En förklaring till min gråtattack idag

Till alla som inte vet så jag klarade jag INTE tentan i Historia A moment 2.

Om Lina och Carro läser det här, vill jag förklara mig.
Egentligen är det inte farligt med en omtenta för mig, det är ju bara att göra om den, tänk hur många som inte klarar och i princip alla får uppleva det minst en gång när de går på universitetet eftersom de har så höga krav på oss. Men ledsen blir man ju och jag gråter när jag är ledsen så är det bara, så gråter jag till jag inte kan gråta mer och sen tar jag det som det är.
Anledningen till att jag bara stack var för att jag blev besviken. Lina, du blev ledsen för att du inte fick vg? Det får du bli, men var nöjd med ditt g! Du kan bara överklaga och hoppas på att han missat nåt poäng men mer kan man inte göra och huvudsaken är ett g, eller hur? Jag tycker du ställer för höga krav på dig själv och jag tror inte att du kommer må bra av det i längden, vill bara ditt bästa, därför drog jag idag.
Den andra anledningen till att jag blev så fruktansvärt ledsen var för att jag inte riktigt förstår varför jag inte klarade den? Därför att jag kunde den, jag började läsa in de gamla tentorna, boken (senare även instuderingsfrågorna) samma dag vi började skolan. Många olika personer förhörde mig och spikade i princip allt. På tentan kändes det bra, kanske inte perfekt eftersom jag missade två av frågorna men det kändes absolut inte som ett underkänt.
Den tredje anledningen är att jag förmodligen var den enda i klassen som inte klarade, den första tanken är ju då att man är värdelös speciellt efter all den tid jag la ner på att plugga och nu måste jag göra om allt. För jag kunde allt, vad är då fel? Jo då måste jag ha missuppfattat texten i boken fel (den är på engelska) och då måste jag skriva om alla frågor och läsa 500 sidor på engelska igen, samtidigt som vi ska fixa arbetet i samhälls, religion och religionstentan.
Den sista anledningen är att jag missar den efterlängtade och sista chansen att vidareutbilda mig till att förutom arbeta på fast telefoni privat till även jobba på bredband. Jag var den första som uttalade mig om idén om att få vidareutbilda mig till min chef i somras och jag skrev även det på årets utvärdering av studentpoolen och så kommer allt detta. Utbildningen är visserligen veckan innan omtentan men hela den veckan har vi massor av lektioner + religionstentan och så den på kvällen så det skulle innebära att jag fick plugga till historian på natten, det går inte, jag är ingen nattmänniska, jag sover då, speciellt om jag varit igång hela dagen.

Jag drog heller inte riktigt hem utan ställde mig utanför A-huset och storböla så min lärare höll på att svimma när han såg mig. Jag vet att han verkligen försökte peppa upp mig med sitt snack om att "den som skriver omtenta kan det ofast bättre än de som bara skriver en gång" men med tanke på allt jag skrivit innan, tar jag inte åt mig så mycket av det han sa. Sen sa han också nåt otroligt dumt "Nu är det helg, det är kul" som att jag kan ha kul i helgen. Vi skulle gått ut ikväll men det känns värdelöst. Sen gick han. Jag stog där i 1,5 timme och bara grät, sen hitta jag busspengar och åkte hem.

Nu sitter jag här, är fortfarande ledsen men det känns bättre att skriva av sig. Har skickat ett mail till religionsläraren och förklarat läget så att hon vet om resultatet av tentan blir halvdant så att hon är förberedd på det och har även skickat mail till min chef och avsagt min plats på bredbandsutbildningen, förklarat varför så att han förstår, egentligen fick man inte avanmäla sig men jag är ju tvungen. Jag hoppas han förstår.
Jag vet att Lina och Carro kanske inte läser det här i helgen men beroende på hur jag mår på måndag så om det är okej, kanske jag bara tittar förbi en stund när jag hämtat tentan? Jag skriver mer än gärna inledningen osv om ni gör powerpointen, men får se om jag mår bättre.


Miiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jobbig vecka. Jag vet inte var jag ska börja eller var jag ska sluta. Den har bara helt enkelt varit jobbig och jag orkar inte prata om den.
Egentligen skulle vi ut i helgen men Lina var trött, jag med så det var bra att det blev så, men nästa helg? :)
Jag vill tillbaka till skolan, jag vill att allt ska vara normalt igen, jag vill inte ha en skit praktik som inte ger mig nåt som jag ändå kanske måste göra om sen??!!
Väntar på tenta svar...med spänning.


Första veckan slut

Hej,
Har inte skrivit på länge, har haft så mycket att göra. Vill bara meddela att allt är bra igen på praktiken :). Jag tror inte han var van med två otroligt glada och flummiga vfu elever, men nu har han vant sig och kan inte sluta skratta åt oss. :D Så veckan slutade bättre än den började och det blev ganska bra.

På fredagen var vi tjejer ut på kåren, tentaröj. Det var kul. Träffade massa roliga människor och tappade bort resten, som det brukar vara, lite tråkigt bara vad vissa prioriterar. Tur att det finns andra snälla människor som är villiga att hjälpa.

Idag ska jag på ljusparty, hade hoppats kunna ta en promenad till mamma, men det regnar, få se om det slutar.

Tjoo


VFU

Nu är jag riktigt förbannad på dessa okompetenta lärare, visst om han är skit duktig på att undervisa men måste man vara så jävla tjurig??? Tjurig i den meningen att han absolut inte vill dela med sig av erfarenheter eller förslag (för dem är ju hans). Jag gick dit idag med ett leende på läpparna och kommer därifrån trött och med ingen som helst lust att återkomma.

Kommer dit, får veta att han inte hade en anning om att vi skulle vara där, det börjar ändå rätt bra och man känner sig lugn. Vid samtal 1 får vi ställa frågor och jag ställer en fråga....till svar får jag ett arg ungefär "Hur kan du tro det, här är det jag som bestämmer, ni ska bara hjälpa eleverna och gå och kopiera". Hur ska jag blir en bra lärare av att kopiera?
Samtal två, "ja ni kan ju ta över mina lektioner i en klass, ni ska prata om...under lektionerna i tre veckor. Medan ni gör det kanske jag kan gå iväg och göra något annat. Jo på fredag har ni eran första lektion".  Då undrar vi om det finns förslag på lektioner, "ja, de och de men det är ju upp till er för jag undervisar ju på ett sätt och ni lär ju er inget av att jag säger till er vad ni ska göra"

Nej, det är ju sant. Men jag har hittills hållit fyra lektioner i mitt liv. Hur ska jag få ihop lektioner under en tre veckors period? Jag känner ingen motivation just nu + att jag ska jobba ikväll + att jag ska skriva tenta imorgon. Snälla Gud ge mig ett tecken om det är något annat jag ska göra i mitt liv.


Tenta på en icketenta vecka

Sitter på jobbet just nu, är jätte trött, gick upp fem imorse. Men när jag slutar ska jag hem och plugga, bara några dagar kvar till tenta :S. Va dåligt, vi börjar praktiken på måndag och våran handledare har fortfarande inte hört av sig trots att det var över en vecka sedan vi mailade honom. Idag är ju som sista dagen att träffa honom och annars vet vi ju inte när vi ska komma på måndag :( känns lite osäkert.
Sen tycker jag att en annan sak är jätte dålig också och det är att det är denna vecka det är tentavecka men bara för våran kurs har dem ändrat tentan till nästa vecka, vilket innebär att vi ska ha praktik en dag och sedan på tisdag gå och skriva tentan, skit skumt och dåligt.

Jag känner mig mer nervös den här gången, jag har jätte svårt att få in allting eftersom svaren är så långa. Han har ju sagt att denna gång kommer bara 10 frågor som man ska svara mer på.
Nervöst.