undras vad som ska göras idag? Gå ut och gå efter frukosten i alla fall.


Sista beck filmen "I Guds namn"

Lördag kväll. Har precis sett Linas kvällsbok *filmtips*, den var bra men jag och Jonas kom på att den skulle varit mycket bättre om hennes ex slagit ned hennes nya kille och sen hade hon förvandlats till catwoman och slagit ned han, mer verklighetstroget än att han, en hockey kille, full och arg bara gav upp. :P
Nu ska jag spela lite alfapet och sen mario. tjoo

------------------------------------------------------------------------
Lördag förmiddag, sitter och spelar alfapet, det var länge sen men nu är det roligt igen :). Är ni intresserade, gå in på www.betapet.com och spela, jag är ganska ofta inne om ni vill spela mot mig :) där heter jag cutepoison87.

Jonas är här över helgen och igår åt vi tacos och såg på sista beckfilmen! DEN SLUTADE MED (om ni inte sett den, fortsätt inte läsa!).......................att Gundvald slutade som polis :( han blev ju helt vrickad i huvudet när Margareta dog, men bra var den :) men med ett sånt slut kan man inte ens hoppas på en film till. Sen har vi såklart spelat mario och kommit väldigt långt :).

Nu ska vi snart ute i det fina vädret och gå ner på stan.


Nedskärning på ltu

Godmorgon, godmorgon.
Fredag förmiddag, jobbet såklart. När jag vakna imorse kändes det som sju svåra år igen. Min kropp har ställt in sig på att varje gång jag börjar 7.15 så får jag inte somna fören vid 2-3 på natten så imorse funderade jag på att sjukanmäla mig, jag låg i sängen i 20 min och höll tfn i handen och knappade in academicworks tfn nummer säkert 15 gånger men sen klev jag upp, koka en kopp kaffe och myste med Bianca i sängen i en halvtimme sen gick jag till bussen i alla fall :P. Nu har jag ju kommit igång men då blir jag trött sen istället, men det får vara.

Någon som vet var man kan lämna in en ram och byta ut glaset i Luleå? Ohc hur mycket kostar det. Fick en tavla med Jonathan bilder :D men den gick ju såklart sönder på en gång :P men så kan det gå, det var inte jag den här gången iaf, annars brukar jag alltid råka ha sönder saker jag fått.

Det känns jätte konstigt om tre veckor går jag ut på praktik och då ska jag inte gå med Kristina mer, :S vem ska jag då va med, fika med, plugga med? Känns osäkert. Har inte fått så bra kontakt med någon i klassen utom henne och jag trivs med henne, vi fungerar bra ihop, ligger på samma nivå. Men det ordnar ju sig det med säkert.
Min lärare har fått sparken också, fast han valde att säga det på ett annat sätt. Ja, sparken och sparken är det väll inte men kanske ändå. Innan lektionen satt vi och diskutera att vi ska ha den otroligt tråkige samhällsläraren om några veckor, ingen står ut med honom och då sa jag bara "men har inte han fått sparken nu när det har blivit nedskärningar" och sen kommer min nuvarande historielärare och säger att han blivit offer för dessa nedskärningar, tragiskt. Han som brukar vara så ivirig på lektionerna och babbla jätte mycket, han var ganska tyst igår, sa egentligen inte så mycket och det var nog mest vi som prata ändå. Jag tror han var ledsen faktiskt, det blir ju rätt osäkert att gå tillbaka till en forskartjänst, han vet kanske inte om han klarar det. Man måste ju åstdakomma en massa för att få fortsätta få pengar. Tråkigt är det, jag drabbas ju inte eftersom jag inte ska ha honom något mer efter den här kursen men tråkig eftersom jag tycker han är ganska bra lärare ändå.

Nu ska jag fortsätta mitt jobb.


Wall street kraschen

Snart har ännu en dag gått utan att jag gjort speciellt mycket :P Jag har läst lite om amerikanska revolutionen, franska revolutionen, bolsjevikerna, wall street kraschen, första världskriget, Balfourdeklarationen, Trippelalliansen, De konfendererade staterna, Jaltakonferensen och den svarta veckan 1914.

Det jag känner just nu är jag vill veta mer om wall street kraschen, jag kanske till och med ska börja investera i aktier eller till och med bli aktiemäklare. Jag vet inte hur det är i Sverige men i USA behöver man ingen utbildning för det, bara ett sinne för siffror. I och för sig är jag rätt dålig på siffror, har alltid kämpat med matten men ändå :D det är kul med matte när man kommer in i det, när man förstår hur man ska göra. Jag minns att jag kunde sitta med matte boken i flera timmar om jag förstod hur jag skulle göra. Annars är det ju meningslöst att hålla på, och tråkigt.

Wall street kraschen var alltså börskraschen som ägde rum på wall street i New york. Den startade torsdagen den 24 oktober 1929. Miljoner amerikaner hade lockats investera i aktier och aktierna växte ju till att börja med. Småsparare, företag och banker satsade allt mer av sina tillgångar och de lånade till höga räntor för att financiera investeringarna på börsen. Så kom den 24 oktober 1929, som har kommit att kallas den svarta torsdagen då aktierna rasade. Under denna dag bytte 13 miljoner aktier ägare (rekord). Under helgen stabiliserades aktierna något men redan under måndagen och tisdagen veckan därpå så blev det återigen ett enormt kursfall. Aktierna föll 25 % under dessa dagar och nytt säljrekord registrerades, det låg på ungefär 16,4 miljoner. I slutet av november hade aktieägarna förlorat 100 miljarder dollar och börsvärdet hade sjunkit med 40 %. Företag och banker gick i konkurs och många blev arbertslösa.
Så det kan bli.
image14
New York stock Exchange precis efter kraschen

I övrigt så vaknade jag kl. 8 och gick ut och gick, jag var som en zombie, gick fel hela tiden och fick vända om. Jag var knappt vaken och halvblundade hela vägen men när jag kom hem var jag ganska pigg, gjorde mig en kaffe och satte mig vid datorn och kollade viktiga datum i historien (hurra för internet) men i helgen ska Jonas hjälpa mig med boken, om ni vill läsa den heter den, A history of world societies, skriven av b.la McKay. Den är bra men när jag blir tvingad till att läsa engelsk litteratur då fattar jag ingenting, annars läser jag gärna engelska böcker, mycket bättre än svenska, enligt min mening.
Jag har även spelat cooking mama och super mario, ovanligt, nej. Jag har fastnat på en bana som jag håller på att bli galen på.

Tjenixen.


Bianca, Bianca, Bianca

Vad håller du på med Bianca? Jag blir galen. haha. Hämtade henne vid halv 9 imorse och sen dess har hon bara jamat och velat gosa. Undra vad hon vill berätta? Kanske om alla katterna där på djurpensionatet eller hur kul hon haft eller hur mycket hon saknat mig. :) Marsvinen mådde bra dem med :D då springer runt i buren och piper som galningar.

Har inte fått mycket gjort idag, kanske för att jag spelat cooking mama hela dagen eller så beror det på att jag är trött, helt slut. Öppnade historia boken och stängde den igen. Orkar knappt skriva här, är så trött. Hjärnan går på fullvarv. Fast Hanna-Li berättade faktiskt för oss hur det gick till; "om man tänker för mycket eller för litet då får man ont i hjärnan och då måste man tänka mer för att det ska gå bort men om hjärnan blir för stor då dör man."

Imorgon ska jag i alla fall kliva upp vid åtta och gå ut och gå, min hjärna behöver det för att jag ska orka plugga. Vad sägs som tre promenader i veckan när jag är ledig samt att alltid gå eller cykla till skolan, men det gör ju i vanliga fall också. Sedan skulle jag behöva göra någonting mer på kvällarna än att bara sitta här hemma men just nu är det ett för stort projekt, tar jag i för mycket då vet jag att jag blir less efter ett tag och så slutar jag helt med allt.



Adjökens för idag och godnatt.


Destination Västerås Bording completed

Om 1,5 timme åker jag till kallax och börjar min resa till Västerås först och imorgon Arboga. Är trött som attan idag, har precis kommit hem från seminariet men det gick bra :). Vi diskuterade boken jorden är en ö som jag skrivit tidigare och det slog mig hur otroligt lik min lärare är min syrras kille. Han har ju bott i Luleå under sin barndom så jag undrar om dem inte kände eller känner varandra, det skulle inte förvåna mig ett dugg. Ska nog fråga Janne när jag kommer till dem imorgon.

17.20 Bussen till stan, måste hämta ut pengar
18.15 bussen till kallax
19.15 flyg till Arlanda
21.45 buss till Västerås framme 23.15

Imorgon blir det att stiga upp tidigt och åka till Arboga. Kl. 11 ska jag träffa kantorn och gå igenom sången, Cecilia Wennergren - Det vackraste som jag ska sjunga. Ska jag vara ärlig kan jag den fortfarande inte men jag får nog ha fuskpapper ifall jag tappar bort mig alldeles. Sedan döps Jonathan och som jag förstod det så skulle jag få bära fram han :D Och efter det blir det nog nå lunch aktigt hemma hos Katja och Janne :) Sen ska vi bara ta det lugnt.

På söndag, vill jag och om Kikki fortfarande känner för det, åka till Västerås. Hanna-Li och Saga ska ha kalas på söndag med alla dagisbarn så då tänkte jag att jag och Jonas skulle åka dit medan och baka en tårta och sen att vi firar Hanna-Lis födelsedag i förskott eftersom jag inte där på onsdag när hon verkligen fyller 5 år :D. Och sen åker vi tillbaka till Arboga senare på kvällen eftersom det blir lite trångt i V-ås. Och på måndag ska jag förhoppningsvis bara mysa med Jonathan och umgås med Katja och Janne och Jonas. och sen är det hem på kvällen igen, kl. 19.10 går planet. Underbart.

Fick veta idag att jag egentligen hade kunnat stanna där till på onsdag, vi har ju inga lektioner på tisdag onsdag eftersom Mattias ändrar i schemat hela tiden men, men då får jag väll plugga istället. Ska börja läsa boken när jag kommer hem tänkte jag, kan inte släpa dit den, då får jag ryggskott.
Nu ska jag fortsätta fixa allt men jag försöker skriva i helgen om det hinns, annars hör ni mer av mig på tisdag igen!
Hejs.


Nobody

 Saknar Hanna-Li och Jonathan otroligt mycket
 Jag och min systerson Jonathan
 Min systerdotter Hanna-Li sommaren 06 i Luleå
----------------------------------------------------
Sitter på jobbet och har rast just nu så då tänkte jag passa på att skriva lite. Pratade just med en underbar människa, otroligt trevlig. Han trodde att jag kom från Finland HAHA. Sen när har jag en finsk brytning, men däremot hörde han sen att min norrländska är otroligt bred, den blir bredare när jag pratar med kunderna. Konstigt! Värst är faktiskt när jag pratar med kunder i skellefte har jag märkt, man får deras dialekt, det blir väldigt jo, jajamän osv.
Ska jobba nu till 12, såg att dem lagt ut jobb för lördag :( attans, jag ville ju jobba då, det är så skönt att jobba på helgerna, lungt och skönt. Jaja, det kommer väl fler tillfällen.

Efter jobbet ska jag på stan och köpa ett par byxor, ska på Jonathans dop på lördag och just ja, ska ju sjunga där då. Hoppas det kommer en skivbolagsdirektör så blir jag kändis ju, utan ansträngning :D Fats mindre troligt att en sådan skulle komma till Arboga kyrka. HAHA.

Så idag blir det att köpa byxor och sen åka hem och packa. Göra frågorna till seminariet imorgon så jag är väl förberedd och åka och lämna Bianca till kattpensionatet, får se om jag hinner till kören också. Skulle verkligen behöva det eftersom vår koncert börjar närma sig men hinner jag inte så får jag träna hemma.
Imorgon efter seminariet åker jag till Arboga och är borta till måndag men jag kommer uppdatera mig ändå här på bloggen, men mest ser jag fram emot att träffa Jonathan. Och kanske, kanske att jag får se Alissa, Johannas bäbis men det blir ju mindre troligt eftersom vi fortfarande är osams med varandra. Har börjat fundera mycket på¨Johanna på sista tiden, det är 1,5 år sedan vi blev osams och sen vi prata med varandra, tiden går fort. Jag har inte alls tänkt på det och inte har jag varit ledsen heller. Vi växte verkligen ifrån varandra där på vägen och jag tycker att det var hon som betedde sig omoget. Dessutom var hon redan innan bråket otroligt elak mot mig och har satsat hela vårat liv på att trycka ner mig och sno de få vänner jag haft.
Jag har alltid sett upp till Johanna av någon anledning, hon har alltid varit jätte söt, jag ful, hon har varit populär, tvärtom för mig, hon har fått göra allt, jag har inte gjort någonting. Och på grund av detta så har jag aldrig vågat säga emot henne, jag borde ha kontroll, jag är moster till henne ändå är det alltid hon som haft kontroll över mig, bestämt över mig och tryckt ner mig. Ingen kan någonsin förstå hur elak hon varit mot mig och ändå så älskar jag henne. Anledningen till att ingen kan förstå, så att det inte blir några missförstånd är för att hon aldrig visat det inför andra, bara mot mig. Jag har alltid varit en loser enligt henne och jag antar att jag är/har varit det. Jag är egentligen inte värd någonting för fem öre, jag är tafatt som en viss person brukar säga till mig, oduglig, klumpig, tjock (har gått upp 10 kilo på ett år), värdelös helt enkelt.

Jag förtjänar inget och ingen. Låt mig va.

---------------------------------------------------------
Nu är jag ännu ledsnare, min familj glömmer bort mig jämt.


Jorden är en ö

 Jag och Bobban
-------------------------------------------------------------------------------
Satt och spelade mario halva natten, de äldsta spelen är ju seeeega, mario har ju inte bråttom iaf och sen när man trycker på snabb knappen, då har han plötsligt inte tid utan kör 190 km/h. Jaja, klarar sig gör man ju alltid.

Vet fortfarande inte om jag har lektion idag eller inte, återstår att se. Ska i alla fall ta mig dit för att kolla, är ju inte bra om jag missar två lektioner, är så otroligt viktigt dem där lektionerna för att förstå fullt ut, räcker faktiskt inte att bara läsa böckerna. Håller just nu på att läsa jorden är en ö men den är seg att ta sig igenom. "skogen i etiopien förstördes när europeerna kom dit. Men det var inte bara europeerna som förstörde utan även urbefolkningen som dödade alla urarter....men europeerna tog med sig syfilis och i amerika där förstörde skogen av både europeerna och urbefolkningen men de flesta dog för att europeerna hade med sig syfilis men urbefolkningen dödade de flesta växter och djur själva. I afrika där försvann all skog när europeerna kom, men det var inte bara europeerna osv". Jag har läst 100 sidor av 200 nu och det är de ända som stått i boken, samma sak om och om igen bara olika länder och världsdelar.
Det som ändå är intressant i boken är alla dessa öar, påskön, Hawaii, kap verde osv. Dem var ju i princip helt orörda innan europeerna kom, vissa av öarna var ju även obefolkat eftersom man där inte hade kunskap om hur man tog sig över till dem. Jag tror det var under 1800-talet, då fanns det en period som kallas lilla istiden och min lärare tror inte på att vårat klimat kommer att förstöras. Jag blev helt paff när han sa det, hallå i huvudet på honom? Visst har det kommit olika perioder i historien då det blivit både varmare och kallare, skogar har förstörts och djur har dött och sen har det för en stund blivit bra igen men på den tiden var det mest vädret själv som bestämde hur det skulle se ut och människorna dödade djuren men nya liv kom till men dem hade i alla fall inte bilar, kraftverk och dylikt som släppte ut giftiga avgaser som förstörde ozon hålet så det blev växthuseffekt. Vrickat hur han kan tro att det om 100 år kommer att bli bra igen när det redan finns ett ozonhål, det fanns det inte då. Fortsätter vi att konsumera och förstöra så kommer säkerligen inga levande varelser att finnas om några 100 år.

Slutkäm: Måste åka till stan idag igen, köpa kattmat och kolla på nå byxor. Sen måste jag packa också.


visdomständer och tråkiga föreläsningar

Dagen har ju bara börjat nu när jag får sätta mig här och skriva. Underbart.

Var hos tandläkaren imorse och jag kan svära på allt som finns i hela världen att dem visste redan förra året att min visdomstand växte fel men dem väntade till att säga det nu för att jag skulle betala för att ta bort den, inte sant :D Allt är moderaternas fel och den svenska statens makt och pengabehov. Jag har alltså en visdomstand som växer in mot tandköttet och tanden brevid och som orsakat mig stor smärta så om en månad ska jag operera bort den, 1500 kr + 450 kr abonnemangsavgift tack.

Efter det begav jag mig till universitetet för att bli bildad och upptäcker att halva klassen saknas och varför? Ja just det vi har ju han som lärare idag. Ganska komiskt att han står och pratar om didaktik, hur vi ska uppföra oss som lärare och hur vi ska få lektionen intressant när han själv inte alls vet hur man gör. För det första så pratar han väldigt tyst eller så kanske jag är döv men jag hör absolut inte vad han säger utan kan bara anteckna från hans overhead (som det förövrigt står otroligt mycket text på???) och för det andra så pratar han så långsamt att jag blir alldeles trött i huvudet. Det tog halva lektionen för honom att säger Hej, alla har inte träffat mig, jag heter ... (inga namn nämnda). Men jag stannade kvar och försökte tyda hans anteckningar istället för att lyssna eftersom jag ändå inte hörde vad han sa.
Intressant egentligen, att det är otroligt viktigt hur man börjar lektionen för att få en bra start, för går starten fel då faller hela lektionen. Sant. sant. Har börjat fundera otroligt mycket på varför man vill bli lärare. Självklart är det roligt att lära ut och jag älskar att sitta med vänner och bekanta och de berättar för mig något jag inte vet, då är det plötsligt intressant men alla vet ju hur det är i ett klassrum.
Det blir så tråkigt i ett klassrum och alla är ju 15 bara en gång i livet och just då finns det så mycket viktigare saker än att lära sig saker, killar, tjejer, kompisar, en hobby. Jag själv avskydde skolan hela högstadiet och de flesta jag vet gjorde det (absolut inte alla!). Varför vill man då bli lärare på högstadiet? Är det för att man vill vara den som gör en förändring, man vill vara den som får dessa elever att vilja vara där? Man vill lära ut och vill att dem ska kunna det när provet kommer? Ett av världens viktigaste jobb och ändock en av de mest slitsamma. Om du fick välja, stå i ett klassrum med elever som bara vill därifrån, som inte lyssnar eller plocka ogräs på din chefs tomt? Ahhh.

Jag antar bara att mina läsare kommer vilja ha ett svar på frågan varför jag vill blir lärare så jag ska fundera ut det. Kan just nu inte komma på en bra anledning som ingen annan kan ifrågasätta.

Efter lektionen åkte jag ner på stan och lyckades köpa det mesta på min lista, glömde kanske det viktigaste för dagen. Mat till Bianca, men det är ju en dag imorgon också. Köpte en doppresent till Jonathan och kort till honom, Hanna-Li, Johanna och Alissa. Köpte även en dataväska så jag kan släpa med mig datorn till Arboga och självklart ett rosa bandet smycke.

Slutkläm: Läsa, läsa, läsa Jorden är en ö och spela super mario.
Inga boktips idag inte, ni har väll fullt upp med andra :P;)
Ett filmtips till alla; "Jakten på lycka" med Will Smith och hans son i huvudrollerna. Otroligt bra och värd att se.

"Will Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner - en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith). När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand.

Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning - där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare. Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation. Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street."

Övrigt:
Vilken stil har jag?

Your A Goth!

Goth

 
90%

Rocker, Mosher

 
50%

Prepy

 
35%

Trendy

 
25%

Emo

 
20%

Chav, Townie, Rude Boy, Ned, Kev

 
15%

Skater

 
0%
Stämmer?

Vilken sorts tjej är jag?
You scored as a Goth
 

Goth

 
100%

Loser

 
75%

Slut

 
63%

Athletic Tomboy

 
44%

Nerdy Girl

 
31%

Hippy

 
13%

Preppy Girl

 
13%

Popular Bitch

 
0%
Haka inte upp er på goth, kolla 75 % loser :S Nu är det ju bekräftat :D

Väl mött (som min lärare alltid skriver i sina mail)


Bitterfittor

Vill börja dagens inlägg med att säga att jag blev otroligt ledsen när jag läste att Alex Schulman ska lägga ner sin blogg, vad ska jag nu störa mig på? Får hitta ett annat störningsmoment. Men jag kan inte få bort tanken på att han kanske läste min blogg igår :D och nu har han förstått att hans blogg är värdelös och så lägger han ner den, möjligheten finns ju även om den är liten.

Bitterfittor, vad är det? Är det dem där sura tanterna som snattar på konsum inne i stan. Lägger saker under jackan i rulatorn och sen skyller på oss ungdomar eller är dem sura tanterna som sitter i receptionen på vårdcentralen, dem som ville bli läkare men hade inte hjärna nog och hamnade i receptionen i närheten av läkarna eller det kanske rent av dem som jobbar på konsum som frågar efter legg varje gång jag handlar snus och bara väntar på dagen jag ska säga att jag glömt det hemma fast dem vet vid det här laget att jag är 20 år. Busschaufförer är ganska bittra också, i alla fall i Luleå. När man ska handla snus och cigaretter, då är man minsann under 18, samma på systemet, under 20 (alltså man ska alltid visa legg) men när man åker buss då är man helt plötsligt över 20 år och ska betala vuxen biljett, nu är jag visserligen det men inte för tre veckor sedan. Konstigt hur olika yrken kan uppfatta hur gammal man är.

En Bitterfitta är alltså en tant som haft drömmar som inte gått i uppfyllelse. Undra om jag kommer bli de. Jag vill nästan det. Känner tjusningen gå igenom ryggraden när jag tänker på hur härligt det ska bli att sitta på äldreboendet, röka cigaretter och ta en snaps till maten och utnyttja personalen precis som bitterfittorna idag gör. Eftersom jag fått stå ut så mycket redan vill jag blir en sån som dem. Då får man utlopp för allt man missat, man tar ut det på de yngre, härligt! Sen är det ju ett litet straff också att bli en bitterfitta, jag menar man måste ju stå ut med att man verkligen inte fick göra allt man ville göra, att man hade ett olyckligt äktenskap och djävulska barn som man tagit hand om hela sitt liv och som sen lämnar en på hemmet när man blivit senil och gammal istället för att återgälda det man själv gjort för  dem, har man inte lite rätt att bli en bitterfitta då?

Slutkläm: Tentan gick bra, förhoppningsvis får jag godkänt och slipper att göra om. Svaret kommer om två veckor. Jag vill gratulera Johanna, min systerdotter som själv fick en liten flicka idag, Alissa Isabelle.
Ikväll blir det att läsa Jorden är en ö, har seminarium på fredag om den boken. Ska vara välförberedd.

Boktips: Marie Sveland - Bitterfittan (2007). Mycket läsvärd bok för dig som vill veta mer om bitterfittor.